Galatasaray Chelsea'dan Galatasaray'a transfer! Satın alma opsiyonlu kiralama planı

Chelsea'dan Galatasaray'a transfer! Satın alma opsiyonlu kiralama planı

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı hedefleyen Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılıların gündemine Chelsea'nin genç yeteneğinin girdiği öne sürüldü. Süper Lig devinin transferde satın alma opsiyonlu kiralama planı üzerine yoğunlaştığı vurgulandı.

Chelseadan Galatasaraya transfer Satın alma opsiyonlu kiralama planı

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, gelecek sezon adına transfer çalışmalarını hızlandırdı. Okan Buruk ve Erden Timur'un ortak raporuyla hareket eden sarı-kırmızılıların gündemine Chelseali futbolcuyu aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'da idarecilerin bu transfer için planını yaptığı belirtildi. Sarı-kırmızılıların genç oyuncuyu satın alma opsiyonlu kiralama yöntemiyle kadrosuna katmayı hedeflediği kaydedildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

MOSTAFA MOHAMED'İN OPSİYONU KULLANILDI

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon takımdan kiralık olarak ayrılan Mostafa Mohamed'in sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu Nantes tarafından kullanıldı. Fransa Ligue 1 ekibinin bu transfer için sarı-kırmızılılara 5 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödeyeceği belirtildi.

Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Profesyonel futbolcumuz Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla’nın satın alma opsiyonu Football Club de Nantes tarafından kullanılmıştır. Football Club de Nantes kulübü şirketimize net 5.750.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir."

Haberin Devamı

Chelseadan Galatasaraya transfer Satın alma opsiyonlu kiralama planı

BURUK: ICARDI PARA İÇİN GİDECEK BİR OYUNCU DEĞİL

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz gün katıldığı programda Mauro Icardi'yle ilgili soruya cevap vermişti. Sarı-kırmızılılar ile kiralık sözleşmesi sona eren Arjantinli futbolcuyu takımda tutmak istediklerini belirten Okan Buruk çarpıcı ifadeler kullanmıştı.

Okan Buruk, "Icardi kalacak mı" sorusuna şu cevabı vermişti: "Kulübümüz, Icardi için üzerine düşen ne varsa yapacak. İçimi rahatlatan şey bu. Icardi, buraya çok değer veriyor. Suudi Arabistan, bu sene bizim için korkulu rüya oldu. Icardi için yüksek maaşlar konuşuluyor ama bilmiyorum. Yaşayacağı yer ve bulunacağı ortam da önemli bir oyuncu. Direkt para için gidecek bir oyuncu değil. Ligin marka değerine de katkı sağladı. Ne yapıp edip kalmasını sağlamalıyız."

Chelseadan Galatasaraya transfer Satın alma opsiyonlu kiralama planı

FOFANA İDDİASI

Bafetimbi Gomis ve Mostafa Mohamed'in kesin olarak takımdan ayrılması, Mauro Icardi'nin de geleceğinin belirsizliği nedeniyle Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Forvet arayışları devam eden sarı-kırmızılılarla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un Chelsea forması giyen David Datro Fofana için harekete geçtiği belirtildi. Erden Timur'un bu transfer için Chelsea ile temaslara başladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Chelseadan Galatasaraya transfer Satın alma opsiyonlu kiralama planı

Takvim Gazetesi'nin haberine göre; Sarı-kırmızılıların bu transferi satın alma opsiyonlu kiralama yöntemiyle bitirmek istediği aktarıldı. Fildişi Sahilleri uyruklu futbolcunun çok sayıda pozisyonda forma giyebilmesinin sarı-kırmızılıların dikkatini çektiği belirtildi.

Galatasaray'ın transfer listesindeki David Datro Fofana'nın da gelecek sezon daha fazla forma giymek istediği ve bu nedenle kiralık olarak takımdan ayrılmaya sıcak bakabileceği kaydedildi.

12 MİLYON EUROLUK İMZA

Abidijan City'de futbola başlayan David Datro Fofana daha sonra AFAD Djekanou'ya kiralandı. 20 yaşındaki forvet, 2020-2021 sezonu devre arasında Molde'ye imza attı. Chelsea, David Datro Fofana için geçtiğimiz sezon devre arasında 12 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Chelseadan Galatasaraya transfer Satın alma opsiyonlu kiralama planı

David Datro Fofana, Chelsea formasını 4 maçta giydi. Genç santrfor bu müsabakalarda gol ya da asist üretemedi. Chelsea ile sözleşmesi 30 Haziran 2029'da bitecek 20 yaşındaki santrforun güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

Haberin Devamı

Yazarlar