Skorer Filenin Sultanları, Panzerler'i 3-1 yendi

Filenin Sultanları, Panzerler'i 3-1 yendi

11.10.2010 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Filenin Sultanları, Panzerleri 3-1 yendi

Dünya Voleybol Şampiyonası'na hazırlanan ve Almanya'da kamp yapan A Milli Bayan Voleybol takımı, Bremen kentinde Alman Milli Takımı'yla özel bir maç yaptı. Bremen Arena'da oynanan karşılaşmayı Türkiye 3-1 kazandı. Karşılaşmayı 200'ü Türk olmak üzere yaklaşık 4000 kişi izledi.

Haberin Devamı

BİR SET VERDİLER

Almanya karşısında karşılaşmaya iyi başlayan Filenin Sultanları ilk seti 16-25 aldılar. İkinci sete daha iyi başlayan Almanya 25-17 galip gelerek eşitliği sağladılar. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen karşılaşmanın üçüncü setini 19-25, dördüncü ve son senti 23-25 alan Filenin Sultanları karşılaşmayı 3-1 kazandı. Karşılaşma sonrası salonu dolduran seyirciler Türk Milli Takımını ayakta alkışladı. Salondaki Türkler ellerindeki Türk Bayraklarıyla maç boyunca "En Büyük Türkiye", "En Büyük Filenin Sultanları" tezahüratı yaparak salonu inlettiler.

Japonya'da 28 Ekim-14 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılacak Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası öncesi iyi moral depoladıklarını anlatan Antrenör Mehmet Nuri Bedestenlioğlu, "Almanya'da iyi bir kamp dönemi geçirdik. Alman Milli Takımıyla yaptığımız iki hazırlık maçını kazandık. Takımımız çok formda. Kızlarımız süper. Japonya'ya iyi bir moralle gidiyoruz. Çok zor bir grupta olmamıza rağmen ümitliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Takım kaptanı Esra Gümüş ise takım olarak moralli olduklarını, dünya şampiyonasına iyi hazırlandıklarını söyleyerek, "Zor bir gurupta olmamıza rağmen iyi bir derece alacağımıza inanıyorum. Çin ve Rusya maçlarını iyi bitirirsek ilk dört arasına gireriz" diye konuştu.

Milli takımın başarı oyuncularından Gülden Kuzubaşıoğlu Kayalar Almanya'yı iki maçta da yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Daha önce Almanya ile yaptığımız son üç maçı kaybetmiştik. Şimdi ise iki kez üst üste yaptığımız özel maçı kazandık. Bu bize büyük moral verdi. Bizi destekleyen gurbetçilere de teşekkür ediyorum" dedi.

Karşılaşmayı Hannover Başkonsolosu Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Başkonsolos Yardımcısı Emin Tezel ile Türkiye'nin Bremen Fahrikonsolosu Yasemin Vierkötter'de izledi.

Yazarlar