Galatasaray Galatasaray'da Metin Öztürk'ten Süper Kupa önerisi!

Galatasaray'da Metin Öztürk'ten Süper Kupa önerisi!

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

G.Saray 2. Başkanı Öztürk, TFF Süper Kupa’nın, Türkiye’de olmasını önerdi, “Ankara’da mı, Erzurum’da mı, Samsun’da mı, Kadıköy’de Fenerbahçe’nin stadyumunda mı oynarız, her yere varız. Olimpiyat’ta oynayalım” dedi.

Galatasarayda Metin Öztürkten Süper Kupa önerisi

TFF Süper Kupa’nın Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle Türkiye’de oynanmasını istedi, Atatürk Olimpiyat Stadı’nı önerdi.

Haberin Devamı

Öztürk, “Biz geçen sene yola çıkarken ‘cumhuriyetin yüzü Galatasaray’ dedik. Biz başkaları gibi kendimizi cumhuriyet ilan etmedik. Cumhuriyet, sadece Atatürk’ün kurduğu cumhuriyettir. Sadece bu yıl özelinde söylüyorum. Yoksa federasyonumuz Londra derse Londra’da, Madrid derse Madrid’de oynarız. Bu iş gösteri işi. Yurt dışında da oynamak lazım” dedi.

Bunu Galatasaray 2. Başkanı olarak değil, Metin Öztürk olarak söylediğine vurgu yapan sarı-kırmızılı yönetici, “Süper Kupa’nın bu yıl Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. 30 milyon taraftarın görüşü de bu. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının da isteği bu. Karar verilmiş bir şey değil. Federasyon bu yanlıştan hemen dönsün” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BU YANLIŞTAN DÖNÜN"

Metin Öztürk şöyle devam etti:

“Ankara’da mı, Erzurum’da mı, Samsun’da mı, Kadıköy’de Fenerbahçe’nin stadyumunda mı oynarız, her yere varız. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynayalım. 2 tarafın da seyircisi gelsin. Niye biz başka ülkelerdeki seyircilerle muhatap olalım? Cumhuriyetimizin reisi cumhurbaşkanımız da gelsin kazanan takıma kupasını orada versin. Tabii ki federasyon özerk, cumhurbaşkanımızın konusu değil ama bir taraftar olarak cumhurbaşkanımızın bu konuya el atmasını istiyorum. Umarım federasyon bu yanlıştan acilen döner. Federasyon konuşmaktan bıktık, bari bunu düzeltsinler.”

İki derbinin arka arkaya gelmesinin önemli olmadığına da vurgu yapan Öztürk, “Biz her gün büyük takımlarla maç oynuyoruz. Zaten büyük takımız. Bizim için günü önemli değil. 24 saat geçer alemin kralıyla oynarız” dedi.

Yazarlar