Diğer Jansin Turgut’tan mucize kurtuluş! Üçüncü kattan atladı, intihara teşebbüs etti

Jansin Turgut’tan mucize kurtuluş! Üçüncü kattan atladı, intihara teşebbüs etti

08.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mental sorunların ardından üçüncü kattan atlayarak giriştiği intihar teşebbüsü, Jansin Turgut’un az kalsın hayatına mal oluyordu... Doktorların ‘bir daha yürüyemeyebilirsin’ uyarısı yaptıkları ünlü rugby oyuncusu sahalara bile döndü, milli oldu

Jansin Turgut’tan mucize kurtuluş Üçüncü kattan atladı, intihara teşebbüs etti


ONUR DİNÇER

Türkiye ve Avustralya Rugby Takımları, Anzak Günü’nde gerçekleştirilen Gelibolu Kupası maçında karşı karşıya geldi. Sidney Kriket Sahası olarak bilinen 50 bin kişilik stadyumda oynanan karşılaşmanın öncesi ve sonrası dostluk ve kardeşlik görüntülerine sahne oldu.
Avustralya Savunma Kuvvetleri’nin kara, hava ve deniz birliklerinden seçilen oyunculardan kurulu Avustralya Ordusu Ragbi Lig Takımı, Avustralya’da ikamet eden Türk asıllı oyunculardan kurulu Türkiye Ragbi Lig Milli Takımı ile ilk olarak geçen sene karşı karşıya gelmişti. İlk yarıyı 14-0 üstün tamamlayan Kangurular, maçı da 46-0 kazanmıştı.
Ay-yıldızlıların kadrosuna bu seneki buluşmada, Avustralya’da ikamet eden oyuncuların yanı sıra, Almanya ve İngiltere’den de dört oyuncu katıldı. Maç öncesi seremonide stadyumdaki dev ekranda Çanakkale Savaşı’na ilişkin görüntüler gösterildi. Askeri bando sahanın içerisinde gezinerek çaldığı marşları eşliğinde canlı performanslarını sergiledi. İki ülkenin milli marşlarının oukunmasının ardından karşılaşma başlayacaktı...
Türkiye takımı oyuncuları sahaya üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasının bulunduğu formalarla çıktılar. Avustralya’nın 26-6 kazandığı maçta bir yere sahip olmakla birlikte, bu seneki maçta asıl öne çıkan Türkiye formasıyla sahaya çıkan bir oyuncunun hikayesi oldu. Ay-yıldızlı takımın daha önce kaptanlığını da yapan Jansin Turgut, yıllardır uzak kaldığı sahalara dönmesinin ardından uluslararası seviyede Türkiye ile de maça çıkıyordu.

‘Bir aylık koma’
İngiltere’nin Hull FC, Doncaster ve Salford Red Devils gibi önemli rugby takımlarında top koşturmuşluğu bulunan 26 yaşındaki oyuncu, 2019’da verdiği ölüm-kalım mücadelesinin ardından yeniden sahalara döndü. Jansin Turgut üç yıl önce Ibiza Havaalanı’ndaki otoparkın üçüncü katından düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan sporcunun durumu kötüydü. Derhal yoğun bakıma alındı ve ameliyat edildi. Yüzündeki bütün kemikleri, iki bacağı ve leğen kemiği ve femur kemiği kırılan, baş bölgesinde de hasarlar oluşan Turgut, 10 saatlik bir operasyon geçirdi ve bir ay komada kaldığı sürecin ardından hayata dönebildi.

Haberin Devamı


‘Kaza değildi’
Jansin Turgut bu olaydan aylar sonra verdiği bir röportajda, tatil için gittiği Ibiza’da başına gelenin bir kaza olmadığını, bir intihar girişimi olduğunu itiraf etti. Mental bazı sorunların yol açtığı bu eylemin sonunda bir şekilde hayata dönen oyuncuya doktorlar o dönem bir daha yürüyemeyebileceği uyarısında bulundu. Yürümesinin bile güç olacağı düşünülen oyuncu bir kaç yıl içinde yeniden sahalara dönmeyi başardı. Amatör seviyede oynamaya başlamasının ardından Türkiye formasıyla uluslararası düzeyde de maça çıkan Jansin Turgut’un yaşam savaşı ve hayata tutunma azmi takdir topladı

Jansin Turgut’tan mucize kurtuluş Üçüncü kattan atladı, intihara teşebbüs etti

‘Meydan okumaların içerisinden geçti’
Türkiye Rugby Lig Federasyon Başkanı Gürol Yıldız, takıma dahil edilen Jansin Turgut’un durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Yıldız, “Turgut’un başına çok şeyler geldi. Ancak artık geri döndü ve içerisinden geçtiği bir çok meydan okumayla muhteşem bir hikayesi var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Avustralya’nın da gündeminde
Avustralya Rugby Ligi’nin resmi hesapları da, karşılaşma öncesinde Jansin Turgut’un geri dönüşüne dikkat çeken paylaşımlarda bulundular. Ulusal Rugby Ligi’nin twitter hesabından Avustralya-Türkiye maçı öncesinde, ‘Eski Süper Lig yıldızı Jansin Turgut, ölümcül yaralanmaların ardından iyileşmesiyle birlikte, Anzak Günü karşılaşmasında Türkiye ile dikkate değer bir geri dönüşe imza atıyor’ mesajı paylaşıldı ve sporseverlerin dikkati bu yöne kanalize edildi.

‘Tyson Fury hikayesi yazmak istiyorum’
Junsin Turgut intihar teşebbüsünü, “Hayatıma son vermek istemedim, yaşadığım acıya son vermek istedim” sözleriyle anlatmaya çalışırken, hayatta kalmasını ise “Bu yüzden kendime geldiğimde bunun bir lütuf olduğunu, birinin beni izlediğini ve bana ikinci bir şans verildiğini düşündüm” yorumuyla özetledi. Yaşadığı trajedinin ardından spor camiasından destek mesajları alan Turgut, kendisi için bunlar içerisinde ünlü boksör Tyson Fury’ninkinin özel bir yeri olduğunu belirtiyor. Ciddi mental sorunlar yaşamasının ardından bunları atlatarak yeniden dünya şampiyonluğuna ulaşan boksör hakkında, “Umarım ben de Tyson Fury’ninkine benzer bir hikayeye imza atarım” dedi.

Haberin Devamı

Jansin Turgut’tan mucize kurtuluş Üçüncü kattan atladı, intihara teşebbüs etti

‘Yeniden Süper Lig’i istiyorum’
Anzak gününde Türkiye-Avustralya maçında forma giyen Jansin Turgut şimdi gözünü profesyonel seviyelere dikmiş durumda. Yıldız ismin sahalara geri dönüşü önde gelen takımların da dikkatini çoktan çekti bile. Geri dönüşünün bununla sınırlı kalmayacağını ve yeniden Süper Lig seviyesinde oynamayı istediğini dile getiren Turgut, bu hedefinin başarılabilir olduğunu ifade ediyor. “Yarı profesyonel takımlar benimle ilgileniyor. Bense şu an için hayatın tadını çıkarıyor ve yeniden rugby oynuyorum. Belli bir dönemde yaşam tarzım ve mental sağlığım çok iyi değildi. Şimdi işleri tersine çevirmeyi başardım. Rugby Lige geri dönmek için doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Yeniden Süper Lig kulübünde oynamayı çok istiyorum. Bunu yaparak gidebildiğim yere kadar gitmek istiyorum.” Yeniden Türkiye forması giymesine de özel bir parantez açan Turgut, “Bunu yeniden söyleyebileceğimi hiç düşünmemiştim. Türkiye’yi uluslararası düzeyde Avustralya’ya karşı temsil ediyor olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar