Fenerbahçe Luan Peres: Fenerbahçe’nin hedefi tüm kulvarlarda şampiyonluktur

Luan Peres: Fenerbahçe’nin hedefi tüm kulvarlarda şampiyonluktur

12.06.2023 - 22:03 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunmacısı Luan Peres, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Luan Peres: Fenerbahçe’nin hedefi tüm kulvarlarda şampiyonluktur

Medipol Başakşehir galibiyeti sonrasında kazanılan Türkiye Kupası şampiyonluğuna dair görüşlerini paylaşan Brezilyalı futbolcu, “Her sezon olduğu gibi Fenerbahçe’nin hedefi oynamış olduğu tüm kulvarlarda şampiyonluktur” dedi.

Haberin Devamı

İlk sözleri, “Davetiniz için teşekkür ederim. Burası gayet büyük ve güzel bir yer. Daha önce de röportajları takip ediyordum. Ama stüdyoya ilk defa gelme fırsatı buldum. Benim içinde burada sizlerle olmak çok büyük bir mutluluk” olan Luan Peres Medipol Başakşehir galibiyeti sonrasında kazanılan Türkiye Kupası şampiyonluğuna dair şunları söyledi: “Kazandığımız kupadan dolayı çok mutluyuz. Fenerbahçe, oynadığı her kulvarda başarı için oynar, şampiyonluk için oynar. Dün, kupa hasretini sonlandırmak istiyorduk. Türkiye Kupası’nı kazanmamız gerekiyordu ve bunu çok fazla istediğimizi düşünüyorum. Bunu başardığımız için de mutluyuz. Sezonun başına dönecek olursak aslında sezon başındaki hedefimiz, iki kupayı da –Süper Lig ve Türkiye Kupası- kazanmaktı. Ama maalesef Süper Lig’de bu istediğimiz şampiyonluğu elde edemedik. Ligin geneline bakacak olursak kötü dönemlerimiz de oldu. Ama o süreçlerden sonra bana göre bu kupa fazlasıyla önem taşıyordu, kazanmamız gerekiyordu. Dolayısıyla bu kupayı kazandığımız için mutluyuz. Şimdi aradan sonra gelecek sezon için de iyi bir şekilde hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Özellikle sakatlık sürecinin ardından dönerek Türkiye Kupası kazanmış olmanın özel bir anlam ifade ettiğine değinen Peres, “Club Brugge’deyken söylemiş olduğunuz gibi bir Süper Kupa kazanmıştık. Açıkçası benim oraya gidişim 3 gün olmuştu. Dolayısıyla Club Brugge’de herhangi bir maç oynamamıştım ve o süreçte kadroda değildim. Çünkü testler vardı ve çalışmalar söz konusuydu. Dolayısıyla kupanın kazanıldığı o süreçte ben takım içerisinde değildim. Dün akşam bizler açısından çok özel ve önemliydi. Benim için de aynı şekilde çok önemli ve güzel bir kupa oldu. Zaten sezonun geneline bakacak olursak iyi bir şekilde çalıştığımızı düşünüyorum. Bu kupayı da kazanmamız gerekiyordu. Benim tarafımdan da zorlu geçen süreçler olmuştu çünkü sakatlığımdan dolayı 7 aylık bir süreyle takımdan ayrıydım. Takıma maalesef o süre zarfında yardımcı olamadım. Ama dün kazandığımız kupadan dolayı çok mutlu oldum. Sakatlıktan döndükten sonra Türkiye Kupası’nda hem yarı finalde hem de finalde takımıma yardımcı olmak benim için önemli. Sakatlıktan sonra aynı şekilde ligde de takımıma yardımcı olmaya çalıştım. Bizler açısından bu sezonu kupayla bitirmek oldukça önemliydi. Sakatlık sürecinden sonra sahalara çok daha iyi bir şekilde dönmeyi istiyordum. Güçlü bir şekilde dönerek takımıma yardım etmek istiyordum. Bunu gerçekleştirmiş olduğum için mutluyum. Aynı şekilde kupayı kazandığımız için mutluyum. Dolayısıyla çok mutluyum. Benim için çok özel bir akşamdı” dedi.

Haberin Devamı

"BEN TAKIMIMA TEKRAR YARDIM EDEBİLMEK İÇİN KENDİMİ YAPTIĞIM ŞEYE ADADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Sezon içerisinde yaşadığı sakatlık sürecini ve o sürecin sonunda takıma geri dönüş hikayesini paylaşan Brezilyalı futbolcu, “Erken bir sakatlık yaşadım ve sonrasında genel anlamda 7 aylık bir sürecim oldu. Devam eden süreçte takıma geri dönmüşken tekrar bir sakatlık söz konusu oldu. Dolayısıyla benim o noktada psikolojik olarak kendimi hazırlamam gerekiyordu çünkü tekrar aynı şeylerin olmayacağını düşündüm. Kendime bunu düşündürttüm. İyi şeylerin olması için de sürekli kendimle konuştum. Bu konuyla alakalı hep pozitif şeyler besledim. Ritimle alakalı olarak da şunu söyleyebilirim; ben takımıma tekrar yardım edebilmek için kendimi yaptığım şeye adadığımı düşünüyorum. Çünkü takımıma yeniden geri dönmek için fiziksel anlamda çok fazla çalışma yaptım. Özellikle kas anlamında kendimi geliştirmem gerekiyordu. Bu noktada çok fazla çalıştım. Takımıma geri döndükten sonra da kendimi fazlasıyla mutlu hissettim. Bu noktada şunu da atlamamak gerekiyor, takım da bana bu noktada çok yardımcı oldu. Takımın içerisinde çok fazla büyük, kaliteli, tecrübeli oyuncu var. Dolayısıyla onlar da benim oyunumu kolaylaştırmam noktasında oldukça fayda sağladılar. Sakatlıktan döndükten sonra hocamızın bana göstermiş olduğu güven de benim bu geri dönüşüme katkı sağladı. Bu anlamda geri dönmüş olmak benim için de mutluluk vericiydi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Oynadığı mevkiden çok sahada olmanın ve takıma yardımcı olmanı çok daha önemli olduğuna vurgu yapan Luan Peres, konuyla alakalı olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Brezilya’da Santos takımındayken oynamaya alışkın olduğum pozisyon daha çok merkez stoper pozisyonuydu. Sonrasında Marsilya’ya geçişim oldu. Marsilya’da top koştururken oyun stilim biraz daha değişti. Açıkçası hoca nerede oynamanızı istiyorsa siz zaten orada oynamakla, orada görevinizi yapmakla yükümlüsünüz. Fakat Marsilya’da sol bek, sol merkez pozisyonlarında da oynadım. Daha defansif pozisyondaydım, tıpkı şu an Fenerbahçe’de oynamış olduğum pozisyon gibi. Burada önemli olan şey açıkçası kendinizi adapte edebilmeniz, özelliklerinizi adapte edebilmeniz. Ama genel anlamda bahsedecek olursak Brezilya’da da oynarken aynı şekilde pozisyonum merkez stoper pozisyonuydu. Ama yine söylüyorum, sahada olmak, sahada takımınıza yardımcı olmak bana göre çok daha önemli.”

"OFANSİF ANLAMDA DA AYNI ŞEKİLDE DEFANSİF GÖREVLERİM GİBİ TAKIMIMA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM"

Kendisinin de galibiyet gollerinden birine imza attığı Trabzonspor karşılaşmasına dair düşüncelerini paylaşan başarılı futbolcu, “Benim açımdan harika bir akşamdı. Açıkçası genel olarak bahsettiğimizde bir defans oyuncusu için gol atmaktan ziyade tabii ki de geri koşmak ya da takımınızı iyi bir şekilde savunmanız çok çok önemlidir. Takımınıza bu anlamda yardım etmeniz çok önemli. Aynı zamanda bizim açımızdan da Trabzonspor maçı önemli bir maçtı. Dolayısıyla hem attığım golden dolayı hem de elde etmiş olduğumuz galibiyetten dolayı çok mutlu oldum. Ama yine aynı şeyi tekrar edeceğim, bana göre en önemlisi takımınıza yardımcı olabilmeniz. Bunu o gün golle taçlandırmış olmak elbette ki benim için çok büyük bir mutluluktu. Ofansif anlamda da ben de aynı şekilde tıpkı defansif görevlerim gibi takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Luan Peres: Fenerbahçe’nin hedefi tüm kulvarlarda şampiyonluktur

Yakın zamanda babalık duygusunu tadacak olmasına ilişkinse Peres, şunları söyledi:

“Harika günler geçirdiğimi söyleyebilirim. Sizin de söylemiş olduğunu gibi elde etmiş olduğumuz bir şampiyonluk var ve yarın da baba olacağım. Bana göre çocuğum daha doğmadan şans getirdi. Şu son dönemlerde harika haftalar geçirdim. Umarım yarın her şey yolunda gider ve sonrasında kızım İstanbul’da doğmuş olacak. Umuyorum her şey güzel geçecek. Eşim, ben ve kızımla beraber birlikte güzel zamanlar geçiririz.”

İstanbul gibi özel bir şehirde yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Peres, “İstanbul’u hiçbir zaman unutmayacağız. Hayatımızda her zaman önemli bir yeri olacak. Çünkü bebeğimiz burada doğacak ve çok güzel, çok güçlü, unutulmayacak hatıralar olacağını düşünüyorum. Bizler açısından İstanbul her zaman özel bir şehir olarak kalacak. Arkadaşlarımla, etrafındaki insanlarla konuştuğumuzda hep şunu söylüyoruz, ‘bebeğimiz İstanbul’da doğacak, dolayısıyla bu özel an, bu özel hatıralar her zaman bizim aklımızda kalacak. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Şehir ile ilgili şunu da söyleyebilirim, biz eşimle beraber burada yaşamaya alıştık. Çünkü São Paulo'da da yaşarken buradaki gibi trafik oldukça yoğundu, burada bir yerden bir yere ulaşmak istediğinizde 40 dakika veya 1 saat sürüyor. Dolayısıyla bu çılgınca trafiğe de tabii ki alışkınız. Kültür olarak tabii ki burada biraz daha farklı ama biz buraya geldiğimiz andan itibaren burada yaşamaktan, burada olmaktan dolayı, İstanbul’da olmaktan dolayı çok ama çok mutluyuz” diye konuştu.

Türkiye Kupası finalinde giyilen 2023-24 sezonu çubuklu forması ile görüşlerini paylaşan Luan Peres, “Yeni sezon formalarımızı daha öncesinde de görmüştük. Finalde giydiğimiz forma ile birlikte toplamda 3 tane forma var. Bütün formaların çok güzel olduğunu düşünüyorum. Dün yeni sezon çubuklu formamız ile sahadaydık. O forma ile ilk maçımızda şampiyonluk kazandık ve bu çok değerli. Umarım bu yeni sezon formalarımızla beraber gelecek sezonda da çok fazla kupalar kazanırız” şeklinde bir açıklama yaptı.

"TARAFTARLARIMIZ BİLMELİLER Kİ BİZLER HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK İÇİN ÖNÜMÜZDE VAR OLAN KUVARLARDA EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN SAHADAYIZ"

Fenerbahçe’nin mücadele ettiği her kulvarda şampiyonluk mücadelesi verdiğinin altını çizen başarılı defans oyuncusu, “Uzun süredir kupa kazanılmıyordu. Fakat bunu dün akşam gerçekleştirdik, Türkiye Kupası’nı kazandık. Elbette bundan dolayı mutluyuz. Daha önce de söylemiş olduğumuz gibi umuyorum ki bu kazandığımız kupa gelecek diğer kupaların da habercisi olur. Biz, kendi sorumluluğumuzu biliyoruz. Bizler Fenerbahçe’de oynuyoruz. Gelecek sezon itibarıyla da her sezon olduğu gibi Fenerbahçe’nin hedefi oynamış olduğu tüm kulvarlarda şampiyonluktur. Dolayısıyla ligde de şampiyon olmak istiyoruz. Önümüzde var olan tüm kupaları kazanmak istiyoruz. Bu ligde şampiyonluklar kazanmak kolay değil ama bizler her zaman tıpkı bu sene yapmış olduğumuz gibi her zaman en iyisini ortaya koymaya çalışıyoruz. Şimdi bir ara, tatil süreci olacak. Sonrasında da tekrar toplanacağız. Çalışmaya devam edecek ve tüm takım takım arkadaşlarımız döndükten sonra hedefimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Taraftarlarımız da bilmeliler ki bizler her zaman şampiyonluk için önümüzde var olan kuvarlarda en iyisini yapmak için sahadayız. Bu sorumluluğu biliyoruz ve üstleniyoruz çünkü Fenerbahçe’de oynuyoruz. Şimdi önümüzde bir Süper Kupa maçı olacak ve oynayacağımız başka kulvarlar olacak. Hepsinde de başarılı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Taraftara Türkçe “Fenerbahçe taraftarı nasılsın?” şeklinde seslenen ve Türkçenin zor bir dil olduğuna değinen Peres, “Röportajlarda Türkçe ifadeleri dinliyorum, konuşmaya da çalışıyorum. Ama bence bu konuda Attila Szalai’yi örnek göstermek gerekiyor. Çünkü kendisi çok iyi bir şekilde Türkçe konuşuyor. Bunu isteyerek, üzerinde durarak başardı. Tabii ki şapka çıkartıyorum. Ben de onun yolunda devam ediyorum ama şunu da unutmamak lazım, Attila Szalai benden daha uzun süredir Fenerbahçe’de ve bu konuda benim birazcık daha zamana ihtiyacım var. Taraftarımıza şunu söyleyebilirim, dönüşümüzü bekleyin. Bizler dün Türkiye Kupası’nı kazandık ama daha iyi olmamız gerekiyor. Ligde de o başarıları sürdürmemiz, devam ettirmemiz gerekiyor. Daha iyisi olmak adına da tabii ki de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

"GELECEK SEZON UMARIM HEPİMİZ AÇISINDAN HARİKA BİR SEZON OLUR"

Luan Peres sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Beni buraya davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Sizlerle beraber olmaktan dolayı büyük keyif aldım. Yarın da bir doğum söz konusu olacak. Umarım her şey yolunda gider. Gelecek sezon için de umuyorum çok daha iyi başarılar, çok daha iyi performanslar ortaya koyarız. Umarım hepimiz açısından harika ve sakatlıksız bir sezon olur. Umarım benim yaşamış olduğum son sakatlık olur.”