Fenerbahçe İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçe'de kendini buldu! Volkan Demirel'in önünde oynadı

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçe'de kendini buldu! Volkan Demirel'in önünde oynadı

23.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Göztepe döneminde taraftarla sorunlar yaşayan ve zor günlerden geçen İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçe ile yepyeni bir sayfa açtı. Genç eldiven hem kariyerinde uzun süredir aradığı çıkışı yaptı hem de istediği huzur ortamını yakaladı.

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçede kendini buldu Volkan Demirelin önünde oynadı

Altay Bayındır’ın sakatlığı ve ameliyatı sonrası Fenerbahçe’de kaleyi devralan İrfan Can Eğribayat, kısa sürede taraftarlardan tam not aldı.

Haberin Devamı

Takımı sahiplenmesi, kaledeki duruşu ve başarılı kurtarışlarıyla 25 yaşındaki kaleci sarı-lacivertli forma altında rüştünü ispatladı. İrfan Can, Ankaragücü ve Başakşehir maçlarında sarı-lacivertli camianın güvenini kazandı.

Ancak her şeyden önemlisi genç kaleci hem kariyerinde aradığı çıkış fırsatını yakaladı hem de uzun süredir beklediği huzurlu ortamı buldu.
Göztepe döneminde taraftarlarla sorunlar yaşayan, sıkıntılı günlerden geçen İrfan Can, sezon başında Fenerbahçe’ye kiralık olarak geldiğinde kariyerinde yepyeni bir sayfa açtı.

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçede kendini buldu Volkan Demirelin önünde oynadı

Fenerbahçe’de kalıcı olmak isteyen, uzun yıllar sarı-lacivertli kulüpte olmayı hedefleyen başarılı eldiven, eşiyle beraber de yeniden huzurlu bir ortamda olmanın sevincini yaşadı.

Samandıra ve Kadıköy’e ilk geldiği andan itibaren iyi bir arkadaşlık yakalayan İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçe taraftarlarıyla da iyi bir diyalog yakaladı.

Haberin Devamı

HEP HAZIRDI

Göztepe’de taraftarlarla neredeyse kavga boyutuna gelen bir tartışma yaşayan ve yıldızı barışmayan milli kaleci, 2021 yılında da 5.5 aylık bebeğini anne karnında kaybetmenin acısıyla karşılaşmıştı. Eşiyle beraber zor günler geçiren İrfan Can, Fenerbahçe ve İstanbul’da yeniden bir başlangıç yaptı.

Son gelen forma fırsatını da çok iyi kullanmayı hedefleyen İrfan Can, hem fiziksel anlamda hem de performans olarak hep ileriye gitti.

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçede kendini buldu Volkan Demirelin önünde oynadı

Fenerbahçe’ye geldikten sonra işine dört elle sarılan başarılı eldiven, 11 kilo verdi. Hem tesislerde hem de tesis dışında antrenmanları hiç aksatmadı. Yedek kalmayı sorun etmeyen ve Altay Bayındır’la çok iyi arkadaş olan İrfan Can, şimdi gelen forma için kendini hazır tuttu.

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçe formasıyla bu sezon 5 resmi maçta yer aldı. İrfan Can, ilk maçını ise 3 Aralık 2022’de Villarreal’e karşı özel maçta oynadı.

İLK MAÇINI UNUTAMIYOR

3 Aralık 2022 tarihi İrfan Can Eğribayat için çok özel bir gün olarak kayıtlara geçti. Fenerbahçe’ye ilk geldiği dönemde kilo fazlası olan ve maç eksiği bulunan İrfan Can, sezon başında yürürlükte olan Rezerv Lig’de dahi oynayarak form tutmaya çalıştı. 3-4 ay içerisinde tam 11 kilo veren 25 yaşındaki eldiven, 3 Aralık 2022’de Kadıköy’de Villarreal’le oynanan özel maçta ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

Haberin Devamı

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçede kendini buldu Volkan Demirelin önünde oynadı

Bugünü kariyerinde özel bir yere koyan başarılı kaleci, “Bu güzel geceyi bana yaşatan herkese teşekkürler. Uzun zaman sonra sahalara çıkma fırsatı yakaladığım bu maçta müthiş desteklerinden dolayı taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Daha iyisi için çalışmaya devam” mesajını yayınladı.

VOLKAN DEMİREL'İN ÖNÜNDE OYNADI

Başakşehir deplasmanında 2-1 kazanan Fenerbahçe uzatma anlarında gelen galibiyetle büyük sevinç yaşarken, İrfan Can Eğribayat da özel bir günü geride bıraktı. Başakşehir-Fenerbahçe maçını protokol tribününden sarı-lacivertli kulübün efsane kalecisi Volkan Demirel de izledi. İrfan Can, daha önce rakip olarak karşılaştığı Volkan Demirel’in önünde bu kez Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktı. 25 yaşındaki eldiven bu özel günde de büyük bir heyecan yaşadı.

ÇOK ESKİ ARKADAŞLAR

Sarı-lacivertli takımda Altay Bayındır ile İrfan Can Eğribayat’ın dostlukları da eskiye dayanıyor. Genç milli takımlardan bu yana tanışan ikili, Fenerbahçe’de aynı takımda buluştu. Sezon başından beri de birbirlerine destek olan Altay ve İrfan Can, uyum içinde çalışıyor.

Haberin Devamı

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçede kendini buldu Volkan Demirelin önünde oynadı

EŞİNE ÇOK DÜŞKÜN

Fenerbahçe taraftarlarının son dönemde yakından takip ettiği isimlerin başında gelen İrfan Can Eğribayat, eşine ve evine çok düşkün. Antrenmanlar ve maçlar dışında hep eşi Ceren Eğribayat’la olan İrfan Can, İstanbul’da da huzurlu bir ortam yakaladı. Ayrıca İrfan Can’ın en büyük destekçisi de eşi Ceren Eğribayat... Eşinin eski bir voleybolcu olması, spor yaşantısını iyi bilmesi Fenerbahçe’nin 25 yaşındaki kalecisinin en büyük avantajı oldu. 2021’de 5.5 aylık bebeklerini kaybeden çift birbirlerine destek olarak zor günleri atlattı.

İKİ KÖPEK, ÜÇ KEDİ

İrfan Can Eğribayat ve eşi Ceren Eğribayat, hem evcil hayvanlara hem de sokak hayvanlarına çok ilgili bir çift. Evde iki köpek ve üç tane de kedi besleyen Eğribayat çifti, sokak hayvanlarıyla da çok yakından ilgileniyor. Dışarıda yaşayan hayvanların beslenmesi, barınması ve veteriner tedavileri için sürekli destek sağlıyorlar.

Haberin Devamı