Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus heyecanı! Mourinho'dan sonra tarihi o yazıyor

Fenerbahçe'de Jorge Jesus heyecanı! Mourinho'dan sonra tarihi o yazıyor

29.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de taraftarların sabırsızlıkla beklediği Jorge Jesus, kariyeri, kupaları ve tecrübesiyle şimdiden herkesi heyecanlandırıyor. Portekizli, sadece ülkesinde değil dünyada bile sayılı hocalar arasında yer alıyor.

Fenerbahçede Jorge Jesus heyecanı Mourinhodan sonra tarihi o yazıyor

Fenerbahçe’de tüm camianın heyecanla beklediği ve artık geri sayıma geçtiği Jorge Jesus kariyeriyle heyecanı daha çok artırıyor. 

Haberin Devamı

Portekizli çalıştırıcı bugüne kadar çalıştığı tüm kulüplerde kupa kazanmayı başardı. Tecrübesi, başarılı geçmişi ve stiliyle şimdiden taraftarların sevgilisi olan Jesus, ülkesi Portekiz’in dışında Avrupa’da ve dünyada elit teknik direktörler arasında gösteriliyor. Hem takımlarla kazandığı kupalar hem de bireysel ödülleriyle beraber 67 yaşındaki çalıştırıcı adeta müzeyi andıran bir kariyere sahip.

Bugüne kadar çalıştığı kulüpler Braga, Benfica, Al Hilal, Sporting ve Flamengo’da toplam 19 resmi kupa kazanan Jorge Jesus, uluslararası anlamda da başarılı olan bir isim.

Benfica’yı 2012-2014 arası iki sene üst üste Avrupa Ligi’nde finale çıkaran, Flamengo’yu Copa Libertadores’te 38 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan, FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda final oynatan ve Sudamericana kupasını getiren deneyimli futbol adamı tüm dünyada tanınan isimler arasında yer alıyor.Benfica’yı 3 kez lig şampiyonu yapan, Flamengo’ya da 1 lig şampiyonluğu kazandıran Jorge Jesus ayrıca bu zamana kadar 1 Portekiz Kupası, 6 Portekiz Lig Kupası, 2 Portekiz Süper Kupası, 1 Brezilya Kupası, 1 Brezilya Süper Kupası ve 1 Suudi Arabistan Süper Kupası elde etti. 

Haberin Devamı

Bireysel ödüllere bakıldığında Portekiz’de 3 kez yılın en iyi hocası seçilen Jorge Jesus, 1 kez de Brezilya’da yılın en iyi hocası oldu. 2013’te Dünya genelinde en iyi 8., 2014’te de dünya genelinde en iyi 9. hoca olan Jesus, Suudi Arabistan’da da bir kez ayın hocası seçilmişti.

Mourinho’dan sonra

Portekizli teknik direktörler arasında Jorge Jesus’un ayrı bir yeri bulunuyor. 

Jesus, meslektaşı ve vatandaşı Jose Mourinho’dan sonra ülkesinin en başarılı teknik direktörü olarak dikkat çekiyor. Fenerbahçe’nin eski hocası Vitor Pereira’nın ise bu listede sadece 9 kupası var. 

Mourinho’nun bu zamana kadar 23 kupası bulunurken, Jesus da 19 kupayla kendisini izliyor. Ayrıca son 12 yılda Jesus’un elde ettiği maç başına puan ortalamasında 2.42 oldu. 

Prens Henry nişanı

Jorge Jesus’un kariyeri boyunca en prestijli ödülü ülkesi Portekiz’de Cumhurbaşkanlığı tarafından aldığı onur nişanı oldu. Ülke tarihinin kahramanlarından Prens Henry’nin adını taşıyan nişan bizzat Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa tarafından takdim edilmişti.

Haberin Devamı

İstanbul’a bekleniyor

Fenerbahçe ile Jorge Jesus arasındaki sözleşme konusu da tamamlandı. Geçtiğimiz çarşamba İstanbul’a gelen avukat Luis Miguel Henrique, sarı-lacivertli yetkililerle sözleşme detaylarını görüştü, sözleşme hazırlandı. 

Tüm hukuki konular gözden geçirildi. Cuma akşamı itibariyle de sözleşme hazır hale getirildi. Jorge Jesus’nun önümüzdeki hafta ailesiyle beraber İstanbul’da olması bekleniyor.

Brezilya’da tarih yazdı

Ülkesi Portekiz kadar Brezilya’da da çok başarılı olan Jorge Jesus, Flamengo’nun başında tarihi sonuçlara imza attı. Portekizli teknik direktör sadece 1 sene kaldığı Brezilya’da tam 5 kupa kazandı.

Özellikle Copa Libertadores şampiyonluğu sonrası Flamengo’da bir idol haline gelen Jorge Jesus, kulüpte yapılan bir ankette Zico’dan sonra en sevilen isim seçilmişti.

Carvalho iddiası

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus’a en yakın muhabir olarak bilinen Irene Palma bir özel habere daha imza attı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’ye bir transferle katılacağını savundu. A Bola’da Irene Palma imzasıyla çıkan haberde Real Betis’le 1 yıl daha sözleşmesi olan 30 yaşındaki orta sahanın Fenerbahçe’ye gitmeye sıcak baktığı kaydedildi. Portekizli futbolcunun daha önce Sporting’de beraber çalıştığı Jorge Jesus’la yeniden bir araya gelmeyi çok istediği kaydedildi.12 Haziran’a kadar Uluslar Ligi maçları için Portekiz Milli Takımı’nda olacak William Carvalho’nun yeni sezonda İstanbul’da olmak istediği aktarıldı. Real Betis’in de William Carvalho ile yollarını ayırmaya yakın olduğu belirtildi.

4 senedir Real Betis’te oynayan başarılı orta saha bu sezon 49 resmi maçta 4 gol attı, 5 asist yaptı.

Yazarlar