Beşiktaş Beşiktaş, Konyaspor'u ikinci yarıda yıktı!

Beşiktaş, Konyaspor'u ikinci yarıda yıktı!

19.02.2024 - 22:31 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26'ncı haftasında Konyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş, Konyasporu ikinci yarıda yıktı

Trendyol Süper Lig'in 26'ncı haftasında Beşiktaş, Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Tüpraş Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Tugay Kaan Numanoğlu düdük çaldı. Beşiktaş, Konyaspor'u 2-0'lık skorla mağlup etme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini 49'uncu dakikada Semih Kılıçsoy ile 71'inci dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 43'e yükseltti. Konyaspor ise 25 puanda kaldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ - KONYASPOR: 2-0

GOLLER: 49' Semih Kılıçsoy, 71' Cenk Tosun

ABOUBAKAR VE GHEZZAL ISLIKLARLA OYUNA GİRDİ

Mücadelenin ikinci yarısında oyuna giren Aboubakar ve Ghezzal’ı, siyah-beyazlı taraftarlar ıslıklarla protesto etti. Beşiktaş’ta 72 gündür takımdan ayrı kalan Vincent Aboubakar ve yaşadığı sakatlıklar nedeniyle tam anlamıyla performansa veremeyen Rachid Ghezzal, taraftardan tepki gördü. İki oyuncu 81’inci dakikada Cenk Tosun ve Rashica’nın yerine oyuna dahil oldu. Taraftarlar, Aboubakar ve Ghezzal’ın ismi anons edilirken bir süre ıslıklar tepki gösterdi.

Haberin Devamı

 

MAÇTAN DAKİKALAR

2’nci dakikada Muçi’nin pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Semih’in şutunda kaleci Slowik yakın direğe giden topu kornere çeldi.

49’uncu dakikada Onur Bulut’un ortasında Konyaspor savunmasının vuramadığı top arka direkte Cenk’in önünde kaldı. Cenk’in vuruşunda Konyaspor savunmasına çarpan top altıpasın hemen çaprazında Semih’in önüne düştü. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Slowik’in de müdahale ettiği topu Konyaspor savunması çizgiden çıkarttı.

49'uncu dakikada Beşiktaş öne geçti. Paslaşılarak kullanılan kornerin ardından Rashica ortasını yaptı. Ceza sahası içindeki Semih Kılıçsoy’un kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

64’üncü dakikada Masuaku’nun soldan ortasında Konyaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışında Musrati’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta savunmaya da çarpan topu kaleci Slowik son anda kornere çeldi.

Haberin Devamı

71’inci dakikada Beşiktaş farkı 2’ye çıkarttı. Rashica’nın pasıyla ceza sahası çizgisinin hemen içinde topla buluşan Muçi’nin vuruşunda kaleci Slowik topu sektirdi. Pozisyonu takip eden Cenk Tosun, ayağının ucuyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

85’inci dakikada Semih’in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Muçi’nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta top direkten auta gitti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Konyaspor’u 2-0 mağlup etti.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 26’ncı haftasında Beşiktaş, sahasında Konyaspor’u konuk etti. Tüpraş Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayan karşılaşmada hakem Tugay Kaan Numanoğlu düdük çaldı. Numanoğlu’nun yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Deniz Caner Özaral üstlendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, geçtiğimiz hafta 0-0 berabere biten Kayserispor maçının 11’inde 4 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam; Worrall, Zaynutdinov, Amartey ve Muleka’nın yerine Colley, Masuaku, Al-Musrati ve Rashica’yı 11’de görevlendirdi.

Haberin Devamı

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Santos, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Necip Uysal, Colley ve Masuaku’dan oluşturdu. Orta alanda yeni transfer Al-Musrati ve Gedson’u görevlendiren tecrübeli teknik adam; hücum hattının sağında Rashica, ortasında Muçi, solunda ise Cenk Tosun’u sahaya sürdü. Santos’un gol yollarındaki tercihi ise Semih Kılıçsoy oldu.

MASUAKU 10 MAÇ SONRA 11’DE

Siyah-beyazlı ekibin Demokratik Kongolu sol beki Arthur Masuaku, 10 maç sonra formasına kavuştu. Masuaku, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle son olarak ligin 18’inci haftasında Hatayspor karşılaşmasında görev yapmıştı. Bu maçın ardından milli takıma giden tecrübeli sol bek, ülkesiyle yarı final oynama başarısı göstermiş; Süper Lig’de 8, Türkiye Kupası’nda ise 2 maçta görev alamamıştı.

ABOUBAKAR 13 MAÇ SONRA MAÇ KADROSUNDA

Siyah-beyazlı ekibin Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, 13 maçlık aradan sonra bir müsabaka kadrosuna dahil edildi. Son olarak Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta görev alan Aboubakar daha sonra kadro dışı bırakılmıştı. Kadro dışı kalması nedeniyle bir süre görev yapamayan tecrübeli golcü, daha sonra Kamerun’un Afrika Uluslar Kupası kadrosuna dahil edilmiş ve takımdan ayrı kalmıştı. Aboubakar, 73 günlük aranın ardından bir maç kadrosunda yer buldu.

AL-MUSRATİ İLK KEZ 11’DE, MUÇİ TARAFTARLA BULUŞTU

Beşiktaş’ın ara transfer döneminin son gününde kadrosuna dahil ettiği Al-Musrati, siyah-beyazlı formayla ilk kez bir maçta 11’de görev aldı. Geçtiğimiz hafta oynanan Kayserispor mücadelesinde oyuna sonradan dahil olan Libyalı orta saha oyuncusu, Konyaspor maçında ilk kez 11’de forma giydi. Öte yandan Kayserispor maçında ilk 11’de görev alan diğer bir yeni transfer Muçi de ilk kez bir iç saha maçına 11’de başladı.

AVRUPA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİ NESRİN BAŞ’A PLAKET

Siyah-beyazlı ekibin Konyaspor’u konuk ettiği karşılaşma öncesinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 72 kiloda altın madalya kazanan Nesrin Baş’a plaket takdim edildi. Mücadele öncesinde yeşil-zemine gelen şampiyon güreşçiye iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Işıl Zeybek, çiçek ve plaket verdi. Nesrin Baş daha sonra stadyumda tur atara, taraftarları selamladı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Tüpraş
HAKEMLER: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Deniz Caner Özaral
BEŞİKTAŞ: Mert Günok- Onur Bulut, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson (Dk. 90+2 Demir Ege Tıknaz), Rashica (Dk. 81 Ghezzal), Muçi (Dk. 86 Salih Uçan), Cenk Tosun (Dk. 80 Aboubakar), Semih Kılıçsoy (Dk. 90+2 Zaynutdinov)
KONYASPOR: Slowik- Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Damjanovic, Guilherme, Nzonzi, Soner Dikmen, Prip (Dk. 81 Oğulcan Ülgün), Cicaldau, Ethemi (Dk. 68 Ndao), Cikalleshi (Dk. 68 Sambou)
GOLLER: Dk. 49 Semih Kılıçsoy, Dk. 71 Cenk Tosun (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Semih Kılıçsoy, Muçi (Beşiktaş)