Siyaset 'Yerel seçimler iktidara ilk uyarı olacak'

'Yerel seçimler iktidara ilk uyarı olacak'

01.08.2013 - 15:52 | Son Güncellenme:

.

Yerel seçimler iktidara ilk uyarı olacak

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Yerel seçimlerde erken yola çıktık, yol almaya kararlıyız. MHP olarak yerel seçimleri Türkiye için bir fırsat penceresi olarak görüyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

Vural, yerel seçim çalışmaları kapsamında Çamlıhemşin ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Vural, burada kendisine verilen kemençeyi çalmayı denedi. Ardından Ardeşen ilçesine giden Vural, esnaf ile sohbet etti. Daha sonra Güneysu ilçesine geçen Vural, ilçe binasında bir süre partililerle sohbet etti.

Vural, burada yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde adaylarını ilk açıklayan parti olduklarını, MHP'ye desteğin arttığını, AK Parti'nin oy oranının düşüşte olduğunu, son zamanalrda yapılan anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yerel seçimlerde MHP-CHP ortaklığı söylentilerinin manüplasyon olduğunu dile getiren Vural, ''MHP ile başedemeyenler bu oyunlara başvuruyorlar. AKP, CHP kutuplaşma siyaseti ile Türk siyasetini dizayn etmeye çalışıyorlar. MHP olarak Türkiye'nin her yerinde bütün vatandaşlarımızın oyuna talibiz. İster AKP'ye ister CHP'ye oy vermiş olsun sandıkta oylarına talibiz. Seçmen ithal edecek halimiz yok. En büyük seçmen kitlesinin de AKP'den MHP'ye yöneldiğini görüyoruz. AKP'ye oy veren seçmenler MHP'ye yönelmeye başlayınca MHP-CHP ortaklığı yalan haberleri yayılıyor. İttifakımızı milletimizle sandıkta gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde yerel seçim çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Vural, ''Türkiye'nin her yerinde milliyetçilik yükseliyor. Büyük şehirlerde de ciddi bir teveccüh var. İstanbul'da ilçeler bazında adaylarımızı Ramazan Bayramı'ndan sonra açıklamaya başlayacağız. Ankara'da bazı ilçeleri açıkladık. Türkiye'nin her yerinde ilgi var. Özellikle MHP olarak Mersin ve Adana'yı yeniden alacağız. Adanalının iradesi gasp edildi. Adanalı yeniden oy vermek süretiyler MHP'yi göreve getirecektir. Mersin'i yeniden alacağız. Balıkesir büyükşehir oldu'' şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerin iktidara yapılacak ilk uyarı olacağını ifade eden Vural, şöyle devam etti:

''Yerel seçimler, genel seçimler için bir mesaj niteliği taşıyacak. Yerel seçim Türkiye'yi yöneten iktidara bir ihtar göndermenin gerçekleşeceği bir seçim olacaktır. Genel merkezimizde beşli bir komite oluşturduk. İllerde anket çalışması yapıyoruz. Yörede daha iyi hizmet edebilecek, MHP siyasetine hizmet edebilecek adaylarla yola devam etmek istiyoruz. Yerel seçimlerde erken yola çıktık, yol almaya kararlıyız. MHP olarak yerel seçimleri Türkiye için bir fırsat penceresi olarak görüyoruz. Bu kadar ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde obez iktidarı diyete almak lazım ki kendisine verilen oyların kıymetini bilsin. Maalesef AKP 11 yıllık iktidarın ve kendisine oy verenlerin kıymetini bilmedi.''

Yazarlar