Fenerbahçe Fenerbahçe-Sturm Graz: 1-1 (İşte maçın özeti ve golleri)

Fenerbahçe-Sturm Graz: 1-1 (İşte maçın özeti ve golleri)

04.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Avusturya'da 2-1 yendiği Sturm Graz karşısında bir hayli zorlansa da UEFA Avrupa Ligi'nde Paly-Off turuna adını yazdırdı.

Fenerbahçe-Sturm Graz: 1-1 (İşte maçın özeti ve golleri)

SENAD OK - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli takım ilk yarıda kontrolü elinde tutarken, Dirar’ın kafasıyla üstünlüğü yakaladı. İkinci devre orta sahada rakibi karşılamakta zorlanan ve savunmada açıklar veren Fenerbahçe, Huspek’in sayısına engel olamadı. Son bölümlerde korkulu rüya gören temsilcimiz skoru korumayı başararak, tur biletini kaptı.

İlk maçı kazanan Fenerbahçe, aynı diziliş ve kadro ile sahadaydı. Sturm Graz, gole ihtiyacı olsa da ilk bölümlerde kapanmayı tercih etti. Fenerbahçe’nin erken bulacağı gol, turun neredeyse geçilmesi anlamına geliyordu. Bu nedenle sarı-lacivertliler, kapanan rakibini açmakta zorlandı.

İleride Ahmethan iyi mücadele etse de topu tutamıyordu. Bu da doğal olarak baskının artmasına engel oluyordu. Fenerbahçe topu ayağında tutsa da pozisyon bulmakta sıkıntı yaşıyordu. Konuk ekip özellikle top, Valbuena’ya geldiğinde sert oynayıp yıldız futbolcuyu etkisiz hale getirmeye çalıştı. Valbuena topu etkili alanda alıp, rakibini tek yakaladığında ise sonuca gitti.

Haberin Devamı

Çizgide klasik çalımlarından birini atan Fransız yıldız, arka direkte kendini unutturan Dirar’ı gördü.

Futbolcu kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu pozisyonda Ahmethan’ın ön direğe yaptığı koşu da Dirar’ın boş kalmasında etkili oldu. Sonunda aradığı boşluğu bulan Fenerbahçe 32’de rahatladı.

Konuk ekip golü yese de disiplinli oynamaya devam etti. Dağılmadı.

Topal direğe takıldı

Son yarım saate girilirken Fenerbahçe yoruldu ve oyundan düşmeye başladı. Tam da bu bölümlerde Graz, oyun üstünlüğünü fizik gücüyle beraber aldı ve 66’da golü buldu: 1-1 Neustadter’in darbesine rağmen düşmeyen ve ayakta kalan Zulecher, topu Huspek ile buluşturdu. Hasan Ali’yi tek hareketle geçen futbolcu maçı dengeledi.

84’te Valbuena’nın başlattığı atakta Mehmet Topal’ın müsait pozisyonda yaptığı vuruş direkten dışarı çıktı.

Kocaman’ın savunmadan istediği çıkışlardan birini yapan Skrtel, karşı karşıya net bir fırsatı kaçırdı. Graz son bölümlerde baskı kursa da sarı-lacivertliler rakibine gol şansı vermedi ve bir üst tura yükselmeyi zor da olsa başardı.

Haberin Devamı

Valbuena oley!

Mathieu Valbuena ilk yarıda Nabil Dirar’a yaptığı nefis asist ve ortaya koyduğu başarılı performansla maçın en başarılı ismi oldu. Lyon’dan transfer edilen Fransız yıldız hem sol kanatta hem de orta sahada görev yaparken, pasları ve çalımlarıyla klasını gösterdi.
Fenerbahçeli taraftarlar maçın son anlarında yerini Isla’ya bırakan Valbuena’yı ayakta alkışladı. Sarı-lacivertliler hep birlikte “Valbuena oley” tezahüratı yaparak, tecrübeli futbolcuya destek verdi.
Muhtemel rakipler
Avusturya temsilcisi Sturm Graz’ı eleyen Fenerbahçe’nin, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibinin belli olacağı kura çekimi ise saat 14.00’te gerçekleşecek. Kura çekimine seribaşı olarak katılacak olan temsilcimizin 22 muhtemel rakibinin 21'i belli oldu.
Panathinaikos, Maritimo, Rosenborg, Hajduk Split, FC Sheriff, Apollon Limassol, Oleksandria, Videoton, Kızılyıldız, Skenderbeu, Utrecht, AEK, Rheindorf Altach, AEK Larnaca, Hafnarfjardar, Viitorul Constanta, Osijek, Vardar, Domzale, Östersunds, Şkendiya, Suduva Marijampole
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk karşılaşmaları 17 Ağustos, rövanşları ise 24 Ağustos’ta yapılacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Sturm Graz: 1-1 (İşte maçın özeti ve golleri)