Siyaset Yıldırım yeniden Grup Başkanı

Yıldırım yeniden Grup Başkanı

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından “TBMM Grup Başkanı” titri düşen Yıldırım, dün partisinin Meclis grubunda yapılan seçime katılan 300 vekilin tamamının oyunu alıp yeniden Ak Parti TBMM Grup Başkanı seçildi

Yıldırım yeniden  Grup Başkanı

Ak Parti Genel Başkanlık koltuğuna yeniden Cumhurbaşkanı Recep Başbakan Erdoğan’ın geçmesinin ardından Genel Başkanvekili görevini üstlenen Binali Yıldırım, parti Meclis grubunda yapılan seçimle yeniden Ak Parti TBMM Grup Başkanı oldu. Grubuna teşekkür eden Yıldırım, Grup Başkanı seçiminin, başında bulunduğu 65. Hükümet’in işbaşına gelişinin 365. gününe denk düştüğüne dikkati çekerek “Bir yıl sonra bir anlamda güven tazelemiş olduk grubumuzda” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ak Parti’nin geçen hafta sonu yapılan 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan seçilmesiyle birlikte, Yıldırım’ın TBMM Grup Başkanı titri düştü. Erdoğan’ın milletvekili olmaması nedeniyle de, parti tüzüğü ve yasal mevzuat uyarınca Ak Parti grubunda Grup Başkanı belirlemek için seçim yapılması zorunluluğu doğdu.

Twitter’dan duyurdu

Ak Parti Meclis grubu, kongre sonuçlarına itiraz süresinin tamamlanmasının ardından dün bu amaçla basına kapalı olarak toplandı. En kıdemli Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda yapılan gizli oylama sonucu Grup Başkanlığı’na tek aday olarak gösterilen Yıldırım, yeniden bu göreve seçildi. Elitaş, oylama sonucunu sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, “Sayın Başbakanımız @BA_Yildirim 300 Milletvekilinin tamamının oyunu alarak TBMM Grup başkanı seçilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun...” mesajıyla duyurdu.

Haberin Devamı

TBMM’de 317 üye ile temsil edilen Ak Parti’de, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, mevzuat uyarınca parti toplantılarına katılamıyor ve oy kullanamıyor. Grup yöneticileri dünkü toplantıya Kahraman’ın yanı sıra 16 milletvekilinin de yurtdışı ve yurtiçi çalışmaları nedeniyle, “mazeretli” olarak katılmadığını bildirdi.

‘Güven tazeledik’

Başbakan Yıldırım, grupta alkışlarla karşılanan seçim sonucunun açıklanmasının ardından milletvekillerine bir teşekkür konuşması yaptı. 2019 Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinin önemine işaret eden Yıldırım, milletvekillerinden çok çalışmalarını istedi. Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, milletle temas kurmak, kapı kapı dolaşmak için Ramazan ayının da önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan ve vekillerinden bu fırsatı da iyi değerlendirmelerini isteyen Yıldırım, konuşmasında özetle şunları söyledi:

- GÜVEN VE DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM: Kongrede ortaya çıkan yeni durumda bir seçim daha yaptınız. Şahsımı grup başkanı olarak seçtiniz. Gösterdiğiniz bu güven ve destekten dolayı hepinize çok çok teşekkür ederim. Güveninize layık olabilmek için bugüne kadar nasıl canla başla gayret ettiysek, bundan sonra da hep birlikte aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ak Parti kısa-orta-uzun vadeli hedeflerini koyarak bugünlere geldi.

Haberin Devamı

- İKTİDAR OLMAK ZORLAŞTI: Bundan sonra iktidar olmak çok daha zorlaştı. Çünkü artık yüzde 50 artı 1 alamayan iktidar olamayız. Buna göre çalışmamız lazım.

- BAŞKA PARTİ OLSA TELEF OLURDU: Ak Parti yerinde başka bir parti olsa bu 15 yılda bu kadar yaşanan iş kazasında mutlaka telef olurdu, zayi olurdu. Allaha şükür hem tezgahlarla, kumpaslarla, önümüze çıkan engellerle mücadele ettik hem de milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için canla başla çalıştık. Milletimiz de bunu gördü. Bu millete hizmet etmek büyük bir onur şereftir... Bugün 65. Hükümet’in tam 365. günü. Bir yıl geride kaldı. 1 yıl sonra bir anlamda güven tazelemiş olduk grubumuzda.

- SONUÇ ALINAMAYAN TEK DARBE: Bu geçtiğimiz 1 sene Türk siyasetinde gelecek yıllarda çok konuşulacak. Hakikatten Türkiye bu son yılda çok önemli olaylarla karşılaştı. 15 Temmuz darbe girişimi cumhuriyet tarihimizde herhalde eşi görülmemiş bir olaydı. Daha önce de darbeler var. Girişim yapılıp da sonuç alınamayan tek darbedir. Bu da milletin gücüdür, gücünü milletten alan Ak Parti’nin gücüdür.

Haberin Devamı

Sıralamayı şaşırdı

Yıldırım, konuşması sırasında, kongrede parti tüzüğüne eklenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Rabia” işaretiyle sık sık vurguladığı “Tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak” ilkesine değinirken, sıralamayı şaşırdı. İkinci denemesinde de başarılı olamayan Yıldırım’ın, “Ben de bunu bir türlü doğru sıralayamıyorum” sözleri vekilleri güldürdü. Yıldırım, grup toplantısının ardından Meclis ana üyeler lokantasında milletvekilleriyle öğlen yemeği yedi.