Fenerbahçe 5 YILDIZLI FENERBAHÇE

5 YILDIZLI FENERBAHÇE

02.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her anlamda beş yıldızlı olmanın en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Aydınlar, "Fenerbahçe, sadece başarıya odaklı kalmamalı. Başarının yanında tüm spor kulüplerinin örnek alacağı, imreneceği bir kurumsal yapı ortaya koymalı" dedi

5 YILDIZLI FENERBAHÇE

Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonu yapılacak seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa aday olan eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Fenerbahçe sadece bir kulüp değil, bu ülke için bir kulüpten çok ama çok fazlasıdır. Fenerbahçe'nin sorunu da sadece kulübün değil, Türk sporunun, Türk insanının ve Türkiye'nin sorunudur" dedi.
Four Seasons Hotel Bosphorus'ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilere ve kongre üyelerine açıklamalarda bulunan Aydınlar, Fenerbahçe'deki gidişe birilerinin "dur" demesi gerektiğine inandığını dile getirdi.
Hafta sonunda yaşanacak kongrede üyelerin üzerine çok büyük sorumluluk yüklediğini kaydeden Aydınlar, şöyle konuştu:
"Bu sorumluluğun doğru hedeflere yönlendirilmesi de bize düşüyor. Fenerbahçe sadece bir kulüp değil, bu ülke için bir kulüpten çok ama çok fazlasıdır. Fenerbahçe'nin sorunu da sadece kulübün değil, Türk sporunun, Türk insanının ve Türkiye'nin sorunudur."
Fenerbahçe'nin öncü, yenilikçi ve örnek olması gereken bir kurum olması gerekirken, kavgacı bir kişiliğe bürünmüş durumda olduğunu savunan Aydınlar, “Fenerbahçe kesinlikle bunu hak etmiyor. Biz böyle bir kulüp değiliz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinerji kültürü
"Beş yıldızlı bir F.Bahçe" oluşturmayı amaçladıklarını belirten Mehmet Ali Aydınlar, "Ben kesinlikle en ufak umutsuzluk taşımıyorum. Tüm bu karamsar tablo kimseyi korkutmasın. Durum kötü ama umutsuz değil. Fenerbahçe'nin olduğu yerde her zaman umut vardır. Yeter ki bu kulübün bütün bileşenleri çözüm için bir araya gelsin, ortak akıl devreye girsin. Yeter ki kavga ve gerilim kültürü değil çözüm ve sinerji kültürü hakim olsun" dedi.
Her anlamda beş yıldızlı olmanın en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Aydınlar, "F.Bahçe, sadece başarıya odaklı kalmamalı. Başarının yanında tüm spor kulüplerinin örnek alacağı, imreneceği bir kurumsal yapı ortaya koymalı. Büyük taraftar, büyük bir kaynağı her yıl takımına aktarıyor. Bu paranın değerini bilmek, onların gözünden tırnağından artırdığı kaynağı en iyi şekilde kullanmak en önemli görevimiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sorunları maddelerle sıraladı
* Denetimsizlik ve hesapsızlık
* Organizasyonsuzluk
* Sportif başarısızlık
* İletişimsizlik
* Tek adam hegemonyası

İSTİKRARLI?BAŞARILAR

Mehmet Ali Aydınlar, "En iyi ekiplerle çalışacağız. Onların kabusları, stres kaynakları asla olmayacağız. Altyapıları 10 yıllık vizyona göre oluşturacağız. Özellikle ülkede öne çıkan, futbol, basketbol ve voleybolda her zaman Avrupa sahnesinde yer alacak takımları oluşturacağız. Şampiyonlar Ligi kategorilerinde her yıl en az çeyrek final ve yarı
final noktasında olacağız. Avrupa'nın ilk beş kulübünden biri olmak için çalışacağız" ifadelerini
kullandı.

Alex'e sahip çıktı
Aydınlar, geçen sezon sarı-lacivertli takımdan ayrılan Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'yı tekrar Fenerbahçe camiasına kazandıracaklarını dile getirdi. Alex'e, kendisini ömür boyu Türkiye'de tutacak bir görev vereceklerinin altını çizen Aydınlar, "Alex'e itibarını tekrar vereceğim. Kabul ederse, kendisine ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vadediyorum" dedi.

Aynı borçla bırakacak mı?

Kulübün borç yükünün 1 milyarı aştığının konuşulduğunu kaydeden Aydınlar, Yıldırım'ın 1998’deki olağanüstü mali genel kurulda yaptığı açıklamayı hatırlattı ve şu soruyu yöneltti: "O güne kadar Fenerbahçe bankadan bir tek kredi kullanmamış. Sayın başkan kullanmak için yetki istedi. Buna ilk ben karşı çıktım. Başkan 'Fenerbahçe'yi aldığım Türk lirası borçla teslim edeceğim' dedi. O zamanki borç 5 milyon 700 bin liraydı. Şimdi soruyorum, seçimi kaybettiğinde, kulübü 5 milyon 700 bin lira borçla teslim edecek misin, etmeyecek misin?"

Haberin Devamı

5 YILDIZLI FENERBAHÇE

Utanmadan yalan söylüyor

Mehmet Ali Aydınlar, Aziz Yıldırım'ın "Futbolcu İbrahim Akın'a, lisans verme şartı olarak yapmadığı şikeyi itiraf etmesini söyledin mi, söylemedin mi?" sorusuna ise görüntülü olarak cevap verdi. İbrahim Akın'ın bugün yaptığı "Mehmet Ali Aydınlar ile hiç görüşmedim. Kendisini sadece ekrandan tanıyorum. Böyle bir teklifi bana yapmadı" açıklamasını sinevizyon eşliğinde gösteren Aydınlar, "Utanmadan yalan söylüyorsun. Koskoca Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın sadece o koltukta oturması için yalan söylemesinden üzüntü duyuyorum. Bu örnek bile yeter. Bu ülkeye ve camiaya yaptığı yeter. Sana en güzel cevabı pazar günü Fenerbahçeliler verecek" ifadelerini kullandı.
Bu arada Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl da "Bu tarz mesnetsiz ve gerçeklikten uzak iddiaların iddia sahibince ispatlanması gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım'ın "Başkan olursa 2010-11 sezonu şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek mi?" sorusuna Aydınlar, şu yanıtı verdi: "Bu kupa, yağmurda, çamurda takımı yalnız bırakmayan taraftarın, sahada ter döken sporcuların, her türlü zorluğa göğüs geren teknik kadronun analarının ak sütü gibi kazandığı kupadır. Bu kupa, tüm Fenerbahçelilerin gönüllerinde sonsuza kadar sahip kalacak bir şampiyonluk öyküsüdür. Şayet bu kupa bugün tartışılıyorsa, bunun tek sorumlusu Aziz Yıldırım'dır."