Futbol Katliama sportif haykırış! 'Savaş son bulsun'

Katliama sportif haykırış! 'Savaş son bulsun'

19.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalanması sonucu en az 500 kişinin ölümü, spor camiasını ayağa kaldırdı.

Katliama sportif haykırış Savaş son bulsun

Fenerbahçe’nin sosyal medya hesabından, “Savaş son bulsun! Masum insanlara yapılanı kabul etmiyoruz, Gazze’de hastanelere düzenlenen saldırıyı kınıyoruz” açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray ise, “Tüm insanlığı, bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Savaşın en kısa sürede sona ermesini ve bir an önce bölgede barışın ve huzurun hakim olmasını canıyürekten temenni ediyoruz” dedi.

Beşiktaş ise kulübün sitesinden şu açıklamayı yaptı: “Din, dil, ırk ya da kim haklı-haksız şeklinde bakmadan masum sivillerle dolu olan hastanelerin bombalanması kabul edilemez, hiçbir gerekçe bu vahşeti aklayamaz.”

Trabzonspor’un internet sitesinde ise, “İşgal sonucu evlerinden edilen masum çocuk ve kadınların bulunduğu hastanenin hedef alınması, asla kabul edilemez” diye yazdı.

Öte yandan Cezayir Futbol Federasyonu, Filistin’de hayatlarını kaybeden vatandaşların hatıralarına saygı için futbol müsabakalarının askıya alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

1461 Trabzon, Karacabey’i 1-0 yenerken, golün sonrasında futbolcular, formasının altında “Katliam var” diye yazan Hurşit Taşçı’nın yanına giderek destek verdi.

"SESSİZ KALMA"

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Hastaneleri bombalamak affedilmez bir suçtur” derken, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu, “Şimdi susarsam, ömrüm boyunca vicdanım rahat olmayacak” diye yazdı. Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş da, “Bu katliama sessiz kalma!” çağrısında bulundu. Beşiktaşlı Ghezzal de, “Filistinlilerin insan haklarını savunmak Hamas yanlısı olduğunuz anlamına gelmez” diyerek tepki verdi.

"FİLİSTİN" KARARI

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05, 28 yaşındaki Fas asıllı Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi’nin Filistin ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı. Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Nice de, sosyal medyadan Filistin’e destek mesajı paylaşan Cezayirli futbolcusu Youcef Atal’ın kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Fransız İçişleri Bakanlığı ise Cezayir asıllı Fransız futbolcu Karim Benzema’yı ‘terör örgütüyle bağlantısı var’ iddiasıyla suçladı.