Fenerbahçe Fenerbahçe, Arda Güler'in alternatifini buldu! 4 yıllık anlaşma sağlandı

Fenerbahçe, Arda Güler'in alternatifini buldu! 4 yıllık anlaşma sağlandı

06.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Arda Güler'in Real Madrid'e transferinin büyük bir oranda kesinleşmesinin ardından başlayan alternatif arayışlarında hızlı bir adım atıldı. Sarı-lacivertlilerin, 24 yaşındaki oyuncu için 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağladığı iddia edildi.

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu 4 yıllık anlaşma sağlandı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de Arda Güler'in ayrılığı sonrası alternatif on numara arayışları hız kazandı. Sarı-lacivertlilerin bu doğrultuda dikkat çeken bir hamlede bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki on numara için kulübüyle 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardığı iddia edildi. Öte yandan sarı-lacivertlilerin, oyuncuyla da 4 yıllık sözleşme konusunda el sıkıştığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

İSMAİL KARTAL: SAVUNMAYA, ORTA ALANA VE HÜCUM HATTINA OYUNCULAR ALACAĞIZ

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal için imza töreni düzenlendi. Transfer süreci ile ilgili konuşan Teknik Direktör İsmail Kartal, "yun felsefesi anlamında nerede bırakmıştık? Hani demiştik ya Fenerbahçe futbolcusu sahada karakterini koyan, Fenerbahçe ruhunu yansıtan, coşkulu, enerjik, bütün taraftarları heyecanlandıran, taraftarlarına güven veren, taraftarlarını mutlu eden bir futbol anlayışımız olacak. Transfer konusuna gelecek olursak da savunmaya, orta alana ve hücum hattına oyuncular alacağız" dedi.

Haberin Devamı

Altay Bayındır'la ilgili gelen soruya İsmail Kartal, "Şu anda mevcut kalecilerimiz devam ediyor. Altay’ın bütün sakatlığı geçti. Moral ve motivasyonu yerinde. Takım antrenmanlarına başladı. Bu bir süreçtir. Kendisine yurt dışından teklifler olabilir. Bu süreci Başkanımla beraber yakından takip ediyoruz. Orada da gelişmelere göre karar vereceğiz. Bugünden yarına ‘hemen bir kaleci alalım’ ya da ‘Altay gitsin’ gibi bir düşüncemiz yok. Altay da bizim çok önemli ve değer verdiğimiz bir sporcumuz. Bu bir süreçtir. Takip ediyoruz. Ona göre karar vereceğiz" cevabını verdi.

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu 4 yıllık anlaşma sağlandı

Arda Güler'le ilgili de açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, "Arda Güler çok yetenekli ve gelişim içerisinde. Yükselen bir trendi var. Futbol dünyasında Arda Güler artık bir figür. Dünya’nın büyük kulüpleri Arda ile ilgileniyorlar. Arda’yı yurt dışından birkaç kulübün istediği ve burada kulüp menfaatleri ve Arda’nın da menfaatlerini göz önünde bulundurarak, Arda ve kulübümüz için hayırlısı ne ise o olsun. Bu karar Başkanımız ve yöneticilerimizin tasarrufundadır. Ben sadece Arda’nın ve kulübümüzün hakkında hayırlısı ne ise o olsun, diyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: ARDA, FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ’NDE ÖNÜMÜZDEKİ SEZON OLMAYACAK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da İsmail Kartal için düzenlenen imza töreninde konuştu. Başkan Ali Koç, Arda Güler'in transfer sürecine dair şu ifadeleri kullandı:

"Arda Güler sorusu vardı, ona çok uzun bir cevap vermeyeceğim. Şu an uzun cevap verecek bir konumda değilim. Amma velakin öncelikle milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Arda’yı bağrına basmıştır. Sadece Fenerbahçe taraftarı değil, deplasmana gittiğimiz şehirlerde de Arda’nın ne kadar sevildiğini milyonların gözünde ne kadar sempatiye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu süreçte de bizim milyonlara sürecin nasıl geliştiğini anlatma yükümlülüğümüz var. Onlar da detaylı bir şekilde bunu bilmeyi hak ediyorlar. Şu an süreç sonuçlanmadığı için bu saatler olur, bir iki gün olur ama süreç bir yerde sonuçlanacak. Ve ben de detaylı bir şekilde bütün gelişmeleri anlatma borcum olduğunu düşünüyorum. Arda’nın bu kadar istenmesi, arzu edilmesi sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nü veya Arda’nın ailesinin gururu değil, Türk futbolunun gururudur. Ve inşallah Arda’nın bundan sonraki kariyerinde ne yapacaksa yapsın ve Arda gibilerin, çünkü son yıllarda pek çok genci yurt dışına yolladık ve hepsi tek tek geri dönüyorlar, yer ve zaman da çok önemli. İstenmek önemli, yer ve zaman da önemli. Ama ne olursa olsun sürecin sonunda Allah herkes için ne hayırlısını yapsın. Net bir şey söyleyebilirim; Arda, Fenerbahçe’de kalmayacak. Çünkü Fenerbahçe’de kalmak istemiyor. Fenerbahçe’de kalma imkanını yaratan çok güzel teklifler de oldu, büyük kulüplerden ama ona da saygı duymak lazım. Ama Fenerbahçe’den hangi şartlarda ayrılacağını netleştikten sonra sürecin tamamını sizlerle paylaşacağım. Ama şu an söyleyebileceğim net olan şey, Arda, Fenerbahçe Spor Kulübü’nde önümüzdeki sezon olmayacak."

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu 4 yıllık anlaşma sağlandı

ARDA, REAL MADRİD YOLUNDA

Fenerbahçe'de genç yetenek Arda Güler, İspanya La Liga devlerinden Real Madrid ile anlaşma sağladı. Genç oyuncunun bugün İspanya'ya giderek sağlık kontrollerinden geçeceği ve daha sonra resmi sözleşmeye imza atacağı belirtildi. Real Madrid'in Arda Güler için Fenerbahçe'ye ödeyeceği bonservis bedeli netlik kazandı.

İspanyol devinin Arda Güler için Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikte toplam 30 milyon euroluk bir ödeme yapacağı belirtildi. 30 milyon euroluk bonservis bedelinin 20 milyon eurosunun peşin olarak ödeneceği kaydedildi. Öte yandan Arda Güler'in bir sonraki satışından Fenerbahçe'nin yüzde 20 pay alacağı aktarıldı.

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu 4 yıllık anlaşma sağlandı

ARDA'NIN ALTERNATİFİ SZYMANSKI

Fenerbahçe'de Arda Güler'in alternatifinin bulunduğu öğrenildi. Sarı-lacivertlilerin, Rusya Ligi ekiplerinden Dinamo Moskova'da forma giyen Sebastian Szymanski'nin transferi için yoğun bir çalışma yaptığı belirtildi. Orkun Kökçü ile beraber Feyenoord'un geçtiğimiz sezon şampiyonluğunda önemli rol oynayan 24 yaşındaki orta saha için 10 milyon euro bonservis bedeli ödeneceği kaydedildi.

Rusya'daki transfer yasağı bulunduğu için formül arandığı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin, Sebastian Szymanski ile 4 yıllık sözleşme konusunda el sıkıştığı vurgulandı. Süper Lig devinin sözleşme imzalanması halinde Polonyalı oyuncuya yıllık 2 milyon 500 bin euro maaş vereceği aktarıldı.

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu 4 yıllık anlaşma sağlandı

Sebastian Szymanski geride kalan sezonda kiralık olarak forma giydiği Feyenoord'da 40 maça çıktı. Polonyalı orta saha bu müsabakalarda 10 gol atma başarısı gösterdi. Sebastian Szymanski aynı zamanda 7 asist üretti.

24 yaşındaki oyuncunun Dinamo Moskova ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Polonyalı oyuncunun güncel piyasa değeri 18 milyon euro. Legia Varşova altyapısında yetişen Sebastian Szymanski, 2019-2020 sezonu başında 5 milyon 500 bin euro bedelle Dinamo Moskova'ya transfer oldu.

Polonya Milli Takımı'nda 24 maça çıkan Sebastian Szymanski, 1 gol atma başarısı gösterdi.

Yazarlar