Siyaset Yıldırım, Millet İttifakı’nı eleştirdi: Bir ay daha üflerler

Yıldırım, Millet İttifakı’nı eleştirdi: Bir ay daha üflerler

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Memleketi Erzincan’da konuşn Yıldırım, Millet İttifakı’nın ölçüsüz vaatte bulunduğunu belirterek, “Ölçüsüz üflemeye 1 ay daha devam edecekler. Ama millet üflemeye değil de sonuca bakar sonuca” diye konuştu.

Yıldırım, Millet İttifakı’nı eleştirdi: Bir ay daha üflerler

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da 682 milyon 941 bin TL’ye mal olan aralarında konut, aile destek merkezi, spor tesisleri gibi yatırımların bulunduğu 76 tesisin açılışını yaptı. Merkez Spor Salonu’ndaki törende konuşmasına, “Bereketli topraklarında hayaller kurduğum Erzincan. Derdi derdim, sevinci sevincim Erzincan” sözleriyle başlayan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MİLELETİN KARARI BAŞ ÜSTÜNE: 16 Nisan aslında kararın verildiği tarihtir. Millet dedi ki, ‘Artık bu darbelerden bıktık, bu vesayetten bıktık, kumpaslardan bıktık, artık iktidarı, hükümeti, meclisi ben kendim belirleyeceğim. Öyle milletvekillerini seçip göndermek yok. Hem milletvekillerini seçeceğim hem de Türkiye’yi kim yönetecek ona da ben karar vereceğim’ dediniz, 16 Nisan’da bunun yolunu açtınız. Esasında 24 Haziran açılan bu yolun, verilen kararın uygulamaya geçeceği tarihtir. Bugüne kadar milletimizin verdiği karar hiç yanlış olmamıştır. Milletin kararı, başımız üzerindedir.

BENZEMEZLER İTTİFAKI: Benzemezler ittifakı kuruldu biliyorsunuz. Neye karşı kuruldu, Cumhur İttifakı’na karşı kuruldu. Ama Cumhur İttifakı’nın hedefi bellidir. Milletin bekasıdır, milletin geleceğidir, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı iç ve dış emperyal güçlere karşı milletin dik ve kararlı duruşudur. Onun için biz ittifakı milletle yapıyoruz. Bölücü FETÖ’cülerin, bölücülerin can simdi gibi sarıldığı benzemezler ittifakı 24 Haziran’da 13’üncü seçim zaferiyle bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Millet bir kez daha ferasetini gösterecek, Erzincan bir kez daha asil duruşunu sergileyecek.

Haberin Devamı

BOL KESEDEN ATIYORLAR: Çıkmışlar bol keseden atıyorlar, herkese ev, herkese iş. Siz bunları değil de olabilecekleri söyleyin. Fark ne? Ak Parti söylediğini yapıyor, onun için de millet sorumluluk, görev veriyor. Bazıları da söylediğiyle kalıyor. Çünkü inandırıcı olmuyor. Millete karşı açık ve dürüst olacağız. Her şeyi vaat edebilirsiniz ama yerine getiremezseniz o zaman millet kendini aldatılmış hisseder. Bugün yine sahneye çıktılar, vaatlerde ölçü ayar kaçmış durumda. Aynen rahmetli babaannemin tabiri yine burada işe yarıyor. Ölçüsüz vaat verenlere karşı rahmetli derdi ki, ‘Üfle evladım üfle, kaval elin yel Allah’ın.’ Bunlarınki de böyle. Üflemeye 1 ay daha devam edecekler. Ama millet üflemeye değil de sonuca bakar sonuca.

KAFANIZI KARIŞTIRIYORLAR: Erzincan Şeker Fabrikası için hemşehrilerimizin kafasını karıştıranlar var. Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikası’nı birleştirdik, ikisi beraber çok daha fazla kapasite ile çalışacak, hemşehrilerimizden çok daha kardeşlerimize iş aş kapısı olacak. Buradan bunu da ilave ediyorum. Ayrıca orada 6 ay çalışan kardeşlerimizin de 10 ay çalışması için karar verdik, onu da onayladım, hayırlı uğurlu olsun.

Haberin Devamı

‘Hoşgeldin Kayı Beyi’

Yıldırım’ın konuşma yaptığı salonda hemşehrilerinin hazırladığı ve kendi köyü olan Kayı köyüne gönderme yapan, “Hoş geldin Kayı Beyi” yazılı afiş dikkati çekti. Salona “Verdiğin emeklere minnettarız” pankartı da asıldı.

‘Buğdayın tonu 1050 lira’
Habutat alım fiyatı açıklayan Yıldırım şunları söyledi:

“Gelirken tarım bakanımızla konuştuk. Bu sene mevsim şartlarından dolayı hasat biraz erken başladı. Malum kuraklık vardı. Son haftalarda iyi bir yağmur var. Dolayısıyla Toprak Mahsülleri Ofisi çalışmasını yaptı. Geçen sene ton başına 940 lira fiyat veriyorduk. Bunlar referans fiyatlarıydı. Niye bu fiyata ihtiyaç var, çünkü aracılar tefeciler gelip ölü parasına almak istiyorlar. Burada ofis çiftçinin dostu devreye giriyor. Bu sene bu fiyatı tekrar gözden geçirdik. 1050 liraya çıkardık. Geçen sene 940 liraydı, bu sene 1050 lira olacak. Yüzde 12 artış. Allah bin bereket versin. Yüzde 6’ya kadar kalitesine kadar buğdaya ilave rakam ödenecek. Onu da koyduğumuz da rakam 1110 liraya geliyor.”

Haberin Devamı

‘Et ithalatı refah göstergesi’

Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış törenin ardından 10 adet kırsal kalkınma projesi ve 250 Bin düve teslimi projelerine ilişkin törene katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada da “Niye et ithalatı yapıyoruz? Aslında hayvan varlığımız artmış. Küçükbaş 30 milyondan 44 milyona, büyükbaş 10 milyondan 15 milyona çıkmış. Sebebi basit, 2003 yılında kişi başı yıllık tüketim 6.7 kilogramdı, şimdi 15 kilogram. Bu refahı gösteriyor. Türkiye 3.5 kat büyüyünce et tüketimi de 3.5 kat büyümüş oldu. Hayvancılıktaki artış aynı hızda olmadığı için bir müddet daha ithalat yapacağız” dedi.

BAHÇELİ’NİN AF ÖNERİSİNE YANIT:
‘Gündemimizde af yok’

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, 10 Adet Kırsal Kalkınma Projesi Toplu Açılış ve 250 bin Düve Projesi İlk Teslim Töreni’nin ardından MHP Gnel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Yıldırım, Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ilişkin olarak, “Sayın Bahçeli zannediyorum, bölücü terör örgütlerine, onu destekleyenlere karşı, bugünlerde terör muhipleri bir çalışma içerisine girdiler, ona bir tepki olarak öyle bir konuyu gündeme getirmiş olabilir diye düşünüyorum. Ama hükümet olarak bizim gündemimizde teröristlere asla ve asla af söz konusu değildir” diye konuştu.

Yazarlar