Siyaset Yılın son günü kritik görüşme

Yılın son günü kritik görüşme

30.12.2013 - 22:47 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı yolsuzluk operasyonunun siyasi boyutunun yarattığı sarsıntının ardından iktidar ile cemaat arasındaki gerilim tırmanırken; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salı yapacağı ikili görüşme, dikkatlerin yeniden Çankaya Köşkü'ne çevrilmesine neden oldu. Çankaya Köşkü'ndeki ikili görüşmenin, Bakanlar Kurulu ile Ak parti MKYK toplantısının ertesi günü yapılması dikkat çekti.

Yılın son günü kritik görüşme



İki hafta sonunu İstanbul'da geçirdi
Siyasette derin sarsıntıya neden olan ve kabine revizyonuna önemli ölçüde etki eden İstanbul'daki operasyon, 17 Aralık salı günü kamuoyuna gözaltı operasyonlarıyla yansıdı. Bu sürecin ardından il gezilerini askıya alan Cumhurbaşkanı Gül'ün, hafta sonlarında İstanbul'a ziyarette resmi bulunmayı tercih etmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, 20 Aralık cuma günü Kütahya'ya yapacağı il gezisini iptal ederek, İstanbul'a gitti. 21 Aralık cumartesi günü ile 22 Aralık Pazar günlerini İstanbul'da Tarabya Köşkü'nde geçiren Gül'ün, bir resmi programı olmadı. Geçen hafta başında Ankara'ya dönen Gül, 26 Aralık perşembe günü yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantınısın ardından 27 Aralık cuma günü yeniden İstanbul'a gitti. Gül'ün İstanbul'da kamuoyuna yansıyan resmi bir programı olmadı. Ancak Gül'ün yolsuzluk operasyonunun ardından iki hafta sonunu İstanbul'da geçirmeyi tercih etmesi, merak uyandırdı.

İstanbul'dan döndü Erdoğan ile görüşüyor
Gül, 30 Ağustos pazartesi günü öğleden sonra İstanbul'dan Ankara'ya döndü. Milliyet.com.tr'nin aldığı bilgiye göre; İstanbul'dan dönen Gül, 31 Ağustos salı günü, saat 11.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Kaynaklar; perşembe günü devlet günü çerçevesinde yapılan olağan görüşmenin programlar nedeniyle salı gününe alındığını dile getirdi. Yolsuzluk operasyonunun siyasi sarsıntısının neden olduğu gelişmeler çerçevesinde; iktidar ile cemaat arasındaki gerilimin yükseldiği, bürokraside görevden almaların gündemde öne çıktığı, Milli Güvenlik Kurulu'nda komutanların yeniden yargılama konusunu gündeme getirdiklerinin kamuoyuna yansıdığı bir süreçte yapılacak ikili görüşme, gözlerin yeniden Çankaya Köşkü'ne çevrilmesine neden oldu. Ayrıca Gül ile Erdoğan'ın görüşmesinin Bakanlar Kurulu ile Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun ertesi günü yapıcak olması, bu görüşmeye ayrı bir önem kattı.