Fenerbahçe Başakşehir 9 kişi kaldı! Fenerbahçe'de Joao Pedro'dan yıllar sonra bir ilk

Başakşehir 9 kişi kaldı! Fenerbahçe'de Joao Pedro'dan yıllar sonra bir ilk

19.04.2023 - 22:49 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin yıldızı Joao Pedro karşılaşmaya damga vuran isim oldu. Öte yandan Başakşehir'de 2 futbolcu kırmızı kartla maçı tamamladı.

Başakşehir 9 kişi kaldı Fenerbahçede Joao Pedrodan yıllar sonra bir ilk

Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerin galibiyetinde başrolü Joao Pedro oynadı. Brezilyalı futbolcunun gösterdiği performans geceye damga vurdu.

Haberin Devamı

Başakşehir'de Adnan Januzaj'ın son dakikalarda direğe takıldığı pozisyon maçın kırılma anı olurken, turuncu-lacivertlilerin 2 yıldızı kırmızı kartla atıldı.

Haberin Devamı

SAMET'İN HATASI GOLÜ GETİRDİ

Başakşehir'i Fenerbahçe karşısında üstünlüğe taşıyan gol 30'uncu dakikada Danijel Aleksic'ten geldi. Sırp yıldız, Samet Akaydın'ın hatasında araya girdi ve fileleri havalandırdı. Danijel Aleksic'in golüyle Başakşehir ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

JOAO PEDRO OYUNA GİRDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ikinci yarıya 3 hamleyle başladı. Sarı-lacivertlilerde oyuna dahil olan isimler arasında Joao Pedro da yer aldı.

Haberin Devamı

TOUBA ATILDI

Karşılaşmanın 67'nci dakikasında Başakşehir'de sarı kart gören Ahmed Touba, 3 dakika sonra İrfan Can Kahveci'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı gördü. Ahmed Touba kırmızı kartla cezalandırıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

JANUZAJ DİREĞE TAKILDI

Müsabakanın 87'nci dakikasında Başakşehir ikinci gole çok yaklaştı. Turuncu-lacivertlilerde Adnan Januzaj karşı karşıya pozisyonda gelişine vuruş yaptı. Belçikalı futbolcunun şutunda top direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü.

JOAO PEDRO ŞOV YAPTI

Mücadelenin 88'inci dakikasında sol kanattan ceza sahasına giren Enner Valencia orta açmak istedi. Meşin yuvarlak savunmaya çarptı ve bir kez daha Valencia'nın önünde kaldı. Enner Valencia'nın pasında Serdar Dursun yerde kaldı. Boştaki topu önünde bulan Joao Pedro'nun şutunda top ağlarla buluştu.

Başakşehir 9 kişi kaldı Fenerbahçede Joao Pedrodan yıllar sonra bir ilk

Karşılaşmanın 90+3'üncü dakikasında Fenerbahçe'de Enner Valencia bir kez daha sol kanattan ceza sahasına gridi. Valencia'nın şutunda Başakşehir savunması araya girdi. Seken topu önünde bulan Joao Pedro'nun şutunda fileler havalandı. Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

Opta'nın verilerine göre; Joao Pedro, Ekim 2021'den (vs Sampdoria) bu yana ilk kez bir lig maçında iki golü İstanbul Başakşehir filelerine gönderdi.

Başakşehir 9 kişi kaldı Fenerbahçede Joao Pedrodan yıllar sonra bir ilk

ÖMER ALİ ŞAHİNER DE ATILDI

Mücadelenin 90+7'nci dakikasında Başakşehir'de Ömer Ali Şahiner, Enner Valencia'ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı gördü. Tecrübeli futbolcu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

F.BAHÇE PES ETMEDİ

Opta'nın verilerine göre; Bu sezon geri düştüğü Süper Lig maçlarından en fazla puan çıkaran takım olan Fenerbahçe (23), son dört galibiyetini de skor dezavantajı yaşamasına rağmen elde etti:

2-1 İstanbul Başakşehir
2-1 Ankaragücü
2-1 Fatih Karagümrük
3-1 Alanyaspor

Başakşehir 9 kişi kaldı Fenerbahçede Joao Pedrodan yıllar sonra bir ilk

Yazarlar