Milli Takım Letonya maçı sonrası ortaya çıktı! Arda Güler'den büyük fedakarlık

Letonya maçı sonrası ortaya çıktı! Arda Güler'den büyük fedakarlık

17.06.2023 - 08:21 | Son Güncellenme:

EURO 2024 Elemeleri D Grubu üçüncü maçında Milli Takım, Letonya'yı 3-2 mağlup etmeyi başardı. A Milli Takım’da ilk kez 11’de yer alan Arda Güler'in Ay Yıldızlı forma için büyük bir fedakarlık yaptığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Letonya maçı sonrası ortaya çıktı Arda Gülerden büyük fedakarlık

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu üçüncü maçında konuk olduğu Letonya'yı 3-2 mağlup etti. Ay Yıldızlılar'ın gollerini 22. dakikada Abdülkerim Bardakcı, 61. dakikada Cengiz Ünder ve 90+5. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Letonya'nın golleri 51. dakikada Eduards Emsis ve 90+4. dakikada Kristers Tobers'ten gelirken, Eduards Emsis, 82. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonuçların ardından Türkiye, D Grubu’nda maç fazlasıyla puanını 6’ya yükseltip grup liderliğini ele geçirirken karşılaşma sonrası Arda Güler'le ilgili dikkat çeken bir gerçek ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

SÜRPRİZE İZİN VERMEDİK

A Milli Futbol Takımı, kurulduğu günden bu yana Letonya ile oynadığı maçlarda bir türlü istediği sonuçları alamamıştı. Dünya sıralamasında 132. sırada yer alan Letonya’ya karşı çıktığı ilk 5 resmi maçta tek bir galibiyet bile alamayan Ay-Yıldızlılar, şanssızlığını geçen sene kırdı. Türkiye, 2021 yılında Dünya Kupası Elemeleri’nde ilk maçında rakibiyle 3-3 berabere kaldı. Stefan Kuntz’un öğrencileri, sonrasında ise rakibini deplasmanda 2-1 devirmeyi başarmıştı.

Letonya maçı sonrası ortaya çıktı Arda Gülerden büyük fedakarlık

9 MAÇTA 3 GALİBİYET

Ay-Yıldızlılar, dün akşam da Letonya karşısında ilk kez galibiyet serisi yakaladı. Kuntz’un ekibi, zorlandığı karşılaşmadan zor da olsa 3 puanla ayrılmayı başardı. Böylece hem resmi hem de hazırlık maçları toplandığı zaman Letonya’ya karşı 9 maçta 3. galibiyetimizi almış olduk.

Haberin Devamı

KARİYERİ ADINA BİR İLK!

Fenerbahçe’deki yükselen performansı ile Avrupa devlerini peşine takan Arda Güler, dün akşam da kariyeri adına bir ilki yaşadı. Genç futbolcu, daha önce 2 kez Ay Yıldızlı formayı giyerken, Letonya karşısında da A Milli Takım’da ilk kez 11’de yer aldı.

Letonya maçı sonrası ortaya çıktı Arda Gülerden büyük fedakarlık

ALKIŞ TOPLADI

İlk yarıda attığı harika paslar ile rakip savunmayı zaman zaman çaresiz bırakan Arda, ortaya koyduğu futbol ile alkışları topladı. Milli oyuncu, sahada kaldığı süre içerisinde elinden geleni yaptı.

MİLLİ FORMA İÇİN ÜNİVERSİTE SINAVINI KAÇIRDI

Bu arada Arda, Letonya karşısına büyük bir fedakarlık yaparak çıktı. Genç futbolcu, normal şartlar altında bugün üniversite sınavına girecekti. Fakat milli formayı terleten Arda, bu sebepten dolayı sınavı kaçırmak zorunda kaldı.