Fenerbahçe Alexander Sörloth transferi resmen açıklandı!

Alexander Sörloth transferi resmen açıklandı!

29.08.2022 - 15:13 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'da gol kralı olan ve son olarak Real Sociedad'da kiralık forma giyen Norveçli golcü Alexander Sörloth için resmi açıklama geldi.

Alexander Sörloth transferi resmen açıklandı

Süper Lig devlerinin peşinde oldu. Norveçli golcü Alexander Sörloth için resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'DA LİGE DAMGA VURMUŞTU
Siyah-Beyazlılar'ın ilk tercihi ise 2019-2020 sezonunda Trabzonspor forması giyen ve Süper Lig 'de 34 maçta 24 gol, toplamda da 49 karşılaşmada 33 gol atan Norveçli Aleksandr Sörloth olmuştu.

44 MAÇTA 8 GOL - 1 ASİST YAPTI
Sörloth, geçen sezon kiralık oynadığı Real Sociedad formasıyla 44 maça çıktı. Norveçli futbolcu bu maçlarda 8 gol attı. Sörloth ayrıca 1 de asist yaptı. 1.96 boyundaki santrfor, ülkesi Norveç adına 38 maçta görev aldı. Sörloth, 38 maçta 13 gol attı. Sörloth, kariyerinde 2 de kupa kazandı.

BONSERVİSİ LEİPZİG'TEYDİ
Süper Lig devlerinin gözdesi olan yıldız oyuncunun Leipzig'le 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Sörloth'u transfer etmek isteyen Süper Lig ekipleri de sene başından itibaren Alman kulübüyle görüşmelerini sürdürüyordu.

Haberin Devamı

SOCİEDAD'A GERİ DÖNDÜ
Santrfor arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği Alexander Sörloth'tan Sarı-lacivertli kulübe kötü haber geldi. Norveçli golcü, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Real Sociedad'a geri döndü

TÜRKİYE'DEN GELEN TEKLİFLERİ REDDETTİ
İspanyol basınında yer alan haberlere göre; Sörloth, İspanya Ligi'nde kalabilmek için Türkiye'den gelen teklifi reddettti. Fenerbahçe, golcü futbolcuya 3.4 milyon euro teklif ederken, Sörloth ise Sociedad ile yeniden anlaştı.

SÖRLOTH'UN SOCIEDAD'DAKİ MAAŞI
Kariyerine La Liga'da devam edecek olan Sörloth, Real Sociedad'da ise 2 milyon euro maaş elde edecek

20 MİLYON EUROYA GİTMİŞTİ
Sörloth'un ismi Fenerbahçe'nin yanı sıra Trabzonspor ve Galatasaray ile de anılmıştı. 26 yaşındaki futbolcu 2019/20 sezonunda kiralık olarak forma giydiği Trabzonspor'da gösterdiği performansla Crystal Palace'tan Leipzig'e 20 milyon euro karşılığında Transfer olmuş, Bordo-mavili kulüp bu transferden 10 milyon euro kazanç elde etmişti.