Siyaset ‘Yolumuzdan geri durmayız’

‘Yolumuzdan geri durmayız’

01.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı'nın programında yaptığı konuşmasında 28 Şubat sürecinin aktörlerinin cezalandırılması için AK Parti döneminde önemli adımlar atıldığını belirterek, "Bizim dönemimizde yapılanlar ortadadır. Böylece Türk demokrasisi rüştü ispat etmiştir" dedi.

‘Yolumuzdan geri durmayız’

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şule Yüksel Şenler Vakfı Tanıtımı ve “Şule” belgeseli gösterimi programına katıldı. Programda konuşan Erdoğan, “Maruz kaldıkları onca baskıya şantaja rağmen milletin emanetine yiğitçe sahip çıkan ve daha sonraki yıllarda ebedi aleme uğurladığımızı 54’üncü hükümetin başbakanı Milli Görüş hareketinin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamıza, namlusunu millete çeviren tanka selam duramam diyen Muhsin Yazıcıoğlu’na, Darbe olursa tanık üzerine çıkarım diyen Hasan Celal Güzel’e bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Nice isimsiz kahramanlar teşekkür ediyorum. Milletimiz darbelere darbecilere alkış tutanları unutmamıştır, unutmayacaktır. Bu millet darbecileri ve darbecilere destek verenleri önce sandıkta ardından da maşeri vicdanda mahkum etmiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘Üzerimize düşeni yaptık’

“Biz bugün burada fikrin, inancın, düşüncenin mücadelesini verenlerin ardından gidenlerle bu toplantıyı yaparken bir diğer tarafta başkaları başka tür toplantılar yapıyorlar” diyen Erdoğan, “Fakat bizler siyaset kurumunun ne anlama geldiğini gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Siyaset kurumu 12 Eylül ve 28 Şubat müdahalesinin aktörlerinin hak ettikleri cezalarının çarptırılması için bizim dönemimizde üzerine düşeni yapmıştır. Millet iradesine kastedenlerle işledikleri suçun hesabını tarihte ilk kez hukuk önünde vermek zorunda da kalmışlardır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Şule Yüksel hanımın şahsımın ve eşimin özel hayatında çok müstesna bir yeri bulunuyor. Evliliğimize vesile olmasının yanı sıra ülkemizin en karanlık dönemlerinde kalemi ve kelamı ile verdiği mücadele ile bizlere rehberlik etti. Şule Yüksel hanım, yazıları konferansları ile kendini öz yurdunda garip öz yurdunda parya hisseden milyonlarca gence umut aşıladı. 'Ben varım' diyebilen bir cesaret timsaliydi. 81 yıllık ömrü boyunca defalarca tehdit edildi, evi kundaklanarak hayatına kastedildi, konferanslarına bomba ihbarı yapıldı, kimi sözde kadın kuruluşları tarafından alenen hedef gösterildi, pek çok kez tahkikata uğradı, mahkeme kararıyla susturulmak istendi, 'çarşafçı konferansçı' denilerek medya organları eliyle itibar suikastına maruz bırakıldı. Ama o asla geri adım atmadı. Onun emeği, gayreti ve mücadelesi olmasa Türkiye'de başörtüsü mücadelesi bugünkü seviyeye gelemezdi.”

Haberin Devamı

‘Usanmadan anlatmalıyız’

AK Parti Türkiyesi’nde doğan çocukların özgürlüklerinin kıymetini bilmeleri gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Tek parti zihniyetinin gerçek yüzünü, darbelerin bu milletin gönlünde açtığı yaraları vesayetçilerin ülkemiz ekonomisine ve demokrasisine verdiği zararları yeni nesillere bıkmadan ve usanmadan anlatmalıyız. Diğer türlü yaşananların hafızalardan silinip gitmesine mani olamayız" dedi.