Fenerbahçe Fenerbahçe'de beklenmedik ayrılık! Jose Mourinho peşine düştü

Fenerbahçe'de beklenmedik ayrılık! Jose Mourinho peşine düştü

08.08.2023 - 14:45 | Son Güncellenme:

İsmail Kartal yönetiminde şampiyonluk hasretini dindirmek için transfer çalışmalarına hız kesmeden devam eden Fenerbahçe'de beklenmedik bir ayrılık yaşanabilir. İşte detaylar...

Fenerbahçede beklenmedik ayrılık Jose Mourinho peşine düştü

Yeni sezon için iddialı bir kadro kurmanın planlarını yapan Fenerbahçe, transfer çalışmalarına devam ederken bir yanda da oyuncu satışlarından büyük bir kâr elde etti.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertli ekip, bazı futbolcuları için transfer teklifi almaya devam ederken önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

AYRILIKLAR YAŞANDI

Sarı-lacivertlilerde genç oyuncular Tiago Çukur ve Ertuğrul Çetin'in yanı sıra Joao Pedro kiralık olarak takımdan ayrıldı. Mbwana Samatta'nın sözleşmesi feshedildi.

Fenerbahçede beklenmedik ayrılık Jose Mourinho peşine düştü

Süper Lig devinde Diego Rossi, 5 milyon 150 bin euro karşılığında Columbus Crew'in yolunu tuttu. Mergim Berisha, 4 milyon euro bedelle Augsburg ile anlaşmaya vardı. Braga, Bruma'nın bonservisini 6 milyon 500 bin euro karşılığında aldı. Arda Güler, 20 milyon euroluk bedelle Real Madrid'le anlaşmaya vardı. Attila Szalai ise 12 milyon 300 bin euro karşılığında Hoffenheim'a imza attı.

ROSSİ VE PEDRO DA AYRILDI

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde Diego Rossi'yle de yollar ayrıldı. Uruguaylı hücumcu, MLS ekiplerinden Columbus Crew ile sözleşme imzaladı. Fenerbahçe, Diego Rossi'nin transferinden 5 milyon 630 bin dolar bonservis geliri elde etti.

Fenerbahçede beklenmedik ayrılık Jose Mourinho peşine düştü

Sarı-lacivertliler ayrıca 25 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde 1 milyon dolarlık bonus maddesinin yer aldığını duyurdu. Öte yandan Diego Rossi'nin bir sonraki satışından yüzde 15'lik payın Fenerbahçe'ye ödeneceği kaydedildi.

İsmail Kartal'ın kadroda düşünmediği Joao Pedro'da kiralık olarak Brezilya ekibi Gremio'ya transfer oldu.

58.8 MİLYON EURO

Fenerbahçe, şu ana kadar Arda Güler (20+10 milyon Euro), Attila Szalai (12.3 milyon Euro), Bruma (6.5 milyon Euro), Berisha (4 milyon Euro) ve son olarak da Diego Rossi’nin (6 milyon Euro) satışlarından 58.8 milyon Euro gelir elde etti. Bu rakamın artması çok muhtemel...

LENS'İN ARDINDAN ROMA

Hücum bölgesinde Joao Pedro'yu Gremio'ya kiralayan Kanarya'da Michy Batshuayi'ye de Fransız ekibi Lens talip olmuştu. Belçikallı yıldız için bir talip de İtalya'dan çıktı! Fanatik'in İtalya’nın yüksek tirajlı spor gazetelerinden Correira della Sport’tan aktardığı habere göre teknik direktörlüğünü Jose Mourinho’nun yaptığı Roma, forvet hattı için rotayı Fenerbahçe’den Michy Batshuayi’ye çevirdi.

Fenerbahçede beklenmedik ayrılık Jose Mourinho peşine düştü

SUUDİ ARABİSTAN'DAN 10 MİLYON EURO

Haberin Devamı

Mourinho’nun yakından tanıdığı isimlerden biri olan Belçikalı futbolcu için Başkent ekibinin, yakında Kanarya’nın kapısını çalacağı bildirildi. Tecrübeli golcü için son olarak Suudi Arabistan’dan 10 milyon Euro’luk teklif geldiği öğrenilmişti.

SEZONA GOLLERLE BAŞLADI

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı ilk Zimbru maçında 8 dakika şans bulan Michy Batsuhayi, rövanşta ise ilk 11'de sahaya çıktı. Belçikalı oyuncu bu mücadelede rakip fileleri 2 kez havalandırma başarısı gösterdi. Sarı-lacivertliler ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek 29 yaşındaki forvetin güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

Standard Liege altyapısında futbola başlayan Michy Batshuayi daha sonra Marsilya'ya imza attı. Belçikalı oyuncu için Chelsea, 39 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Premier Lig devinde tutunamayan tecrübeli forvet sırasıyla Borussia Dortmund, Valencia, Crystal Palace ve Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giydi. Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon başıda 3 milyon 500 bin euro karşılığında Belçikalı oyuncunun bonservisini aldı.

Haberin Devamı

Michy Batshuayi, Belçika Milli Takımı'nda 51 müsabakada forma şansı buldu. 29 yaşındaki santrfor bu karşılaşmalarda 27 kez rakip fileleri havalandırdı.

Yazarlar