Siyaset ‘Vitrine vazo seçme gayreti’

‘Vitrine vazo seçme gayreti’

09.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı seçilirse tarafsız olmayacağını, devletin değil milletin tarafı olacağını söyleyen Erdoğan, ‘paralel yapı’ konusunda partililere ‘İhanete ortak olmayın’ diye seslendi.

‘Vitrine vazo seçme gayreti’



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çatı aday nedeniyle muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürürken, Ekmeleddin İhsanoğlu için de, “Şimdi de bir şey tutturdular siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin vitrinine bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler. Bir cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi? Hangi cumhurbaşkanı tarafsız olmuştur? Eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, dün Ak Parti grup toplantısında şu mesajları verdi:

VAZO-SAKSI BENZETMESİ: Şimdi de bir şey tutturdular siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin vitrinine bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler. Bir cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi? Bugüne kadar hangi cumhurbaşkanı tarafsız olmuştur? Meclis’i askerlerle kuşattırıp, kendisini zorbalıkla cumhurbaşkanı seçtiren İsmet İnönü tarafsız bir cumhurbaşkanı mıdır?

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI OLMAYACAĞIM: Burada bir kez daha ifade ediyorum, eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var. Bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı olacak. Bu devlet tarih boyunca her zaman milletinin devleti olmuştur. 10 Ağustos’tan itibaren inşallah bir kez daha milletinin devleti olmaya başlayacaktır.

BAŞKOMUTAN OLACAK: Seçildiğimiz takdirde ülkenin Başbakanı ile bakanları ile tüm siyasi partileri ile tüm kurumları ile işbirliği, uyum içinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacağız. Çünkü biz devletin vitrinine saksı seçmiyoruz, vazo seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı elbette devleti idare edecek, başkomutan olacak, devlet kurumlarının uyum içinde işlemesini sağlayacak. Ama gerektiğinde cumhurbaşkanı Iğdır’ın, Ağrı’nın, Erzurum’un köylerinin su meselesiyle de ilgilenecek, Yavuz Sultan Selim köprüsüyle de ilgilenecek, çözüm süreciyle de, paralel yapıyla mücadeleyle de ilgilenecek.

ÜLKÜCÜ CAMİADA YOK MUYDU?: MHP kendisine dayatılan seçeneğe kayıtsız şartsız itaat etti. Allah aşkına ülkücü camia içinde cumhurbaşkanı adayı olacak kimse yok muydu? Bizzat Devlet Bahçeli o kadar sıfat saydıktan sonra neden kendisi çıkıp aday olmadı? Aslında o saydığı sıfatlara en layık olan isim kendisiydi, çıksın aday olsun. Niye olmadı? İzzetli bir mağlubiyet zelil bir galibiyetten iyidir.

KÜFREDEBİLİRSİNİZ AMA: Bahçeli aday olsaydı belki kazanamayacaklardı ama en azından izzetleriyle kaybetmiş olacaklardı. Şimdi Bahçeli çıkıyor bu zilleti kendisinin CHP ve Pensilvanya’nın elinde oyuncak olmasını hakaret ederek, küfrederek örtmeye çalışıyor. Ne o hakaretler ne de o küfürler MHP’nin bu Genel Başkan yönetiminde yaşadığı zilleti örtmeye yetmez. Erdoğan’a siz küfredebilirsiniz. Ama Erdoğan’ın aldığı terbiye size aynı dille cevap vermeye müsaade etmez.

ANAYASAYA UYGUN: Anayasa aday olunca değil, cumhurbaşkanı seçildiğinde parti ve Meclis ile ilişiğinin kesileceğine hükmetmiş. Adaylığım ve adaylık sürecim anayasaya uygun. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, kimse de komik arayışların içine girmesin.

MÜCADELEYE DEVAM: Cumhurbaşkanı seçilmem halinde paralel devlet yapılanmasıyla mücadelemiz kesintisiz devam edecek. Bu mücadele bir üst kademede daha kararlı şekilde ilerleyecek. Yargı içinde hala meselenin ciddiyetinin tam olarak anlaşılmadığını, yargı içindeki paralellerin hala hukuksuzluk peşinde koşmaya çalıştıklarını görüyoruz.

“KAFANIZI KUMA GÖMMEYİN” UYARISI: Ne yazık ki içimizde de hâlâ bu yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi belediyelerde, kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üstüne gidilmediğini görüyoruz. Devekuşu kafasını kuma gömer. Hiç kimseyi göremediği için onu da kimsenin göremediğini zanneder. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi görüyor. Milletim kimin sessiz kaldığını, kimin kafasını kuma gömerek ihanete göz yumduğunu, ihanete ortak olduğunu çok iyi görüyor.

HESABINI SORARIZ: Millet nezdinde hiçbir eylem hesapsız kalmaz. Biz de geciktirmeden bunun hesabını sorarız. İhanet şebekesi de taraftarları da ona müsamaha gösterenler de bilsinler ki eğer cumhurbaşkanı seçilirsek, ihanet şebekesiyle mücadelemiz asla kesintiye uğramaz, asla rölantiye alınamaz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanının uçan kuştan haberi olmalı

Erdoğan, Denizli mitinginde Ekmeleddin İhsanoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. “Ana muhalefetin lideri yine bugün küfürler yağdırıyor. Ey Kılıçdaroğlu benim aldığım edep dersi sana aynı dille cevap vermeyi gerektirmez” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi bir tane cumhurbaşkanı adayına soruyorlar, ’Bu karayollarını ne yapacaksınız’ diye verdiği cevap ne biliyormusunuz, ’o benim işim değil diyor’. Çünkü siyasetin insanı yönetme sanatı olduğunu, insana hizmet etme sanatı olduğunu bilemeyenden cumhurbaşkanı olmaz. Bu ülkede kuş uçsa cumhurbaşkanının haberi olacak.” Bu arada özelleştirme karşıtı eylemler yapan Yeniköy ve Yatağan Termik santrallerinde çalışan bir grup işçinin içinde bulunduğu otobüs, polis tarafından kent merkezine sokulmadı.