Siyaset Yıpratma adımları

Yıpratma adımları

27.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, Danıştay Başkanı Karakullukçu hakkındaki iddialara ‘komik’ derken, “Bunların hepsi kurumlarımızı ve başındaki insanları yıpratmaya yönelik adımlardır ve bu adımları atanların samimiyetinden endişeliyim” görüşünü ortaya koydu

Yıpratma adımları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’nun hayali ihracat soruşturmasında suç örgütü üyesi olarak yer alan şüpheli kişiler için aracılarla görüştüğü iddialarına, tepki gösterdi. Karakullukçu’ya sahip çıkan Erdoğan, “Bu tür komik iddiaların üzerinde durmayın. Bunların hepsi kurumlarımızı ve kurumlarımızın başındaki insanları yıpratmaya yönelik adımlardır ve bu adımları atanların samimiyetinden endişeliyim” diye konuştu.
Milliyet Gazetesi’nde salı günü yer alan haberde; İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen hayali ihracat soruşturmasında suç örgütü üyesi olarak dosyada yer aldığı iddia edilen Yalçın Bayrak’ın, örgütün lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Barbaros Hayrettin Aksoy’un bazı firmalarının cezalarıyla ilgili olarak Danıştay Başkanı Karakullukçu ile de görüştüğünün tespit edildiği belirtilmişti. Karakullukçu, bu iddialar konusunda, “Kapıdan giren adam hırlı mı hırsız mı, tahkikat yapma, araştırma şansım yok. Bana gelen herkesi de tanımam mümkün değil” demişti.
Erdoğan, dün Londra’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Karakullukçu hakkındaki iddialarla ilgili soru üzerine, “Bu tür komik iddiaların üzerinde durmayın. Bir defa müddei iddiasını ispatla mükelleftir” dedi. Danıştay Başkanı Karakullukçu’nun gerekli açıklamayı yaptığını dile getiren Erdoğan, “Bunların hepsi kurumlarımızı ve kurumlarımızın başındaki insanları yıpratmaya yönelik adımlardır ve bu adımları atanların samimiyetinden endişeliyim” diye konuştu.

Eşi ve kızıyla Londra’ya gitti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyatlara katılan Türk kadın sporcuların erkek sporculara
fark attığını belirterek, “Sporcularımıza inanıyorum, güveniyorum. Bugüne kadar aldığımız madalyaların fevkinde madalyalar alarak Londra Olimpiyatları’ndan döneceğiz” dedi.
Başbakan Erdoğan, dün özel uçak ANA ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti
Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile birlikte İngiltere’ye gitti. Erdoğan, Londra Olimpiyatlarına katılmak üzere İngiltere’ye gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Olimpiyatlarda 16 branşta kadınların erkekleri geçerek adeta fark attığını söyleyen Erdoğan, 66’sı kadın 48 erkek toplam 114 sporcu olimpik dalda, 21’i kadın 46’sı erkek 67 paralimpik sporcu olmak üzere toplamda 181 sporcunun olimpiyatlarda yarışacağına vurgu yaptı. Erdoğan, “Sporcularımıza inanıyorum, güveniyorum. Bugüne kadar aldığımız madalyaların fevkinde madalyalar alarak Londra Olimpiyatları”ndan döneceğiz” diye konuştu.

Resepsiyona katılacak
Erdoğan, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna Buckingham Sarayı’nda verilen resepsiyona katılacağını, ardından da Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine iştirak edeceğini belirtti. Ziyareti vesilesi ile İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşme yapacağını ve görüşmede Türkiye-İngiltere ilişkileri ile uluslararası sorunların değerlendirileceğini ifade eden Erdoğan, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek bir iftarda İngiltere‘de yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geleceğini kaydetti.