Galatasaray Galatasaray'da Icardi ve Kerem Aktürkoğlu fırtınası! Okan Buruk tarihe geçti

Galatasaray'da Icardi ve Kerem Aktürkoğlu fırtınası! Okan Buruk tarihe geçti

03.09.2023 - 00:02 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, Gaziantep FK'nın konuğu oldu. Mücadeleyi Sarı Kırmızılı ekip 3-0'la kazanırken maça damgasını vuran isim Mauro Icardi oldu. Arjantinli futbolcu gollerine devam ederken Okan Buruk da kulüp tarihine geçti. İşte detaylar...

Galatasarayda Icardi ve Kerem Aktürkoğlu fırtınası Okan Buruk tarihe geçti

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaştı. Mücadeleyi Sarı Kırmızılı ekip 3-0'lık skorla kazandı. Maça damgasını vuran isim Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi oldu. Yıldız futbolcu attığı 2 golle yine taraftarları mest ederken, tarihe de geçti.

Haberin Devamı

MAÇ İNANILMAZ TEMPOLU BAŞLADI

Maçta henüz dakikalar 2'yi gösterdiğinde Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile golü buldu. Sarı Kırmızılılar'da sağ kanattan Mertens'in çevirdiği top kaleciden sekti, seken topu Kerem ağlara gönderdi. Ancak filelerle buluşan top gol değeri kazanmadı. VAR'ın uyarısı sonrası pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesiyle hakem Ali Şansalan golü iptal etti.

Galatasarayda Icardi ve Kerem Aktürkoğlu fırtınası Okan Buruk tarihe geçti

Bu pozisyonun henüz sıcaklığı geçmeden Galatasaray yine yüklenen taraf oldu. 5. dakikada sağ kanattan Tete'nin yaptığı ortaya Kerem Demirbay yükseldi. Yaşanan karambolde kale ağzında topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu topu ağlara gönderdi.

VAR'DAN GELEN GOL

Maçın 65. dakikasında Cim Bom sol kanattan seri paslarla geldi, Angelino savunma arkasına sarkan Kerem'i gördü, Kerem karşı karşıyayken Icardi'ye çevirdi, Arjantinli golcü fileleri sarstı ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ancak VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı.

Haberin Devamı

PENALTIYI HEM ALDI HEM DE ATTI

Dakikalar 71'i gösteriğinde yine Icardi sahnedeydi ve bu kez penaltıyı alan da atan da Arjantinli yıldız oldu. Ömürcan ceza sahası içinde Icardi'ye yere düşürdü, hakem Ali Şansalan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Icardi beyaz noktada hata yapmadı, topu ve kaleci Batuhan'ı ayrı köşelere gönderdi. Böylece Icardi maçta 2 gole birden etki etmiş oldu.

Galatasarayda Icardi ve Kerem Aktürkoğlu fırtınası Okan Buruk tarihe geçti

BURAK YILMAZ'I SOLLADI

İlk 11 çıktığı son 10 Süper Lig maçında da gol atan Mauro Icardi (toplam 17 gol), Burak Yılmaz'dan (11 maç; Mayıs-Kasım 2011) bu yana ligde 10 maçta fazla karşılaşmalık seri yakalayan ilk isim oldu.

Mauro Icardi, son 5 resmi maçında 7. golüne imza atarak adından yine söz ettirmeyi başardı.

KEREM AKTÜRKOĞLU'NDAN 8 AY SONRA BİR İLK

Maçın 5. dakikasında skorbord'u değiştiren isim olan Kerem Aktürkoğlu ise Ocak 2023'teki Fenerbahçe maçından bu yana Süper Lig'deki ilk deplasman golünü Gaziantep FK filelerine gönderdi.

2 GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Kerem Aktürkoğlu maçın başından bu yana gösterdiği başarılı performansını bir golle taçlandıran 24 yaşındaki futbolcunun 2 golü de VAR'dan iptal edildi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Icardi ve Kerem Aktürkoğlu fırtınası Okan Buruk tarihe geçti

OFSAYTA TAKILDI

Henüz 2. dakikada Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Ancak gol VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

GOLDEN ÖNCE ELLE OYNAMA

75. dakikada yine Galatasaray hızla çıktı, Mertens'in pasında Kerem Aktürkoğlu topu ağlara gönderdi. Ancak VAR'ın uyarısı ile hakem Ali Şansalan golden önce elle oynama olduğunu belirterek filelere giden topun gol olmadığını belirtti.

Maçta başka gol olmayınca sarı-kırmızılı ekip sahadan 3-0 galip ayrıldı.

OKAN BURUK TARİHE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre Galatasaray'ın başında çıktığı 39 Süper Lig maçının 30'unu kazanan Okan Buruk, Gündüz Kılıç ve Mustafa Denizli'yi (41) geride bırakarak sarı-kırmızılı kulübün tarihinde 30 galibiyete en kısa sürede ulaşan teknik direktör oldu.