UEFA Avrupa Ligi Eintracht Frankfurt, Camp Nou'da tarih yazdı! Laporta çok kızdı

Eintracht Frankfurt, Camp Nou'da tarih yazdı! Laporta çok kızdı

16.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında E. Frankfurt, İspanya’da tarih yazdı. Nou Camp’taki maçta Almanlar, Barcelona karşısında 3-2 kazanarak yarı final biletini aldı, taraftar da tribünlerde 35 bin kişiyle tüm Avrupa’yı salladı.

Eintracht Frankfurt, Camp Nouda tarih yazdı Laporta çok kızdı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Barça’nın evinde oluşan bu görüntü, Katalan basını başta olmak üzere Avrupa’da günün en önemli konusu oldu. Mundo Deportivo ve Sport gazetelerinin manşetleri tamamen E. Frankfurt taraftarına ayrıldı.

3 milyon euro geldi

Barcelona’da, ekonomik kriz nedeniyle, 99 bin 354 kapasiteli Nou Camp’ta yaklaşık 25 bin bileti global bilet olarak hizmete sunuluyor. E. Frankfurt taraftar grupları da eşleşme belli olunca bu biletlere hücum etti. Misafir takım tribünleri de tamamen dolduruldu. Alman taraftar, bazı Barcelona taraftarının kombinelerini de satın aldı. Barcelona elense de bu biletler sayesinde 3 milyon euro kazandı.

‘E.Frankfurt’un Barcelona’daki stadı’

E.Frankfurt taraftarının 35 bin kişiyle Nou Camp’a çıkarma yapması, Wikipedia’da da günün en çok konuşulan gündemlerinden oldu. Wikipedia’nın Almanya kısmında Barcelona’nın stadyumu Nou Camp için ilginç bir değişikliğe gidildi. Sitenin Barcelona sayfasında, Nou Camp kısmında, “E.Frankfurt’un İspanya-Barcelona’daki stadı” bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

Laporta: Utanıyorum

Barcelona’da maç sonrası yaşanan görüntülere ilk tepki kulüp başkanı Joan Laporta’dan geldi. Laporta yaptığı açıklamada bu durumun bir daha hiçbir maçta gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Utanç duyduğunu söyleyen Barcelona Başkanı, “Tribünde yaşananlar bir daha tekrarlanmayacak. Bu bir rezalet. Şu anda tüm yürürlükte olan kuralları gözden geçireceğiz ve yeni kararlar alacağız. Artık daha katı olacağız ve bunlara izin vermeyeceğiz. Bir başkandan öte, bir Barcelona taraftarı olarak utanıyorum” dedi.

Messi, Neymar ve Mbappe’den aynı maçta gol

Yazarlar