Galatasaray Galatasaray Nef'te Andreas Pistiolis rüyası! Fenerbahçe detayı ortaya çıktı

Galatasaray Nef'te Andreas Pistiolis rüyası! Fenerbahçe detayı ortaya çıktı

28.05.2022 - 10:03 | Son Güncellenme:

Sezona istediği gibi başlayamayan ama Yunan başantrenör Andreas Pistiolis'in gelişiyle adeta rakiplerine şans tanımayan Galatasaray Nef'in son Euroleague şampiyonu Anadolu Efes'i farklı mağlup etmesi büyük yankı uyandırdı. Final için umutlanan Galatasaray'da başantrenör Andreas Pistiolis'in geleceğiyle gelişme yaşanırken Fenerbahçe detayı ortaya çıktı.

Galatasaray Nefte Andreas Pistiolis rüyası Fenerbahçe detayı ortaya çıktı

Sezona istediği gibi başlayamayan Galatasaray Nef ligin son bölümünde aldığı rüzgarı play-offlarda da devam ettiriyor. Ekrem Memnun'la alınan istikrarsız sonuçların ardından göreve getirilen Yunan başantrenör Andreas Pistiolis takımı adeta uçuşa geçirdi.

Haberin Devamı

Yunan koç, ilk maçında Beşiktaş Icrypex ile karşı karşıya gelirken inanılmaz galibiyet serisinin başlangıcı oldu. Rüzgarı arkasına alan başarılı hoca Pınar Karşıyaka ve Semt77 Yalovaspor galibiyetleriyle 3 maçlık seri yakaladı. Daha öncesinde Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Beko'ya kaybeden sarı-kırmızlılar, ligde yapılan karşılaşmayı 76-70 kazanarak büyük mutluluk yaşadı.

AVRUPA ŞAMPİYONUNU DEVİRDİ
Daha sonrasında Galatasaray sırasıyla; HDI Afyon Belediye, Tofaş ve Türk Telekom'u devirdi. Aslan sezonu Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in ardından 3. bitirdi; play-off'ta son FIBA Avrupa Kupası şampiyonu Bahçeşehir Koleji ile eşleşti. Sarı-Kırmızılı camiaya kaybetmeyi unutturan Pistiolis, ilk maçta rakibini 91-76 deviriken rövanşta da 94-98 kazanarak yarı final biletini aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray Nefte Andreas Pistiolis rüyası Fenerbahçe detayı ortaya çıktı

BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ
Yarı finalde geçtiğimiz günlerde THY EuroLeague'i kazanan Anadolu Efes'le kozlarını paylaşan Pistiolis'in ekibi, ilk maçta rakibini adeta parkeden sildi. Sarı-kırmızılılar, üst üste 2 Euroleague şampiyonluğu kazanan Efes'i 105-70 yenerek avantaj elde etti. Aslan 10'da 10 yaparak inanılmaz galibiyet serisine devam etti. Sarı-kırmızılılar aldığı bu farklı sonuçla hem final hem de şampiyonluk için umutlarını güçlendirdi.

3 GALİBİYETE ULAŞAN FİNALE YÜKSELECEK
Bu seriyi kazanması haline Galatasaray finale yükselecek ve Fenerbahçe Beko - Darüşşafaka Basketbol eşleşmesinin galibiyle şampiyonluk için mücadele edecek. Play-Off Yarı Final Serisi 2’nci maçında Darüşşafaka deplasmanda Fenerbahçe Beko’yu 82-81 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi. 

Yarı final müsabakaları 3 galibiyet üzerinden oynanıyor. Bu turlarda ilk iki maç normal ligi üst sırada bitiren takımın sahasında, 3. ve 4. maçlar rakip sahada ve 5. maçın gerekmesi halinde ligi üst sırada bitiren takımın sahasında olmak üzere sıra ile oynanır.

Galatasaray Nefte Andreas Pistiolis rüyası Fenerbahçe detayı ortaya çıktı

FENERBAHÇE İLE ANLAŞAN DIMITRIS'İN YARDIMCISIYDI
Andreas Pistiolis, Banvit'ten sonra CSKA'da uzun yıllar Itoudis Dimitris'in asistanı olarak görev yaptı. Sasa Djordjevic’le yola devam eden Fenerbahçe Beko, gelecek sezon için koç Dimitris Itoudis ile anlaştığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

ZEYTİNGÖZ: PISTIOLIS İLE 1.5 SENELİK ANLAŞMAMIZ VAR
Galatasaray Nef’te genel menajer Turgay Zeytingöz daha önce yaptığı açıklamada Pistiolis için "Andreas ile taraftar bütünleşmiş durumda. Bu da bizi takım olarak yukarıya çekti. İnşallah çok daha iyi olur. Bu seneyi en iyi yerde bitirip gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlarız çümkü Andreas Pistiolis ile kontratımız da 1.5 senelik. Biz ona inandığımız için 1.5 senelik anlaştık. İnşallah bu seneyi en iyi şekilde bitirip önümüzdeki sene daha yüksek hedeflere ulaşmaya çalışacağız.” dedi.

Genel Menajer ayrıca uzun vadede Euroleague'i amaçladıklarının da altını çizdi.

Yazarlar