Fenerbahçe Fenerbahçe, Kim Min Jae ayrılığını KAP'a bildirdi! Rekor bonservis

Fenerbahçe, Kim Min Jae ayrılığını KAP'a bildirdi! Rekor bonservis

27.07.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Güney Koreli futbolcusu Kim Min-Jae'nin transferi için İtalya'nın Napoli Kulübüyle görüşmelere başlandığını açıkladı. Yıldız oyuncu, İtalyan ekibiyle 3+2 yıllık sözleşme konusunda anlaştı. Sarı-lacivertliler rekor bonservis bedelini resmen duyurduç

Fenerbahçe, Kim Min Jae ayrılığını KAPa bildirdi Rekor bonservis

Fenerbahçe, Kim Min-Jae'nin transferi için Napoli Kulübü ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol Takımımızın oyuncularından Min-Jae Kim’in transferi için Napoli Kulübü ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Skorer'in edindiği bilgiye göre, Koreli yıldız Napoli ile 3+2 yıllık sözleşme imzaladı. 

YETİŞTİRME BEDELİNDEN PAY
Ayrıca, Kim Min-Jae'nin yetiştirme bedeli için Napoli'nin yapacağı ekstra 1 milyon euro'luk ödemeden de Fenerbahçe'nin payına 200 bin euro düşecek.

Fenerbahçe, Kim Min Jae ayrılığını KAPa bildirdi Rekor bonservis

REKOR BONSERVİS, EN PAHALI 3. TRANSFER
Fenerbahçe, Kim Min-Jae'nin İtalyan Kulübü Napoli'ye 18 milyon 50 bin Euro bedelle transfer olduğunu KAP'a bildirdi. Kim Min Jae, 18,5 milyon euro ile Fenerbahçe tarihinin en pahalı transferleri arasında yer aldı. Daha önce sarı lacivertliler 21 milyon euroya Elvir Baljic'i Real Madrid'e, 19,92 milyon euroya Vedat Muriqi Lazio'ya satmıştı.

Sarı-lacivertli kulübün diğer en pahalı transferleri şöyle; Eljif Elmas 16,20 milyon euro, Moussa Sow 16 milyon euro, Simon Kjaer 12,5 milyon euro, Jay-Jay Okocha 12,4 milyon euro ve Nicolas Anelka 12 milyon euro.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE TARAFTARINDAN OLAĞANÜSTÜ BİR SEVGİ ALDIM"
Transferin ardından konulan Kim şu ifadeleri kullandı; "Ani ayrılışımı size bildirdiğim için üzgünüm. Fenerbahçe'den ayrılıyorum. Burada birçok deneyim kazandım. Taraftarlardan olağanüstü bir sevgi ve tezahürat aldım. Bu kulüp için her şeyimi verdim. Bütün bunları geride bırakmak zorunda olduğum için üzgünüm. Fenerbahçe benim için bir basamak değil, futbol yolculuğumun önemli bir parçası. Fenerbahçe benim ailem ve kalbimin derinliklerinde hatırlayacağım. Aynı amaç için mücadele eden ekip arkadaşlarıma ve ekibime de teşekkür ediyorum. Seni seviyorum Fenerbahçe"

YILLIK 2 MİLYON EURO 
Napoli, 25 yaşındaki Kim Min-Jae'ye yıllık 2 milyon Euro artı bonuslar ve 1.5 milyon Euro da imza parası verdi. 3 yıllık sözleşmede, 2024'den geçerli olmak üzere de 45 milyon euro serbest kalma maddesi olacak.

SAVUNMADAKİ PERFORMANSI ALKIŞ ALMIŞTI
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 40 resmi maçta 1 gol kaydeden Kim Min-Jae, özellikle savunmada yaptığı kritik müdahaleler ile dikkat çekmişti.

Fenerbahçe, Kim Min Jae ayrılığını KAPa bildirdi Rekor bonservis