Futbol Göztepe - Altay maçında olay çıktı! Sopayla kaleciye saldırdı

Göztepe - Altay maçında olay çıktı! Sopayla kaleciye saldırdı

28.11.2022 - 02:20 | Son Güncellenme:

Göztepe - Altay maçında olay çıktı. Sahaya giren bir taraftar, elindeki sopayla Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Karşılaşma çıkan olaylar sebebiyle ertelendi. TFF'den konuyla ilgili açıklama geldi. Altay taraftarlarının 7 saat sonra stattan çıkışına izin verildi.

Spor Toto 1inci Ligde Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisine çıkan olaylar nedeniyle ertelendi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 19'uncu dakikasından sonra ortalık karıştı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı. Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girdi.

SOPAYLA KALECİYE SALDIRDI
Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Ozan'a darbeler indiren taraftar, yaka paça gözaltına alındı. Aldığı darbeler sonrasında Ozan Evrim Özgenç yerde kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.  

ÖZGENÇ HASTANEYE KALDIRILDI
Bir taraftarın kendisine köşe bayrağı direğiyle saldırması sonucunda kendisini yerde bulan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in de bilincinin açık olduğu belirtildi. Kafasında 4 santimetrelik bir yarık olduğu tespit edilen Özenç'in kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

AÇIKLAMA GELDİ
Ozan Evrim Özenç'in son durumu hakkında hastaneden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Spor Toto 1'inci Lig'de oynanan, Göztepe-Altay karşılaşmasında sahaya giren bir taraftarın korner direğiyle başına vurduğu Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç, Medicana International İzmir Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Bilinci açık olan Özençin ilk yapılan kontrollerinden sonra gereken tedavinin yapılması için ve kontrol amaçlı hastanemize yatışı gerçekleştirilmiştir. 

MAÇ ERTELENDİ
İki takım futbolcuları daha sonrasında soyunma odasına gitti. Uzun bir bekleyişin ardından karşılaşma çıkan olaylar sebebiyle ertelendi.

"13 KİŞİ GÖZETİM ALTINA ALINDI"
Çıkan olayların ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Gürsel Aksel Stadı'na geldi. İncelemelerde bulunan Vali Köşger, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen saldırıların münferit bir olay olduğunu dile getiren Vali Köşger, "Taraftarın çoğunluğu bu olayı tasvip etmedi. Sportmenlik ve centilmenliğe asla yakışmayan bir olaydı. İzmir'in ve Türkiye'nin geldiği noktaya uygun olmayan bir sonuç ortaya çıktı. Bu  olayları gerçekleştiren kişiler gözaltına alındı, 13 kişi gözetim altına alındı. Altay kalecisinde herhangi bir sıkıntı yok. Göztepe taraftarının tedavisi devam ediyor. Birtakım dikişler atılması gereken durumlar var. Her iki yaralımızla ilgili en üst düzey sağlık tedbirleri alınmıştır. Her iki hastayı ziyaret edeceğiz. Bire bir hekimlerden tedavisi hakkında bilgiler alacağız. Fişeği atan kişi ve yanındakiler gözaltında. Bu olayın peşi bırakılmayacak. Bu işi yapanlar Türk hukuk sistemi içinde alınacak kararla cezalandırılacak. Fişeğin içeri nasıl sokulduğu ile bilgimiz yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Göztepe - Altay maçında olay çıktı. Sahaya giren bir taraftar, elindeki sopayla Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Göztepe - Altay maçında olay çıktı. Sahaya giren bir taraftar, elindeki sopayla Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu.

 

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN KINAMA
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tatil edilen Göztepe - Altay maçında yaşanan saha ve tribün olaylarını kınadı.

Bakan Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Spor Toto 1'inci Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz."

Haberin Devamı

 

 

Göztepe - Altay maçında olay çıktı Sopayla kaleciye saldırdı

ÖMER ÇELİK'TEN PAYLAŞIM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Göztepe-Altay maçında yaşananlara ilişkin olarak sosyal medydan paylaşımda bulundu. Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz.

Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir.

TFF'DEN KINAMA
İzmir'de Göztepe ile Altay arasında oynanan TFF 1. Lig karşılaşmasında yaşanan olayları ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz. 

İzmir'in rekabet içindeki iki güzide kulübünün futbol sahasındaki mücadelesinin bir şölene dönüşmesi beklenirken; Fair Play ruhundan ve sporun birleştirici kültüründen nasibini almamış saldırganların, insan hayatını tehlikeye atan bu tip davranışları kesinlikle kabul edilemez. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olaydan hemen sonra iki kulübün başkanlarını arayarak bilgi almış, Göztepe ve Altay camialarına geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.

Yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen karşılaşmada, bazı futbolseverlerin atılan işaret fişeği nedeniyle yaralanmış olmasının derin üzüntüsü içindeyiz. Yaralanan futbolseverlere acil şifalar dilerken, sahaya giren saldırganın şiddetine maruz kalan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e de geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. 

Göztepe - Altay karşılaşmasıyla ilgili gerekli işlemler ve soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın adli sürecinin de takipçisi olacağız. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Haberin Devamı

 

Göztepe - Altay maçında olay çıktı Sopayla kaleciye saldırdı

TARAFTAR GÖZALTINA ALINDI
Ozan'a darbeler indiren taraftar, gözaltına alındı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.

KORİDORDA GERGİNLİK
Öte yandan hakemin kararının beklendiği sırada soyunma odası koridorlarında da gerginlik yaşandı. İki takım futbolcuları ve yöneticilerinin birbirine girdiği öğrenilirken, polis ekipleri koridorda yaşanan gerginliğe müdahale etti.

ANONS YAPILDI
Statta yapılan anonsa göre, maçın 22'nci dakikasından itibaren yaşanan olaylar nedeniyle maçın tatil edildiği, karşılaşmanın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenecek ileri bir tarihte 20'nci dakikadan itibaren oynanacağı belirtildi. Tatil edilme kararının çıkmasının ardından stadın tahliyesine başlanırken, önce Göztepeli taraftarların, ardından Altaylı taraftarların stattan ayrılacağı öğrenildi.

ALTAY TARAFTARLARI 7 SAAT SONRA STATTAN AYRILDI

İzmir'de saat 19.00'da başladıktan sonra 19'uncu dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edilen derbi maçını izlemeye gelen konuk Altay taraftarları 7 saat statta tutuldu. Kamera kayıtlarında Göztepe taraftarlarına işaret fişeği atan şüphelinin yanı sıra olayların tırmanmasında müdahil olduğu belirlenen kişilerin yakalanmasının ardından güvenlik gerekçesiyle statta tutulan ve passolig verilerine göre 690 Altay taraftarı için saat 02.00'de tahliye işlemi başlatıldı. Polis ekiplerinin stat çevresi ve güzergah boyunda aldığı önlemlerin ardından Altay taraftarları otobüslere bindirilerek, stattan çıkarıldı.

Göztepe - Altay maçında olay çıktı Sopayla kaleciye saldırdı

TARAFTAR AMELİYATA ALINACAK
Atılan fişekler sonucunda yaralanan ve hastaneye kaldırılan Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ın bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Çenesi ile dişlerinde ağır hasar olan ve sol bölgesinde yanıklar olan Çakır'ın ameliyata alınacağı kaydedildi.

 

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto 1inci Ligde iki ezeli rakip Göztepe ve Altayın maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin Göztepeli Gürsel Aksel Stadını tamamıyla doldurdu. Konuk Altayda ise deplasman yasağının kalkmasının ardından bine yakın taraftar kale arkasındaki yerlerini aldı. 

Göztepe yönetimi, maçı tam kadro takip etti. Sport Republic şirketinin yönetim kurulu başkanı Henrik Kraft, Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen, Amatör Şube Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte maçı takip etti.

Ev sahibi Göztepede sakatlıkları bulunan golcü Hüsamettin, sol bek Yunus Emre, kanat Obinna Mammahın yanı sıra kart cezalısı Palmer mücadelede forma giyemedi. Altayda ise orta saha Ceyhun derbide görev alamadı.

Göztepe - Altay maçında olay çıktı Sopayla kaleciye saldırdı