Siyaset Yılmaz: Cargill olayında vicdanen rahatsızım

Yılmaz: Cargill olayında vicdanen rahatsızım

01.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yılmaz: Cargill olayında vicdanen rahatsızım

Yılmaz: Cargill olayında vicdanen rahatsızım

       CHP'nin Cargill isimli bir ABD şirketine Bursa'da nişasta fabrikası kurması için tarım arazisi üzerinde izin verilmesine ilişkin gündeme getirdiği "vay be" dosyası yeni bir tartışma yarattı. DSP'li Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz vicdanen rahat olmadığını itiraf etti.
       Şirkete izin verilmesi için hükümet baskısı ve bakan torpilleri adeta seferber edilirken, yönetmelik değiştiren DSP'li Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, gelişmeleri Milliyet'e değerlendirdi. Fabrikanın tarım alanını öldüreceğini belirten Yılmaz şöyle konuştu:
       "Ancak yöreye getireceği ekonomik faydalar da olacak. Buna Bakanlar Kurulu karar verdi. Biz de bunu emir telakki ettik. Kendi inisiyatifimde olsaydı tartışmadan karar vermezdim. Buna karşı çıkardım. Şahıs olarak karşıyım. Tek başıma karar verseydim çok düşünürdüm. Vicdanen tam rahatım diyemem."
       DSP'li Kültür Bakanı İstemihan Talay ise, "Buradaki konu YPK'da kabul edilmiş bir yatırım uygulaması ile ilgili yeniden değerlendirme sürecidir. Bizim muhatabamız, kişi, kurum veya kuruluşlar değil, doğrudan YPK'nın almış olduğu karardır. Bizim yaptığımız, YPK'nın, Hükümet kararının uygulanmasına ilişkin yeniden yapılan bir değerlendirmedir" diye konuştu.



Yazarlar