Siyaset Yıldız, Putin'in açıklamasını değerlendirdi "Soykırım açıklamaları projeleri etkilemeyecek"

Yıldız, Putin'in açıklamasını değerlendirdi "Soykırım açıklamaları projeleri etkilemeyecek"

24.04.2015 - 09:35 | Son Güncellenme:

.

Yıldız, Putinin açıklamasını değerlendirdi Soykırım açıklamaları projeleri etkilemeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin'in Ermeni soykırımını kabul eden açıklamalarının ortak projeleri etkilemeyeceğini belirtti.

Yıldız, TBMM resepsiyonunda, HDP'nin 'ücretsiz elektrik" vaadi için "Ben mühendisim, rakamlarla biraz aram iyi. Kayıp, kaçak oranları ortada. Bu işin doğusu, batısı olmaz. Şöyle bir anlayış temelden yanlış; 'Biz Doğu'da üretiyoruz, siz Batı'da tüketiyorsunuz.' Bu işin, 'beni, seni' olursa zaten yanlış olur. 'Ben, sen' diye birşey yok. HDP'nin bu manada popülizmin ötesinde çok yanlı konuştuğunu düşünüyorum. Elektrik fiyatlarının cirosu 60 milyar TL'dir. Onun yerine bir kaynak oluşturduğunuz kadar ondan almazsınız, oluşturmazsanız alırsınız. Bakıyoruz, olmayan paranın harcaması yapılmaya başlandı, biri 60 milyar, biri 150 milyar harcıyor. Olmayan para harcanmaz" dedi.

Amerikalıdan daha az cesur değiliz

Haberin Devamı

Akkuyu nükleer santraliyle ilgili eleştirilere yanıt veren Yıldız, "Biz bir Amerikalıdan daha az cesaretli değiliz, bir Almanya'dan da Japonya'dan da Fransa'dan da... Niçin biz korkalım? Dünya, 442 nükleer santralini Paris'e 90 kilometre, Madrid'e 70 kilometre mesafede yaparken, onun turisti korkmuyor da niye bizim turistimiz korkuyor. Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz" yanıtını verdi. Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin'in, Ermeni soykırımını kabul eden açıklamalarıyla ilgili soru üzerine Yıldız, açıklamaların ortak projeleri etkilemeyeceğini belirterek, "Ben o kelimeyi tahmin etmiyordum. Mutlaka, bu ilişkiye her birimizin hassasiyetleri ölçüsünde nezaket göstermemiz gerekiyor. Çünkü biz stratejik projeler yapan iki ülkeyiz, birbirimizin hassasiyetlerini koruyup kollayacağız. 'Tahmin eder miydiniz?' derseniz, açıkçası bunu söyleyeceğini tahmin etmiyordum" dedi.

Elektrik kesintisinde yine paylaşacağım

Haberin Devamı

"CHP'nin trafolu ve kedili reklam filmi" ile ilgili soruları yanıtlayan Yıldız, "Ben o cümleyi kullanırken, bakın espri olarak alacaksınız ama böyle bir gerçek var diye bahsetmiştim. Gerçek payı var. Espri yanı ağırlık kazanmış olabilir. Ben bunlardan dolayı bir alınganlık göstermiyorum. Ne varsa, onu yine gerçeğiyle paylaşacağım. Yani o konuda herhangi bir komplekse sahip bir cümle kullanmam, ne varsa onu paylaşırım" diye konuştu.