Voleybol Filenin Sultanları'nda olimpiyat endişesi! Attila Gökçe yazdı: 2 çocuğun kalbi kırılmaz mı?

Filenin Sultanları'nda olimpiyat endişesi! Attila Gökçe yazdı: 2 çocuğun kalbi kırılmaz mı?

27.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 yılında Milletler Ligi şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra olimpiyat kotasını cebine koydu. Filenin Sultanları'nın başarısını kaleme alan Attila Gökçe, Paris'teki olimpiyatlar öncesi merak edilen konuyu yazdı.

Filenin Sultanlarında olimpiyat endişesi Attila Gökçe yazdı: 2 çocuğun kalbi kırılmaz mı

Filenin Sultanları, Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'ndaki şampiyonlukların ardından Tokyo'daki maçlarla birlikte Paris kotasını hanesine yazdırdı. Daniele Santarelli önderliğinde tarihi başarılara imza atan Filenin Sultanları'ndaki olimpiyat endişesini Milliyet Gazetesi'nin usta kalemlerinden Attila Gökçe köşesine taşıdı.

Haberin Devamı

İşte Attila Gökçe'nin "Evde kalan kızlar sorunu" başlıklı yazısı...

Filenin Sultanlarında olimpiyat endişesi Attila Gökçe yazdı: 2 çocuğun kalbi kırılmaz mı

Onca kupaya, hayal ötesi başarıya ve dünyanın 1 numaralı voleybol ülkesi olmamıza rağmen TVF Başkanı Akif Üstündağ yine de mutsuz.
Herkes sevinerek coşkulu kutlamalar yaparken, Başkan çaresizlik ve can sıkıntısından patlama noktasına gelmiş durumda.

Filenin Sultanları, evet, olimpiyat elemelerini geçip grup liderleri arasında en yüksek puanı tutturarak bir de Dünya Kupası kazandılar. Milletçe hepimiz mutlu olduk. Ülkede adeta bir “Voleybol Bayramı” yaşandı. Daniele Santarelli ve 14 oyuncusuna can-ı gönülden minnet ve teşekkür borçluyuz ama…Bütün bu masal ortamının içinde TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ı tedirgin eden, sevincini ve coşkusunu buharlaştıran sorun ne?

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarında olimpiyat endişesi Attila Gökçe yazdı: 2 çocuğun kalbi kırılmaz mı

Servisleri, smaçları, blokları, pasları ve plaseleriyle her biri evlerimizin sevgili çocukları arasına katılan 14 şampiyon, Paris yolunda maalesef eksilecekler.
FIVB’nin Uluslar Ligi, kıta şampiyonaları ve olimpiyat oyunlarında uyguladığı 14 kişilik takım kadrosu, Olimpiyat Oyunlarında daralacak, 12’ye inecek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (CIO), 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için toplam sporcu sayısını 10.500 olarak belirledi. Oyunlar tarihinde ilk kez sporcu sayısı eşit olarak ikiye bölünerek kadın ve erkekler için 5 bin 250’de sabitlendi.

Paris 2024’de 35 dalda 329 madalya verilecek. Voleybolda kadın ve erkek takımları için kadrodaki oyuncu sayısı 12 ile sınırlandı. Maçlardan 1 gün önce sakatlık gibi nedenlerle yedekte bekleyen oyunculardan biri ya da ikisi kadroya çağırılacak. Pratikte ve ilkesel olarak çok zor bir durum. Turnuva bittiği zaman kazanılmış madalyaları kimlere vereceksiniz?
İşte Üstündağ’ın mutsuzluğuna yol açan karar. Üç büyük turnuvada şampiyonluk kazanıp dünya 1 numarası olan sporculardan bir bölümü hayalleriyle vedalaşacak.

Filenin Sultanlarında olimpiyat endişesi Attila Gökçe yazdı: 2 çocuğun kalbi kırılmaz mı

Daniele Santarelli’nin belirlediği geniş kadroda yaklaşık 20 oyuncu var. Bazı turnuvalarda ikisi-üçü dışarıda bırakılıyor, değişik oyuncularla oyun sistemi ve kalitenin geliştirilmesine çalışılıyor. Bunlar çok olumlu adımlar ancak…
Paris’te oyuncu sayısı 12’yi kesinlikle aşmayacak.
Bu durumda Mehmet Akif Üstündağ nasıl mutlu olsun? Sorunu çözmek, çaresizliği aşmak için ne yapsın Cansu Özbay, Melisa Vargas, Hande Baladın, Aslı Kalaç, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, İlkin Aydın, Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Simge Aköz, Kübra Akman, Derya Cebecioğlu, Ayça Akçay.

Haberin Devamı

Söyleyin bakalım: Sevgili çocuklardan hangilerini evde bırakıp Paris’e gidersiniz? Evde kalan 2 çocuğun kalbi kırılmaz mı?
Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden bir blok sayısı yiyeceğiz Paris’te. Şimdiden söyleyeyim çok yazık olacak.

Yazarlar