Demir Grup Sivasspor Carlos "as"larına güveniyor

Carlos "as"larına güveniyor

08.01.2014 - 11:45 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında en az oyuncu değişikliğini Sivasspor yaptı.

Carlos aslarına güveniyor

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında en az oyuncu değişikliğini Sivasspor yaptı. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, devre arasına 29 puanla 5. sırada giren Sivasspor, sezonun ilk yarısında en az oyuncu değişikliğine giden takım oldu.

Haberin Devamı

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, 17 haftada 51 oyuncu değişikliği hakının 42'sini kullanma ihtiyacı duydu. Brezilyalı teknik adam, 17 haftanın 7'sinde üç oyuncu değişikliği hakkını kullanmazken, 10'unda ise kenardan üç oyuncusunu sahaya sürdü. Sivasspor, oyuncu değiştirme kontenjanının hepsini kullanmadığı 7 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik elde ederken, 3 de mağlubiyet yaşadı. Brezilyalı teknik direktörün öğrencileri, Torku Konyaspor ve Kardemir Karabükspor'u yenerken, Trabzonspor ve Beşiktaş'la berabere kaldı. Sivasspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarını ise kaybetti.

Değişiklik yaradı

Carlos'un üç oyuncu değişikliğine gittiği 10 karşılaşmada ise Sivasspor, sahadan 7 kez galibiyetle ayrıldı. Ligin ilk yarısında oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Sivasspor, bu maçların 3'ünde ise rakiplerine boyun eğdi. Brezilyalı genç teknik direktörün oyuncuları Eskişehirspor, Elazığspor, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, Bursaspor ve Çaykur Rizespor engellerini geçmeyi başardı. Sivasspor, Galatasaray, Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor karşılaşmalarında ise sahadan puansız ayrıldı.

Haberin Devamı

Carlos'un sonradan güvendikleri

Sivasspor Teknik Direktörü Carlos'un, sonradan oyuna en çok dahil ettiği futbolcuların başında Hakan Arslan, Cihan Özkara, Taouil ve Djebbour geldi. Oyuna 9 kez kenardan giren Hakan Arslan, Carlos'u yedek kulübüesinde en çok güvendiği isim oldu. Cihan Özkara 8, Faslı orta saha Taouil 6, Cezayir asıllı golcü Djebbour da 4 kez sonradan formasına kavuştu.

Sivasspor'u takip ettiler

En az oyuncu değişikliğine giden takım sıralmasında Sivasspor'u, Kasımpaşa ve Kayseri Erciyesspor takip etti. Kasımpaşa ve Kayseri Erciyesspor ekipleri, 17 haftada 43'er kez oyuncu değiştirdi.

Bu takımların ardından Bursaspor, Trabzonspor (46), Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor ve Kayserispor (47) sıralandı.

Kulübeyi kullananlar

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 3 takım ise 51 oyuncu değişikliği hakkının tamamını kullandı. Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği ve Medical Park Antalyaspor teknik direktörleri, ligin ilk devresindeki maçların hepsinde sahaya kulübeden 3 oyuncu sürdü.

Haberin Devamı

50 kez oyuncu değişikliği yapan Beşiktaş, Galatasaray, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Elazığspor ve Torku Konyaspor da Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği ve Medical Park Antalyaspor'u izledi. Takımlara göre oyuncu değişikliği istatistikleri ise şöyle:

Takım Oyuncu değişikliği

Akhisar Belediyespor 51
Beşiktaş 50
Bursaspor 46
Çaykur Rizespor 50
Eskişehirspor 49
Fenerbahçe 47
Galatasaray 50
Gaziantepspor 50
Gençlerbirliği 51
Kardemir Karabükspor 47
Kasımpaşa 43
Kayseri Erciyesspor 43
Kayserispor 47
Medical Park Antalyaspor 51
Elazığspor 50
Sivasspor 42
Torku Konyaspor 50
Trabzonspor 46

Yazarlar