Fenerbahçe Jorge Jesus'un değişilmezi Willian Arao

Jorge Jesus'un değişilmezi Willian Arao

11.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Willian Arao ile anlaşan Fenerbahçe’de Jorge Jesus eski öğrencisine kavuşuyor. Flamengo’da beraber çalıştığı Brezilyalı yıldızı çok beğenen Jesus, "Rekabetçi, kendini işine ve sahaya adayan, sürekli motive biri" tanımını yapıyor.

Jorge Jesusun değişilmezi Willian Arao

Fenerbahçe’de transfer konusunda anlaşma sağlanan Willian Arao, teknik direktör Jorge Jesus’un en beğendiği ve çok yakından tanıdığı bir isim. 2020 yılında Flamengo’da Willian Arao’nun hocası olan Jesus, eski öğrencisiyle Fenerbahçe’de de buluşuyor. Hatta geçen sezonun başında Benfica’da iken de Brezilyalı orta sahayı transfer etmek isteyen Portekizli çalıştırıcı, muradına eriyor. Jorge Jesus’un Flamengo’da 5 kupa kazandıkları dönemde takımını değerlendirirken Willian Arao için ortaya koyduğu görüşler de oyuncusuna ne kadar değer verdiğini gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Jorge Jesus’a göre son derece savaşçı ve kendini takımına adayan bir futbolcu olan 30 yaşındaki Willian Arao, istikrarlı yapısıyla da takdir topluyor.

Jorge Jesusun değişilmezi Willian Arao

İşte deneyimli teknik direktör Jorge Jesus’un 2020 yılında Brezilya’da Willian Arao için kullandığı ifadeler:

"Flamengo’da ekibimle ilk göreve başladığımızda aslında kulüp Willian Arao’yu artık kadroda düşünmüyordu. Ancak biz ekibimle Arao’nun istediğimiz oyuncu olduğunu gördük. Her teknik direktörün isteyeceği türden bir oyuncu. Zaten bizle beraber Willian Arao değişmez bir isim oldu ve taraftarlar sevmeye başladı. Willian Arao, rekabetçi, kendini işine ve sahaya adayan, sürekli motive biri. Dünyada her takımda oynayabilecek bir uyum gücü var. Taktiksel zekaya da sahip."

Haberin Devamı

Jorge Jesusun değişilmezi Willian Arao

FORMDA GELİYOR

Brezilya Serie A’da sezon devam ettiği için Willian Arao formda gelecek. Herhangi bir sakatlığı olmayan başarılı futbolcu, maç ve antrenman kondisyonuyla takıma güç katacak. 20 Temmuz’daki Dinamo Kiev maçına şimdiden hazır olan Willian Arao, Jorge Jesus’un planlarında önemli bir yer tutacak.

İSTİKRAR ABİDESİ

Willian Arao kariyeri boyunca istikrarlı görüntüsüyle öne çıktı. 30 yaşındaki futbolcu, 2016’dan bu yana forma giydiği Flamengo’da 376 maça çıktı, 35 gol atıp 30 asist yaptı. Bu sezon ise tecrübeli oyuncu Flamengo’da tam 33 maça çıktı, 5 gol 2 asistle oynadı.

Arao, Flamengo kariyerinde Libertadores dahil 6 kupa kazandı. Brezilyalı orta saha Botafogo’da da 35 resmi maçta 5 gol kaydedip, 3 asiste imza atmıştı.

Jorge Jesusun değişilmezi Willian Arao

Flamengo’da Jorge Jesus’la 1 yıl beraber çalışan Willian Arao, tecrübeli çalıştırıcının yönetiminde 45 maça çıktı. Arao, bu 45 maçta 2 gol attı, 3 asist yaptı.

Haberin Devamı

SIRADA SOL BEK VAR

Orta sahada Willian Arao hamlesine hazırlanan Fenerbahçe daha sonra rotasını sol beke çevirecek. Hızlı bir şekilde sol bek hamlesini de yapmak isteyen sarı-lacivertlilerde şu anda Parma’dan Giuseppe Pezzella ismi öne çıkıyor. 24 yaşındaki İtalyan futbolcunun transferinde resmi adımların atılması bekleniyor. Fenerbahçe şu anda Giuseppe Pezzella için Parma ile görüşmeler yapıyor. Pezzella için 4 yıllık sözleşme düşünülüyor. Parma’ya ise 4 milyon euroya yakın bir bonservis ödeneceği aktarılıyor.

Öte yandan Sao Paulo’dan 23 yaşındaki Welington da listede bulunuyor. Fenerbahçe’nin ayrıca sağ bek ve forvet konusunda da çalışmaları devam ediyor.

Jorge Jesusun değişilmezi Willian Arao

JOSHUA KİNG GÜNDEMDE

Forvet hattına transfer bekleyen Fenerbahçe’de Joshua King gündemde durmaya devam ediyor. Geçen sezon son olarak Watford forması giyen ve şu anda boşta olan 30 yaşındaki futbolcuyla görüşmeler sürüyor.

Sörloth konusunda ise yüksek maliyetler nedeniyle Fenerbahçe beklemeye geçti. Ağustos ayına kadar sarı-lacivertlilerin bekleyeceği kaydedildi.

Haberin Devamı