Fenerbahçe Alex de Souza'dan sonra bir ilk! Fenerbahçe'de Enner Valencia durdurulamıyor

Alex de Souza'dan sonra bir ilk! Fenerbahçe'de Enner Valencia durdurulamıyor

19.03.2023 - 22:03 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta sarı-lacivertlilerin Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia bu maçı da boş geçmedi. Öte yandan Valencia, Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın ardından bir ilki yaşadı.

Alex de Souzadan sonra bir ilk Fenerbahçede Enner Valencia durdurulamıyor

Jorge Jesus'un yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 26. haftasında Alanyaspor ile kozlarını paylaştı. Kritik maç Kırbıyık Holding Stadyumu'nda oynandı. Sarı-lacivertlilerin yıldızı Enner Valencia maça damga vuran isim oldu. Ekvadorlu santrfor performansıyla uzun süre sonra bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

AVRUPA LİGİ'NDE SON GOLÜ ATTI

Fenerbahçe'nin imdadına ise bu sezonki süper golcüsü Enner Valencia yetişti. Sırasıyla; Kasımpaşa (4), Adana Demirspor (1), Konyaspor (2) ve Kayserispor (1) filelerini sarsan Ekvadorlu golcü perşembe günü de 1-0 kazanılan ancak Avrupa'ya veda edilen Sevilla karşılaşmasında Sarı-Lacivertliler'in tek golünü atmıştı.

Haberin Devamı

BU SEZON DURDURULAMIYOR

Kariyerinin en başarılı dönemini geçiren yıldız oyuncu bu sezon da çıktığı 35 maçta 29 gol, 4 asistlik performansa ulaşarak tam 34 gole direkt etki etti. Maç başı 1 gol katkısıyla oynayan deneyimli forvet, gol krallığı yarışında adeta haksız bir rekabet oluşturdu.

Haberin Devamı

Alex de Souzadan sonra bir ilk Fenerbahçede Enner Valencia durdurulamıyor

ALANYASPOR'U BOŞ GEÇMEDİ

Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakayı sarı-lacivertli takım 3-1'lik skorla kazandı. Son 5 maçta 9 gol atan tecrübeli oyuncu, Alanyaspor karşısında da iki kez fileleri sarstı. 65 ve 85'te Turuncu-Yeşilliler'in kaleci Runar Runnarsson'u penaltı atışlarında çaresiz bırakan 33 yaşındaki futbolcu son 6 karşılaşmada 11 gol kaydetti.

Alex de Souzadan sonra bir ilk Fenerbahçede Enner Valencia durdurulamıyor

EFSANEYİ GERİDE BIRAKTI

Yıldız oyuncu bu performansıyla Fenerbahçe tarihine geçti! Resmi maçlarda 29 gole ulaşan Enner Valencia, 2010-2011 sezonunda 28 kez rakip fileleri sarsan efsane Alex de Souza'yı geçerek Sarı-Lacivertliler'in tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu oldu. Öte yandan ligde de 5 maçlık gol serisi yakalayan deneyimli oyuncu, 2012-2013 sezonundaki Moussa Sow'un performansının ardından bunu başaran ilk futbolcu olmayı başardı.

Alex de Souzadan sonra bir ilk Fenerbahçede Enner Valencia durdurulamıyor

Yazarlar