Galatasaray Cenk Ergün'den transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasaray'ı reddetti

Cenk Ergün'den transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasaray'ı reddetti

17.10.2023 - 11:22 | Son Güncellenme:

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, İtalya'dan La Gazzetta dello Sport'a özel röportaj verdi. Ergün, bazı oyuncuların yüksek kontratlar sebebiyle Galatasaray'ı reddettiğini açıkladı.

Cenk Ergünden transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasarayı reddetti

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, La Gazzetta dello Sport'a özel açıklamalarda bulundu. Ergün, Suudi Arabistan gerçeğini kabul etmek zorunda olduklarını ve yaz transfer döneminde bazı Türk futbolcuların yüksek kontratlar sebebiyle Galatasaray'a gelmeyi reddettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cenk Ergün'ün La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Henüz 11 yaşındayken, 1481 yılında inşa edilen ve Türkiye'nin en eski okulu olan Galatasaray Lisesi'ne girdim. Oraya gitmek hayatınızı değiştiriyor, giriş sınavının bu kadar zor olmasının nedeni de bu: Her yıl beş yüz binden fazla başvuru geliyor ama sadece yüz elli kişilik kontenjan var. Ben de o yüz elli kişiden biriydim. Tutkum o sıraların arasında doğdu: geceleri okulda uyudum ve Cuma günleri ailemin yanına döndüm. Liseden sonra Bursa'daki Fiat fabrikalarını yönetmek için Agnelli ailesiyle işbirliği yapan Koç Üniversitesi'nden burs kazanmayı başardım. Bu yüzden İtalyanca okumaya ve Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya karar verdim. Dili Siena'da Erasmus yaparak, Nomadi şarkıları dinleyerek ve Gazzetta dello Sport okuyarak öğrendim. Böylece futbola aşık oldum."

Haberin Devamı

- İlk iş deneyiminiz neydi?

"Spor sektöründe ilk çalışanlardan biriydim, reklam ve TV haklarıyla ilgileniyordum: kimse bu konuda bir şey bilmiyordu. Daha sonra 2003'te Trabzonspor beni pazarlama alanında çalışmaya aldı, ardından 2006'da Galatasaray'a döndüm. Çeşitli sporcuların sözleşmeleriyle ilgilenmek için tüm Avrupa'yı dolaştım. Altı yıl sonra beni sportif direktör olarak seçtiler. Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluk kazandığımız yıl. Başarıların en güzeli. Bir puan öndeydik ama ligin son günü onların stadında oynamak zorunda kaldık. Tüm İstanbul kontrolden çıkmıştı, biz de taraftarlarımıza seyahat yasağı getirdik. Maç çok zordu, 0-0 bitti ve şampiyonluğu kazandık. Fenerbahçe kupayı kaldırmamıza izin vermemek için stadın ışıklarını kapattı; biz yine de karanlıkta ve yuhalamalar arasında kupayı kaldırdık, gerçeküstü bir sahneydi. Dışarı çıktığımızda içeride barikat kuran taraftarlarımız ışıkları açıp kapatarak bizi karşıladı. Nereye gittiklerini merak ettik; birkaç saat sonra hepsinin antrenman sahamıza gittiğini öğrendik."

- Galatasaray'dan birkaç İtalyan teknik direktör geçti. İlki Mancini'ydi, onun hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Bir limuzin şoförü. İyi bir antrenör ama her şeyin hemen hazır olmasını istiyor. Bizdeyken kupayı kazandı ama iki farklı vizyonumuz vardı.Sadece altı ay kalmasına rağmen ayrılırken herhangi bir kıdem tazminatı talep etmedi."

Haberin Devamı

Cenk Ergünden transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasarayı reddetti

- Serie A'dan birçok oyuncu geçti ya da hala sizin için oynuyor. Kiminle başlayalım?

"İnsanlar tarafından en çok sevilenlerden, Mauro Icardi. Benim için o bir fenomen, Galatasaray'a geldiğimden beri gördüğüm en güçlü oyunculardan biri: golü görmüyor, hissediyor. Sadece safkan forvetler bu özelliğe sahiptir. Şimdi İtalya'da hepiniz Mauro'dan daha düşük bir gol ortalamasına sahip olan Lautaro Martinez için çıldırıyorsunuz ve onun Inter takımı çok daha az rekabetçiydi. Bu yüzden herkese onun en güçlüsü olduğunu söylüyorum".

- İtalya'da bazı davranışları oldukça tartışma yaratmıştı.

"Ancak bize tamamen farklı bir izlenim verdi, güzel bir ailesi olan iyi bir adam. Birkaç gün izinli olduğunda tüm zamanını eşi ve çocuklarıyla geçiriyor, İstanbul'u gezmeyi seviyorlar. Wanda fırsat buldukça camileri ziyarete gidiyor.

Haberin Devamı

Cenk Ergünden transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasarayı reddetti

- Şimdi Arap futbolu tehdidi de eklendi, ne düşünüyorsunuz?

"Bu hepimizin kabul etmesi gereken bir gerçek. Bu yıl özellikle Avrupa liglerinden iki hafta sonra kapanan Türkiye ligi için sorunlu bir yıl oldu, tıpkı Arap ligi gibi. Genelde birçok serbest oyuncu Eylül ayında bize gelir ama bu yıl neredeyse hepsi Arabistan'a gitti. Yüksek kontratlar nedeniyle bazı Türk oyuncular da Galatasaray'ı reddetti."

- Zaniolo?

"Onun yaşındaki bir futbolcunun spor salonunda bu kadar çok zaman geçirdiğini hiç görmemiştim, genellikle yaşlandıkça ağırlıklara daha fazla zaman ayırır ve koşuya daha az zaman ayırırsınız, o ise bunun tam tersini yaptı. Bize geldiğinde çok iyi antrenman yaptı, Roma'dan sonra kendini affettirmek istedi. Belki geri dönecek ama bana Premier Lig'de oynamaya daha niyetli olduğu izlenimini verdi."

Cenk Ergünden transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasarayı reddetti

- Mertens?

"Mütevazı bir süperstar. İstanbul'daki Napoli taraftarları her zaman bize yazıyor çünkü gidip onu görmek istiyorlar, onlar için bir tür ikon. Ancak sahada tamamen teknik direktörün emrinde, 36 yaşında ve Napoli formasıyla Maradona'nın rekorunu kırdıktan sonra hala tüm kuşağı Napoli taraftarı yapmaya devam ediyor."

Haberin Devamı

Cenk Ergünden transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasarayı reddetti

- Prandelli?

"Tanıdığım en büyük taktisyen, ikinci yarıda rakibin oynadığı tüm oyunları tahtaya çizerdi, her durumu okuyabilirdi. Sonra Türk futbolunda fiziksel hazırlık konusunda devrim yaratan kişidir. Geldiğinde bizden tüm hazırlık maçlarını iptal etmemizi ve tüm zamanımızı atletik kısma ayırmamızı istedi, deli olduğunu düşündük ama sonra bir döngü başlattı. Erken ayrıldı ama sonra kurduğu takım her şeyi kazandı."

- Balotelli?

"Doğru takıma giden iyi bir oyuncu: Adana sıcak bir şehir, bir Türk Napoli'si. 'Adana'ya dinlenmeye gidilmez' deriz, kebapları baharatlıdır, güneşi sıcaktır ve gece hayatı en iyisidir. Menajerler bile orada işlerin böyle yürüdüğünü biliyor ve oyuncularının sahip olduğu yaşam tarzını kabul ediyorlar."

Cenk Ergünden transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasarayı reddetti

- Bir İtalyan takımına karşı oynadığınız en güzel maç?

"Juventus'u karda Şampiyonlar Ligi'nden elediğimiz zaman. O maçı otel sayesinde kazanmıştık. İki kaptan maçı ertelemeye karar verdiğinde, hemen tüm takım için oda ayırttım, öte yandan Juventus stadyumda saatlerce beklemek zorunda kaldı ve bu nedenle çok az dinlendi."

Cenk Ergünden transfer açıklaması: Yüksek kontratlar nedeniyle Galatasarayı reddetti

İtalyan futbolu Türkiye'de nasıl görülüyor?

'İtalya'da artık geçmişin şampiyonları yok ama sizinki hala eşsiz bir lig. Futbolda sadece gol yoktur, aynı zamanda zıtlık, çekişme, insanların tezahüratı da vardır: Serie A'yı benzersiz kılan tüm özellikler. Geçen yıl izlediğim en güzel maç Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde AC Milan ve Napoli arasında oynanan rövanş maçıydı. İtalyan teknik direktörler taktik ustasıdır. Eski oyuncularımızdan biri bana şöyle demişti: 'Milli takımımın tüm kategorilerinde oynadım ama İtalya'ya geldiğimde futbol hakkında hiçbir şey bilmediğimi fark ettim'.

Yazarlar