Siyaset 'Yerelde ittifak gündemimizde yok'

'Yerelde ittifak gündemimizde yok'

05.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Biz seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, en yüksek oyu alacak, halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde kesinlikle ittifak yok” diyen Öztrak, ekonomideki tablo için de “Vatan, millet, Sakarya diyerek bu iş gitmez” ifadelerini kullandı

Yerelde ittifak gündemimizde yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerde, diğer partilerle ittifak yapıp yapmayacakları konusunda, “Biz seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, en yüksek oyu alacak, halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum ‘yarım ağızla söyledi’ diyorlar. Gündemimizde kesinlikle ittifak yok. ‘Şunlar, bunlar ittifak yapacak.’ Bunların hepsi yerel yönetimlerde yaklaşan CHP iktidarının korkusuna kapılmış olan seslerdir” dedi.

Haberin Devamı

Öztrak, partisinin MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

İTTİFAK YOK: Cumhur cephesinin ne yapacağını bilemiyorum. Ama CHP olarak bizim iddiamız var. Diyoruz ki, belediyeciliği biz biliriz. Bu nedenle biz bu seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, diğer partilere oy vermiş seçmenlerin de oyunu alabilecek, en yüksek oyu alacak halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum ‘yarım ağızla söyledi’ diyorlar. Basın mensupları dudaklarımı okusun, gündemimizde kesinlikle ittifak yok. ‘Şunlar bunlar ittifak yapacak.’ Bunların hepsi yerel yönetimlerde yaklaşan CHP iktidarının korkusuna kapılmış olan seslerdir. Seçmeni birleştirecek halkın adayları ile yürüyeceğiz. Tek adam parti devleti rejiminin sınırsız, frensiz ilerlemesini durduracak, yerel seçimler olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

TEK ADAMLIK HIRSI: TL, ağustosta yüzde 40’a yakın değer kaybetti. Bu 2002’den bu yana bir ayda TL’nin en yüksek değer yitirişi. Geçtiğimiz hafta ‘döviz kuru, döviz kurşunu’ meselesi gündemdeydi. Döviz kurunu döviz kurşunu haline getirip Trump ve diğer emperyalist güçlerin eline veren, aslında demokrasiyi ve ekonomiyi bitiren tek adam olma hırsıdır. Bu ülke yönetilmiyor, bu ülke savruluyor. Şimdi vatandaşa dönmüşler ‘bu da geçer yahu’ diyorlar.

TÜİK O MARKETLERİ AÇIKLASIN: Aylık enflasyon yüzde 2.3. Ağustos aylarının rekoru. Yıllık enflasyon oranı 17.9. Bu da tüm serinin rekoru. İlk kez, ilk 8 ayda, çift haneli rakamları yakalamış bulunuyoruz. Ama bir konu dikkatimi çekti. Ağustos’ta, gıda ve alkolsüz içecek fiyatları yüzde 0,06 artmış. Buradan soruyorum; TÜİK derhal bu fiyatları hangi marketlerden aldığını açıklasın. Vatandaşlarımız da o marketlere gitsin, artmayan fiyatlardan ürün alsın. Pazar yeri yangın yeri, marketler yangın yeri ama TÜİK’in rakamlarına bakıyorsunuz gıda fiyatları artmamış. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

ENDONEZYA’DAN ZENGİN MİYİZ?: Yeni Sanayi Bakanımız Arjantin’de bir toplantıya katılıyor. Dönerken bir bakıyor Endonezyalı mevkidaşı, herkesin bindiği tarifeli uçakla dönüyor. Ama sayın bakanda devletin tahsis ettiği özel uçak var. Bakan, Endonezyalı bakanının bu haline üzülüyor, alıyor kendi uçağıyla İstanbul’a kadar getiriyor. Biz çok mu zenginiz Endonezya’dan? Bu olacak iş değil.

Haberin Devamı

TASARRUF YOK: Vatandaşa tasarruftan bahsediyorlar ama ortada tasarruf falan yok. Saraylara araç uçak saltanatı bütün hızıyla devam ediyor. ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ diyorlar, vatandaşa kürek çektiriyorlar, kendileri ejder meyveli smoothie içip keyif çatıyorlar. Paramız pul oluyor ama ‘bu da geçer’ diyorlar. Pahalılık, vatandaşın ciğerini delip geçiyor.

KOBİ DESTEĞİ KİMLERE?: Son bir haftadır Hükümet yine tedbir alıyor. Bunlardan bir tanesi KOBİ desteği. Türkiye’de döviz cinsinden borçlanan kuruluşların, kur farkından dolayı zararı, 620 milyar TL’ye geldi. Bu çerçevede destek kredisi doğrudur ama burada 10 milyar TL var. 10 milyar ile kimin derdine deva olacaksınız? Kime verilecek bu paralar?

FATURASI AĞIR OLACAK: Zamanında buna benzer bir krizi yönetmiş Hazine Müsteşarı olarak söyleyeyim; popülizm, ‘vatan, millet, Sakarya’ diyerek bu iş gitmez. Ya da hayali düşmanlar göstererek. Acil ve orta vadeli tedbirlerden oluşan, somut ve güven veren program hazırlanıp hemen uygulamaya geçilmelidir. Aksi takdirde bunun millete çıkacak faturası ağır olacak.

Haberin Devamı

‘O fiyattan dövizi kim aldı?’

Halk Bankası’nda, dövizde müthiş bir tenzilat yapıldı. Bu sürede yapılan işlemlerin büyüklüğü 4.6 milyon dolar civarında. Bankanın zararı 9.3 milyon TL.. BDDK, BTK uzmanları inceleme yapmışlar ama henüz açıklanan bir rapor yok. Bu yetmez, bu konu bağımsız denetçilere de inceletilmeli. Ki milletin vicdanı rahat etsin. Kim bu fiyattan döviz aldı?