Siyaset Yılmaz umutlu

Yılmaz umutlu

30.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yılmaz umutlu

Yılmaz umutlu

Kohl'un davetlisi olarak Almanya'ya giden Başbakan, "gezinin yararlı geçeceğine inanıyorum" dedi

BAŞBAKAN Mesut Yılmaz, "kapsamlı ilişkilerin tabii bir sonucu olarak zaman zaman Almanya'yla aramızda farklı yaklaşımlar söz konusu olabilmektedir. Ziyaretim sırasında bazı farklı görüşlerimizi, Alman muhataplarımıza daha geniş şekilde anlatabilme olanağını bulacağımı tahmin ediyorum" dedi.
Yılmaz, Başbakan Helmut Kohl'ün resmi davetlisi olarak Almanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, gezisinin, gerek ikili ilişkiler, gerekse Türkiye'nin AB'yle olan ilişkileri açısından yararlı geçeceğine inandığını söyledi.
Gezisi sırasında Alman özel sektör temsilcilerinin yanı sıra bazı medya organları ve bu ülkede yaşayan Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya geleceğini belirten Yılmaz şunları kaydetti:
"Almanya aynı zamanda AB içerisinde belirleyici bir role sahip. Önümüzdeki Lüksemburg zirvesinde AB'nin genişleme sürecine ilişkin önemli kararlar alınacaktır. Bu kararlar öncesinde Alman dostlarımızı, aday konumunda olan Türkiye'nin mutlaka genişleme sürecine dahil edilmesi konusundaki ikna etme çabalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki, gerek ikili, gerek AB'yle olan ilişkilerimiz açısından yararlı bir ziyaret olacaktır."
Yılmaz'la birlikte Devlet bakanları Rıfat Serdaroğlu, Işın Çelebi, Eyüp Aşık ve Hüsamettin Özkan da Almanya'ya gitti. Heyette, bazı milletvekilleri ve TOBB Başkanı Fuat Miras da yer alıyor. Yılmaz'ı, Atatürk Havalimanı'ndan, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Devlet Bakanı Cavit Kavak ve öteki ilgililer uğurladı.