Diğer Cemal Kütahya’ya son görev

Cemal Kütahya’ya son görev

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremde hayatını kaybeden A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya ve oğlu Çınar memleketleri Konya’da toprağa verildi.

Cemal Kütahya’ya son görev

Baba-oğlun cenazesi Meram ilçesi Kurtuluş Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, takım arkadaşları, hentbol camiası ile ailesi ve sevenleri katıldı. Cemal Kütahya ile oğlu Çınar’dan geriye, Kütahya’nın, kaydettiği ve birbirlerine sevgi sözcükleri söyledikleri video kaldı.

Cenazeye katılan THF Başkanı Kılıç, “Türkiye hentbolu, Türk sporu çok vatansever, yetenekli, koca yürekli bir sporcusunu ve ailesini kaybetti. Çok üzgünüz, kelimelerle duygularımızı ifade etmek zor. Hepimizin başı sağ olsun, mekanları cennet olsun. Cemal’in hentbol camiasında birçok takımda arkadaşı oldu, takımlarda oynadı. Oradaki takım arkadaşları da burada. Herkes son yolculuğuna uğurlamak için bir arada. Hepimizin sabırlı ve metanetli olması lazım” ifadelerini kullandı. 

Dört kayıp daha

Spor camiası dün gelen haberle bir kez daha üzüntüye boğuldu. Türkiye Voleybol Federasyonu, Rasus Kimya Hatay Voleybol Takımı sporcularından Gözde Öztürk, Dilek Mucuk ve Ahsen Baş, İrem Kurtoğlu’nun depremde vefat ettiğini açıkladı. TVF açıklamasında ayrıca, “Öztürk, Mucuk ve Baş, Kurtoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlağı dileriz” denildi..

Hurma’nın acı günü

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma’nın babası Ziya Hurma hayatını kaybetti. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, Ziya Hurma’nın cenazesinin dün Tuzla Yıldız Cami’nden ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla defnedildiği belirtti. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu da Fatih Karagümrük Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Asbaşkanı Süleyman Hurma’nın babasının vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.