Şampiyonlar Ligi Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi Danimarka'da zemin korkusu!

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi Danimarka'da zemin korkusu!

09.12.2023 - 14:07 | Son Güncellenme:

Kopenhag'ın Parken Stadı, ülkedeki en kötü zemine sahip ikinci stat olarak belirlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında olacağı kritik maçta Galatasaray, bu sahada Kopenhag karşısında galibiyet arayacak.

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi Danimarkada zemin korkusu

Galatasaray Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde 'tamam mı, devam mı?' maçına çıkacak. A Grubu'nda son haftaya averajla üçüncü sırada giren sarı-kırmızılılar, deplasmanda Kopenhag'ı yenmesi durumunda ikinci tura yükselecek.

Haberin Devamı

Cim Bom'un galibiyete ihtiyacı olan maçta sahanın durumu ve hava koşulları da karşılaşmanın gidişatına etki etme potansiyeli taşıyan önemli unsurlar olacak. Bununla ilgili olarak geride kalan haftada, ülkede önemli bir gelişme yaşandı.

Danimarka basınındaki haberlere göre ülkede 1. lig takımlarının kaptanlarının oylarıyla, bu ligde en iyi zemine sahip statlar belirlendi. Galatasaray'ın Salı günü kritik maça çıkacağı Parken Stadı, ülkede en kötü zemine sahip ikinci stat olarak konumlandırıldı.

Aarhus takımının maçlarına ev sahipliği yapan Ceres Park ve Brondby'nin sahası Brondby Stadyumu 4.50 puanla en iyi zeminli sahalar olarak belirlendi. 12 stat arasında ancak 11. sırada yer bulabilen Parken Stadı'na 2,67 puan verildi. Kopenhag'ın saha kalitesi, ortalamanın altında kaldı.

Haberin Devamı

Kopenhag-Galatasaray maçı sırasında iklim koşulları da zorlayıcı olacak. Hava tahminlerine göre karşılaşma esnasında yağış ihtimali bulunmakla birlikte, hava sıcaklığının da sıfırın altında olması bekleniyor.

Yazarlar