Galatasaray Albert Riera'dan üst üste galibiyet! Tarihi başarı

Albert Riera'dan üst üste galibiyet! Tarihi başarı

29.08.2022 - 11:12 | Son Güncellenme:

İspanyol teknik direktör Riera aldığı galibiyetlerle tarihe geçti. Basın toplantısı Ljubljana taraftarı tarafından basılan çiçeği burnunda teknik adam cevabını saha içinde verdi.

Albert Rieradan üst üste galibiyet Tarihi başarı

PrvaLiga'de mücadele eden Olimpija Ljubljana'nın teknik direktörü Albert Riera aldığı galibiyetlerle kulüp tarihine geçti. Son olarak Galatasaray'da Domenec Torrent'in yardımcılığını yapan ve Olimpija Ljubljana'nın başına geçen Riera, imza töreninde skandal bir olayla karşılaşmıştı. Basın toplantısında holiganlar tarafından basılan Riera cevabını saha içerisinde verdi.

Haberin Devamı

TORRENT İLE BERABER ÇALIŞTI

2011-2014 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Riera, 2016 yılında futbolculuk kariyeri sonlandırdı ve kariyerine antrenör olarak devam etti. 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında Galatasaray'da Fatih Terim ile Domenec Torrent'in yardımcılığını yapan Albert Riera kariyerinin başlangıcını başarılı bir şekilde yaptı.

ARD ARDA 7 GALİBİYET

İspanyol çalıştırıcı Slovenya Ligi'nde çıktığı 7 maçı da kazandı. 7 lig maçında 12 gol atıp 1 gol yedi. Riera'nın ekibi Ljubljana Mura'yı 2-0, Tabor'u 1-0, NK Bravo'yu 1-0, Maribor'u 2-0, Gorica'yı 2-0, Koper'ı 2-0 ve Radomlje'yi 2-1 mağlup etti. En yakın rakibine 6 puan fark attı.

BASIN TOPLANTISINDA NELER YAŞANMIŞTI?

İspanyol futbol adamı, Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'nın yeni teknik direktörü olmuştu. Riera, Galatasaray'da daha önce Fatih Terim'in yardımcılığını yapmıştı. Eski Galatasaraylı Albert Riera, Slovenya’nın Olimpija Ljubljana takımının yeni teknik direktörü olarak açıklandığı basın toplnatısı skandal görüntülere sahne oldu. Toplantı esnasında kulübün tribün grubu bir anda masaya hareketlendi. Üyeler, eski hoca Prosinecki'nin takımdan zorla gönderildiği iddiasıyla tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Albert Rieradan üst üste galibiyet Tarihi başarı

RİERA TERK ETTİ

Taraftar grubunun hareketi sonrası İspanyol çalıştırcı salonu terk etti. Taraftarlar daha sonra kulüp temsilcileriyle diyalog yaşarken bir süre sonra topluca çıktı.

80 MAÇTA FORMA GİYDİ

2011-2014 yılları arasında Cimbom'da top koşturan, futbol hayatının son yılını Slovenya'da Zavric ve Koper takımlarında geçiren Riera, antrenörlük macerasına Sarı-Kırmızılılar'da 2020-21 sezonunda Fatih Terim yanında başlamıştı. Terim'in yanında 46 maça çıkan 40 yaşındaki antrenör, Torrent'le de 19 maçta saha kenarında yer aldı.

Yazarlar