Fenerbahçe Fenerbahçe'de Alexander Djiku'dan transfer itirafı! 'En zorlayan oyuncu Mbappe'

Fenerbahçe'de Alexander Djiku'dan transfer itirafı! 'En zorlayan oyuncu Mbappe'

19.10.2023 - 20:22 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin sezon başında bonservis bedeli ödemeden renklerine bağladığı Alexander Djiku suskunluğunu bozdu. Tecrübeli savunmacı, sarı-lacivertlilerde transfer sürecinde konuştuğu futbolcuyu açıkladı.

Fenerbahçede Alexander Djikudan transfer itirafı En zorlayan oyuncu Mbappe

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Alexander Djiku, sarı-lacivertlilerde geçirdiği günleri anlattı. Tecrübeli stoper, Fenerbahçe'ye transfer sürecine dair çarpıcı bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

Hatayspor müsabakasına dair konuşan Ganalı savunmacı, "Sakatlığım vardı ama maça kadar hazır olacağımı düşünüyorum. 16'da yaptık ama bu ligde her maç zor. Bu ligde her takım elinden geleni yapıyor. Hatay namağlup ekiplerden biri. Kendi oyunumuzu ortaya koyarak seriyi devam ettirmek istiyoruz. Zor maç olacak" dedi.

Fenerbahçe'deki hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Alexander Djiku, Tivibu Spor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Buraya geldiğimde Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir takım olduğunu biliyordum. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük camiası. Büyük takımlarda büyük oyuncular olur. Transfer döneminde çok kaliteli oyuncular alındı. 16 galibiyet benim için sürpriz olmadı. Önemli olan aynı şekilde devam edebilmek. Biz maç maç hareket eden bir takımız. Temel amacımız şampiyonluk."

Haberin Devamı

Rodrigo Becao ile iyi anlaştıklarını dile getiren 29 yaşındaki stoper, "Becao ile gerçekten iyi anlaşıyoruz. Serdar, Samet ve Luan hepsi çok kaliteli oyuncular. Birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum" dedi.

Antrenmanlardan sonra hücum oyuncuları ile çalıştığını dile getiren Alexander Djiku, "Oyun kurulumu anlamında becerilerimi kullanmaya çalışıyorum ve bunu yaptıkça da kendimi iyi hissediyorum. Kariyerimde çok fazla golüm yok. Başakşehir'e attığım gol gerçekten güzel bir goldü. Antrenmanlardan sonra hücum oyuncuları ile çalışmalara katılıyorum. Golden sonra hocamızın reaksiyonunu gördüm, çok mutlu olmuştu" ifadelerini kullandı.

"Takımda kime karşı oynamak istemezsin?" sorusuna Alexander Djiku, "Saf kalite olarak; Joshua King, çok hızlı ve güçlü. Cengiz, Szymanski, Tadic ve tabii unutmadan İrfan Can Kahveci" cevabını verdi.

Beraber hareket etme anlamında iyi bir takım olduklarını dile getiren Alexander Djiku, "Takımın içinde çok fazla kaliteli oyuncu var ama asıl gücümüz birlikte hareket etmekten geliyor. Maç içinde bire bir pozisyonlar oluyor ama beraber hareket etme anlamında çok iyiyiz diyebilirim" dedi.

Fransa ile Türkiye arasındaki farklardan bahseden Ganalı stoper, "Taktiksel anlamda Fransa çok gelişti. Türkiye, fiziksel olarak Fransa'da aynı diyebilirim. Türkiye'de çok fazla geçiş oyunu oynanıyor. Fransa'da daha fazla geriden oyun kuruluyor. Burada geniş alanlar bulabiliyorsunuz ve çok gol oluyor. Almanya'da da bu şekilde bir futbol var" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Maçlardan önce rakip futbolculara özel hazırlandığını dile getiren Alexander Djiku, "Bana karşı oynayacak oyunculara karşı özel hazırlanıyorum. Oynadıkları 3-4 maçı izliyorum ve ona göre hareket ediyorum. Bunu 7-8 senedir düzenli olarak yapıyorum" diye konuştu.,

Fenerbahçe'ye transfer sürecinde Michy Batshuayi ile konuştuğunu belirten 29 yaşındaki stoper şu ifadeleri kullandı:

"Yazın birçok teklif aldım; İngiltere'den, İspanya'dan, Fransa'dan Türkiye'den... Fransa'da kalmak istemedim. Fenerbahçe'den teklif gelince Batshuayi ile konuştum ve benim gelmemi çok istedi. Fenerbahçe uzun süredir şampiyon olamıyor. Benim için güçlü bir rekabet unsuruydu bu. Burada yaşamak da çok güzel, Türkiye çok güzel bir ülke. Ayrıca Avrupa kupalarında da oynamayı çok istiyordum. Rüyam, Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmek."

Haberin Devamı

Takım olarak iyi bir ruha sahip olduklarını dile getiren Alexander Djiku, "Fenerbahçe'de oynuyorsanız azimli olmalısınız. Takım çok iyi bir ruha sahip. Bu şekilde ilerlemeliyiz. Bana göre beraber hareket etmek çok önemli. Bunları yapabilirsek büyük şeyler başaracağımızı düşünüyorum" dedi.

Ailesiyle birlikte İstanbul'u gezdiğini belirten Ganalı savunmacı, "Boş zamanlarımda ailemle vakit geçirmeyi önemsiyorum. Onlarla gezmeyi çok seviyorum. İstanbul'da birçok yeri ziyaret ettik. Dinlenmek de çok önemli. Takvimimiz çok sıkışık ve iyi çalışıyoruz. İyi dinlenmemiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Appiah ile konuştuğunu belirten Alexander Djiku, "Appiah ile konuşma fırsatım oldu. Bana tavsiyeler verdi. Kendisi efsane bir oyuncu" dedi.

İstanbul'un harika bir şehir olduğunu belirten Alexander Djiku, "İstanbul harika bir şehir, yapılacak çok şey var. Fransa'dan Paris'e benziyor. Tarihi binalar var. Buradaki yemeklerin Fransa'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Türk yemekleri çok lezzetli ama dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kariyerinde kendisini en çok zorlayan oyuncunun Kylian Mbappe olduğunu dile getiren Alexander Djiku, "Kariyerimde beni en çok zorlayan oyuncu Kylian Mbappe. Futbol dışı beni en çok taraftarlar etkiliyor. Futbolcu olmasam fizyoterapist olmak isterdim. Lakabım 'van Djiku'. İdollerim Marquinhos ve Thiago Silva. En çok Ronaldinho ile oynamak isterdim" dedi.

Fenerbahçe'de en iyi anlaştığı oyuncunun Batshuayi olduğunu belirten Alexander Djiku, "Kariyerimde en çok unutamadığım atmosferler; Marsilya, Frankfurt ve Fenerbahçe. Takımda en iyi anlaştığım oyuncu Batshuayi. Bizi cesaretlendirdikleri için taraftarlarımızı gururlandırmak istiyorum. Bunu çok ama çok istiyorum. Umuyorum ki boğazda şampiyonluğu hep beraber kutlayacağız" açıklamasını yaptı.

Yazarlar