Siyaset Yuvaya dönüş hazırlığı

Yuvaya dönüş hazırlığı

12.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 12 yıl önce, o dönem milletvekili odalarının da bulunduğu TBMM Halkla İlişkiler A ve B bloklarında, komisyonlara yer açmak için düzenleme yapılmış, TBMM idari teşkilatının bazı birimleri Meclis dışına taşınmıştı.

Yuvaya dönüş hazırlığı

Meclis yerleşkesine yakın, Atatürk Bulvarı Akay Kavşağı’nda bulunan eski Orman Bakanlığı yeni binasına gidince, TBMM birimleri de buraya yerleştirilmişti. O tarihlerde, kamuoyunun çalışmalarını yakından takip ettiği Anayasa Uzlaşma Komisyonu da uzun süreli yine bu binada çalıştı.

Haberin Devamı

12 yıl sonra gelecekler

Meclis yerleşkesinin dışında kalan birimler olan İşletme Yapım, Milletvekili Hizmetleri, Kanunlar Kararlar, Destek Hizmetleri’nin bir bölümü, eski adı “Muhasebe” olan yeni yapılanması ile “Strateji” bölümleri şu sıralarda “yuva”ya, Meclis yerleşkesine dönmeye hazırlanıyor. Yerleşke dışındaki yaklaşık 500 personel 12 yıl sonra Meclis kampüsü içinde yapılmakta olan yeni binaya gelecek.

TBMM 100. kuruluş yıl dönümünü 23 Nisan’dan itibaren çeşitli programlarla kutlamaya hazırlanıyor. Bu süreçte TBMM yönetimi de halen kiralık binalarda çalışan personelini Meclis yerleşkesine döndürme kararı aldı. Bunun için yerleşkenin Aşağı Ayrancı Güvenlik Caddesi’nin bir bölümüne paralel beş dönümlük alana yeni bina inşası için aralıkta ilk kazma vuruldu.

Haberin Devamı

Yuvaya dönüş hazırlığı

Yapımcı firma iddialı

Yapımcı firma, hava şartlarında aşırı buzlanma ve don gibi bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde personel binasını lokantası dahil 23 Nisan’a kadar, yani yaklaşık 5 aylık bir sürede bitirme konusunda iddialı. Nitekim ilk kazmadan bu yana geçen kısa sürede bazı bölümlerin ilk katları tamamlandı bile. Diğer bölümlerin beton direkleri dikildi.

Bu hızlı çalışmanın bir örneği yine TBMM Ayrancı girişindeki güvenlik birimleri için yaptırılan modern yapıda da yaşandı. Bin metrekarelik iki katlı yeni güvenlik kontrol merkezi yaklaşık 2 ay içinde tamamlandı. Bu bina da şimdi, elektronik koruma sistemlerinin takılmasını bekliyor.