İtalya Serie A İtalya'da vergi depremi

İtalya'da vergi depremi

27.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıllarca şike operasyonlarıyla çalkalanan İtalya futbolu, şimdi de vergi depremiyle sarsıldı. Napoli, Lazio, Juventus ve Milan gibi birçok dev kulüp soruşturmada yer aldı.

İtalyada vergi depremi

İtalya futbolu şike skandallarından sonra vergi depremiyle çalkalandı. İtalyan mali polis ekipleri, vergi kaçakçılığı ve evrakta sahtecilik suçlamalarıyla İtalya Serie A ve İkinci Serie B takımları, bazı yönetici ve futbolculara yönelik operasyon başlattı.

Haberin Devamı

İtalyan basınında yer alan haberlere göre ülke gündeminde şok etkisi yaratan arama operasyonunun, Napoli Başsavcılığının bir süredir yürüttüğü inceleme çerçevesinde İtalyan mali polis ekiplerince yapıldığı bildirildi.

Soruşturmanın 35 takım ve 64 kişiyi kapsadığı aktarıldı. Savcılığın soruşturma gerekçesinde, vergi kaçırılmasına yönelik köklü bir sistem oluşturulduğu ifadesi yer alırken, operasyona da İtalyanca ofsayt anlamına gelen “Fuorigioco” adı verildi.

Arama ve el koyma operasyonunda, dün sabah 08.30’da ‘Milan Evi’ olarak bilinen Serie A’nın köklü kulübü Milan’ın genel merkezindeki evraklarda arama yapılırken, aralarında Milan Başkanvekili Adriano Galliani, Napoli Kulübü Başkanı Aurelio De Laurentiis, Lazio Başkanı Claudio Lotito, Juventus’un eski başkanı Jean-Claude Blanc, Paris Saint-Germain’den Arjantinli futbolcu Ezequiel Lavezzi, Arjantinli eski golcü Hernan Crespo’nun bulunduğu birçok kişinin şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kaçırılan vergi tutraının toplam 12 milyon euro civarında olduğu dile getirildi. Vergi kaçakçılığının futbolcuların sözleşmelerine de yansıdığı ve bu sayede dikkat çektiği aktarıldı.

Yıldız isimler var

Napoli Başsavcılığının başlattığı operasyonda birçok ünlü futbolcunun ismi geçiyor. Futbolcuların transferlerinde, vergi kaçakçılığının yanında evrakta sahtecilik ve sahte fatura düzenleme gibi suçların da olduğu belirtildi.

Çoğu Juventus, Lazio, Milan ve Napoli gibi kulüplerde oynayan ve operasyonda adı geçen futbolcular şöyle; Hernan Crespo, Lavezzi, German Denis, Quintero, Adrian Mutu, Ciro Immobile, Antonio Nocerino, Diego Milito, Marek Jankulovski, Rios Pabon, Cristian Molinaro, Gabriel Paletta, Gabriel Chavez, Pasquale Foggia, Matteo Paro ve Emanuele Calaio.

Lavezzi ele verdi

İtalya futbolunda patlak veren vergi krizini Ezequiel Lavezzi’nin sözleşmesi ele verdi. Soruşturmada 2012 yılında Napoli’den Fransa’nın Paris Saint-Germain takımına transfer olan Lavezzi’nin sözleşmesinin temel oluşturduğu belirtildi. Öte yandan, bazı savcıların isimlerinin de soruşturmada geçtiği ifade edildi.