Fenerbahçe Fenerbahçe'de Stefan Savic transferini Edin Dzeko bitirdi!

Fenerbahçe'de Stefan Savic transferini Edin Dzeko bitirdi!

04.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin kaptanı, transferlerde önemli rol oynamaya devam ediyor. Sarı-lacivertliler, Atletico Madrid’in tecrübeli ismi Savic için birçok kulüp ile yarışa girerken, Edin Dzeko devreye girdi, arkadaşını ikna etti.

Fenerbahçede Stefan Savic transferini Edin Dzeko bitirdi

Fenerbahçe’nin yıldızı Edin Dzeko, attığı goller ve saha içi liderliğinin yanında yönetimin transferde de elini güçlendiriyor. Sarı-lacivertliler, ara transfer döneminde öncelikle stoper bölgesine takviye yapmak istiyordu. Yıldız bir ismi kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe, listenin başına, Atletico Madrid’in tecrübeli defansı Stefan Savic’i yazmıştı. Oyuncu için İspanyol ekibine birçok kulüp teklifte bulunurken, Dzeko araya girdi ve arkadaşını Türkiye’ye gelmeye ikna etti.

Haberin Devamı

Dzeko’nun devreye girmesinin ardından Savic, Fenerbahçe’ye ‘tamam’ dedi. Sarı-lacivertliler bonservisini alma ihtimalı bulunan Karadağlı futbolcuyu bekliyor. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın da, Savic gibi tecrübeli bir ismi çok istediği öğrenildi. Partizan, Manchester City ve Fiorentina maceralarının ardından Savic, 2015-16 sezonunda Atletico Madrid’e geldi. O dönemden itibaren uzun yıllardır İspanyol ekibinde forma giyen Savic, Karadağ Milli Takımı formasını da 68 kez terletti.

Atletico Madrid’de bu sezon çok fazla forma bulamayan Savic, 10’u La Liga, 3’ü de Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 13 karşılaşmada forma giydi.

Dzeko ile çok yakın arkadaş olan Savic, 2013 yılında birlikte tatil yapmışlardı. Eski futbolcu Senijad Ibricic de onlarla birlikteydi.

Haberin Devamı

İSTANBULSPOR MAÇI ÖNCESİ SAVUNMA ALARMI

Fenerbahçe’de, Trendyol Süper Lig’de pazar günü oynanacak İstanbulspor maçı öncesi savunmada büyük kriz yaşanıyor. Becao daha yeni düz koşulara başlarken, Osayi ve Djiku da Afrika Kupası’na gitti.

Teknik Direktör İsmail Kartal bu yüzden savunma hattını Mert Müldür-Serdar Aziz-Oosterwolde-Ferdi Kadıoğlu’ndan oluşturucak. En büyük sorun ise bu dörtlünün antrenmanlarda bile bir araya gelmemesi... Bu nedenle Kartal’ın dört öğrencisi ile maça kadar toplantılar yapacağı ve onları zorlu döneme hazırlayacağı öğrenildi.

Yazarlar