Siyaset Vekillerin büyük kavgası mahkemede sonlandı

Vekillerin büyük kavgası mahkemede sonlandı

22.03.2013 - 12:08 | Son Güncellenme:

O parmağın bedeli: 5 bin 800 lira

Vekillerin büyük kavgası mahkemede sonlandı

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi; Ak parti Erzurum milletvekili Muhyettin Aksak'ın iktidar partisi ile CHP milletvekilleri arasında geçen yıl Meclis'teki iç tüzük görüşmeleri sırasında çıkan kavgada CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal'ın serçe parmağını kırdığı gerekçesiyle 5 bin 800 lira tazminat ödemesine hükmetti.
CHP, geçen yıl 8 Şubat'ta içtüzük değişikliğini önlemek için Meclis Genel Kurulu'nda 6.5 saat süren kürsü işgali eyleminde bulunmuştu. Bu sırada iktidar partisi ile CHP milletvekilleri arasında Meclis'te benzerine az raslanan bir kavga çıkmıştı. Kavga sırasında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın yumruklaştıkları görülmüştü.

Haberin Devamı

Beni boğmaya yeltendi

Tanal, dün yaptığı açıklamada, Aksak hakkında açtığı davayı kazandığını belirtti. Tanal, şu bilgileri verdi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 08 Şubat 2012 günü gerçekleşen 24. Yasama Yılı 63. Birleşiminde İçtüzük değişiklik görüşmeleri sırasında AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak üzerime yürümüş, kravatımı sıkarak beni boğmaya çalışmıştır. Bu esnada gözlüğümü yere düşürerek kırılmasına neden olmuştur. Muhyettin Aksak’ın kravatımı çekerek beni boğmaya yeltendiği esnada boğulmaktan kurtulmak ve hava alabilmek için kravatımı gevşetmeye çalışırken sağ el serçe parmağım kırılmıştır. Bu kırık nedeniyle 20 günlük iş görmezlik halinde kaldım. Serçe parmağımda oluşan kırık, Adli Tıp Kurumunun tespitine göre vücut genel çalışma gücümden yüzde 2,1 nispetinde kayba yol açmıştır.

Haberin Devamı

Faiziyle ödeyecek

Yaşanan olay nedeniyle AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak aleyhine açmış olduğum dava Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmüş ve 19 Mart 2013 günlü duruşmada dava karara bağlanmıştır. Karara göre; Muhyettin Aksak aleyhine 800 lira maddi, 5 bin lira manevi tazminata olayın gerçekleştiği 08 şubat 2012 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte hükmolunmuştur."