Siyaset Yangına körükle gidiyorlar

Yangına körükle gidiyorlar

23.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya'nın, Ukrayna'nın ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıma ve asker gönderme kararı için "Yangına körükle gitmekten başka bir anlam taşımamıştır" dedi.

Yangına körükle gidiyorlar

ANKARA Milliyet - Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ELBETTE ZOR GÜNLER GEÇECEK: Tarkan bir şarkı sözü yazıp bunu da seslendirdi. Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya da aynen musallat olanlar çıkmıştır. Tarkan 'geçecek' diyor, bunu da Anadolu’da yaygın bir ağız şivesiyle söylüyor. Elbette zor günler geçecek, zillet geçecek, terör geçecek, sıkıntılar geçecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, sorunlar bitecek.

İKTİDAR ŞARKIYLA YIKILMAZ: Tarkan şarkı sözleriyle KOVİD-19 dönemini kast ettiğini söylüyor, 'iktidarı' kast ettin dayatmasında bulunuyorlar. İktidar şarkıyla kurulmadı, hükümet şarkıyla oluşmadı, velev ki iddialar doğru olsa bile bir şarkıyla yıkılmaz, yıkılamaz.

SAVAŞI KÖRÜKLER: Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini ayrı birer bağımsız cumhuriyet olarak tanınması yangına körükle gitmekten başka bir anlam taşımamıştır. MHP olarak, Rusya-Ukrayna arasında muhtemel bir savaşı kesinlikle doğru bulmuyor, barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyaloğun tek çıkar yol olduğuna inanıyoruz. Savaş yanlıştır, insanlığın kaybetmesidir. Rusya ile Ukrayna arasında kıvılcımı tutuşturulan bir çatışma ve savaş halinin bölgesel ve küresel çapta büyük sarsıntılara, devasa yarılmalara yol açacağını görmek lazımdır.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU’NA MÜNİH ELEŞTİRİSİ: Belediyenin işleri bitti de sırayı Münih Güvenlik Konferansı mı aldı? Münih’te hangi sıfat, hangi sorumlulukla bulunmuştur? İBB Başkanı hiç utanmadan, Türkiye’yi kötülemiş ve kötü göstermiştir. Bu jurnalciliktir, köksüzlüktür, kimliksizliktir, skandal bir rezalettir. PKK ve HDP sevdalısı sözde siyasetçi Cem Özdemir isimli şarlatanla fotoğraf çektirip kucaklaşması soysuzluğun ete kemiğe bürünmesidir.

HDP'Yİ SAKLAYAMADILAR: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yuvarlak masanın altında yuvarlanan bölücülük odağı HDP’yi daha fazla saklayamamış, en sonunda HDP’nin yok sayılamayacağını söylemek durumunda kalmıştır. İşte bu suçüstü halidir.

'6 oktur, tuzaktır'

6'YI ÇEVİRİP 9 RAKAMINA BAKINCA: 6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz, bu rakamı ters çevirdiğimizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil, görmek, görüleni göstermektir. Biz 6’ya bakınca gördüğümüz 6 oktur, yuvarlak masa çevresinde kurulan tuzaktır, tertiptir, tezgahtır, karamsarlıktır, kumpastır. 6’yı çevirip 9 rakamına bakınca da gördüğümüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, parlayan 9 ışıktır, Cumhur İttifakı’nın 2023’te açık ara öne geçeceğinin simgesidir.