Diğer Brezilya, Pele’ye ağlıyor! Cenazesi bugün defnedilecek

Brezilya, Pele’ye ağlıyor! Cenazesi bugün defnedilecek

03.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbol tarihinin unutulmaz yıldızlarından Pele, efsane olduğu Santos kulübünün stadı Vila Belmiro’da son yolculuğuna uğurlandı. 82 yaşında hayata veda eden Brezilyalı efsanenin cenazesi bugün toprağa defnedilecek.

Brezilya, Pele’ye ağlıyor Cenazesi bugün defnedilecek

Dünya futbol tarihinin en büyük golcülerinden olan Pele son yolculuğuna uğurlanıyor. Dün Pele’nin naaşı Santos’a nakledildi ve Vila Belmiro Stadı’na getirildi.

Haberin Devamı

24 saat boyunca halka açık olarak ziyaretlerin gerçekleştirildiği Vila Belmiro da Brezilyalı futbolseverler duygusal anlar yaşadı.

Pele’nin cenazesi Sao Paulo’daki Albert Einstein Hastanesi’nden Santos’a getirilirken futbolseverler yalnız bırakmadı. Yol boyunca uzun araba kuyrukları oluştu. Hastane çıkışında da futbolseverler gözyaşlarıyla Pele’yi uğurladı. Santos şehrine giriş esnasında da yoğun bir kalabalık oluştu. Santos taraftarları Pele için özel bayraklar ve pankartlar hazırladı. Vila Belmiro tribünleri de tamamen Pele için doldu. Stada girebilmek için futbolseverler uzun kuyruklar oluşturdu. Saha ortasına yerleştirilen bir platformla ziyaretler yapıldı. Öte yandan Neymar başta olmak üzere birçok ünlü Brezilyalı futbol yıldızı da Vila Belmiro’daki törene katıldı. Brezilya’nın yeni Devlet Başkanı Lula da Silva da Vila Belmiro’ya gelen isimler arasındaydı. Devlet Başkanı Lula da Silva, Pele’nin ailesiyle sohbet ederek acılarını paylaştı.

Haberin Devamı

Brezilya’daki bütün kulüpler de Pele’nin anısına çelenkler gönderdi. Brezilya Futbol Federasyonu da tam kadro olarak Vila Belmiro’daki törende yer aldı. Santos takımında futbolcular ve teknik heyeti de törende hazır bulundu.

FIFA Başkanı Infantino da törende yer aldı.

Çavuşoğlu da katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pele’nin cenaze törenine katıldı. Dün Santos’un stadı Vila Belmiro’daki törende yer alan Çavuşoğlu, Santos kulübünü ve kulüp müzesini de ziyaret etti. Müzede Pele ile ilgili yer alan özel bölüm hakkında bilgiler de alan Bakan Çavuşoğlu, daha sonra kulüp defterini de imzaladı ve Pele’nin vefatıyla alakalı baş sağlığı mesajını yazdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya’nın yeni seçilen Devlet Başkanı Lula da Silva’nın 1 Ocak’taki yemin törenine de katılmıştı.

Sadece aile üyeleri

Pele’nin defin işlemleri bugün gerçekleşecek. Santos’ta bulunan Memorial Necropole Ecumenica’da defnedilecek Pele’nin cenazesi öncesinde Santos sokaklarında tur atacak. Bu törene sadece aile üyeleri katılacak.

Benzer şekilde cenaze töreni esnasında da sadece aile üyeleri olacak.
Pele’nin 100 yaşındaki annesi Celeste Arantes’in katılıp katılmayacağı ise açıklanmadı.

Haberin Devamı

Celeste Arantes’in henüz oğlunun vefatından haberdar olmadığı ancak bugün Pele’nin cenazesinin evinin önünden geçirileceği belirtildi.

Mezarı 9. katta

Santos’taki Memorial Necropole Ecumenica, dünyanın en modern ve en büyük mezarlığı olarak dikkat çekiyor. 14 katlı binada Pele’nin mezarı 9. katta yer alacak. Kendisi gibi futbolcu olan babası Dondinho’nun 9 numaralı forması ve Santos’un stadı Vila Belmiro’nun gözükmesi nedeniyle Pele, 9. katı seçmişti.

16 bin mezarın olduğu binada ayrıca konferans salonu, sağlık hizmetleri, ibadet alanları ve bir araba müzesi de bulunuyor.