Fenerbahçe AVRUPA BİRLİĞİ

AVRUPA BİRLİĞİ

07.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertliler, Soriano’nun golüyle sarsıldı ancak şoku çabuk atlattı. Meireles’in nefis füzesi Kadıköy’ü ayağa kaldırdı, ardından Sow ağları sarstı. Webo’nun klas aşırtması ile iyice rahatlayan temsilcimiz ikinci yarıda çok fazla tehlike yaşasa da Volkan mükemmel kurtarışlara imza attı

AVRUPA BİRLİĞİ

MAÇIN ÖYKÜSÜ - SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçı savaşarak, mücadele ederek aldı. Vücudunu topun önüne koyarak kazandı. Pes etmedi, rakibin ensesine yapıştı, çizgiye kadar takip etti. Topal gibi topu kaptırsa da 40 metre depar atıp çizgiden çıkardı. Maçı ve turu getiren en önemli unsur dün akşam buydu.
Yanal, ilk maçta çok top kaybeden orta sahayı değiştirince takım oyunu belli bölümlerde tuttu. Maç Soriano’nun 4. dakikadaki şok golü ile başladı. Tribünler dahil kimse panik yapmayınca Meireles’in cevabı 4 dakika sonra geldi. Bu sezon beşinci maçını oynayan sarı lacivertli futbolcular ritm yakalamaya başladı. İlk maçta ayaklardaki o “ağırlık” dün yoktu. Bunun karşılığını da ilk yarıda kurdukları baskıyla aldılar.
17’de Sow’un tek kontrol yapıp dönerek vurduğu topu Salzburg kalecisi ve defansı sadece izledi: 2-1.
29’da İlsanver’in elle oynamasını Polonyalı hakem es geçti ama Webo 34’te affetmedi. Sow bu sefer asisti yaptı: 3-1
Kaleyi bulan 3 top gol olmuş, Fenerbahçe temiz iş çıkarmıştı. Sahanın en iyilerinden Topal, ilk yarının sonunda kaptırdığı topu, takip edip çizgiden çevirince sanki maçın dönme ihtimali de ortadan kalkmıştı.
Salzburg’un pes etmeye niyeti yoktu. 59 ve 76’da iki muhteşem kurtarış yapan Volkan adeta maçı elleriyle koparıyordu.
Sonra Kadlec çıkardı çizgiden. Yine Volkan bu sefer ayaklarıyla kurtardı.
Fenerbahçe’nin yumuşak karnı defans. Alves ve Volkan olmasa maçın sonucu çok farklı olabilirdi. 3-1’den sonra 5-6 tane gerçekten net fırsat yakaladı Salzburg. Fenerbahçe’nin daha çok yolu, eksiği var. Ama bu arzu ve isteği sürdürdüğü müddetçe en azından Kadıköy’de bu takımı yenmek çok zor olur.

Haberin Devamı

AVRUPA BİRLİĞİ

KADIKÖY’ÜN?BÜYÜSÜ

Salzburg karşısında şık bir gole imza atan Pierre Webo, “İyi bir maç çıkardık. Zorlu bir seri olacağını biliyorduk ama başardık” ifadelerini kullandı. Play-off turunda şanslarının yüzde 50 olduğuna dikkat çeken deneyimli golcü, sarı-lacivertli taraftarı överek, “Taraftarımız her zaman bizimle. Destekleri ile bizi her zaman itiyorlar. İşte bu da Kadıköy’ün büyüsü” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Gezi protestosu

Maçın 81. dakikasında tribünlerden Gezi Parkı protestosu yükseldi. Taraftarların büyük bir bölümü, ’Her yer Taksim, her yer direniş’, ’Sık bakalım, sık bakalım biber gazı sık bakalım, kaskını çıkar, copunu bırak, delikanlı kim bakalım’ ve ’hükümet istifa’ sloganları attı. Bir grup taraftar ise, ’Tribünlerde siyaset istemiyoruz’ diye bağırdı.

Tribünde kavga

Karşılaşma öncesi Genç Fenerbahçeliler ile diğer taraftar grupları arasında gerginlik yaşandı. Grubun yer aldığı kale arkası tribünde kısa süreli bir kavga oldu. Ardından tribün grupları karşılıklı olarak slogan attılar.

Kura cuma günü

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Salzburg’u geçen Fenerbahçe’nin rakibi 9 Ağustos’ta belli olacak. İsviçre’nin Nyon kentinde TSİ 12:45’te çekilecek kurada sarı lacivertlilerin play-off’taki rakibi belli olacak.
Play-off’ta ilk maçlar 20-21 Ağustos ikinci maçlar ise 27-28 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe turu geçerse Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak; aksi takdirde yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.
Fenerbahçe’nin garanti rakipleri; Arsenal, Olympique Lyon, Milan, Schalke 04... Bugün yapılacak maçlarda Zenit turu geçerse, seri başı olarak sarı-lacivertlilerin 5. rakibi olacak. Ancak geçememesi durumunda, Zulte Waregem’i elemesi beklenen PSV Eindhoven, Fener’in rakibi olarak torbaya girecek.

Haberin Devamı

F.BAHÇE’NİN RAKİPLERİ
Arsenal (İngiltere)
Olympique Lyon (Fransa)
Milan (İtalya)
Schalke 04 (Almanya)
Zenit (Rusya) veya PSV (Hollanda)