Galatasaray Muslera'nın hakeme penaltı isyanı: Fenerbahçe'ye bunun daha netini veremiyorsunuz!

Muslera'nın hakeme penaltı isyanı: Fenerbahçe'ye bunun daha netini veremiyorsunuz!

10.12.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray-Adana Demirspor maçındaki penaltı pozisyonu sonrası sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Uruguaylı eldivenin hakem Abdülkadir Bitigen’e sarf ettiği sözler ortaya çıktı.

Musleranın hakeme penaltı isyanı: Fenerbahçeye bunun daha netini veremiyorsunuz

Galatasaray’ın Adana Demirspor maçına damga vuran anlardan biri de Nelsson’un koluna çarpan top sonrası verilen penaltı kararıydı. Hakem yorumcuları, Danimarkalı oyuncunun pozisyon sırasında kolunu kaldırdığı gerekçesiyle kararın doğru olduğu görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

Ancak akıllara çok kısa süre önce Fenerbahçe’nin stoperi Samet’in bire bir benzer pozisyonda koluna çarpan topa penaltı verilmemiş olması geldi. Penaltı kararının hemen ardından sarı kart gören Fernando Muslera’nın da tam olarak bu şikayetten dolayı cezalı duruma düştüğü ortaya çıktı.

Musleranın hakeme penaltı isyanı: Fenerbahçeye bunun daha netini veremiyorsunuz

VAR UYARISI SONRASI PENALTI VERDİ

Galatasaray'ın 3-1 kazandığı maçın ilk devrenin uzatma anlarında Nelsson'un ceza sahası içinde eline çarpan top sonrasında VAR devreye girdi. Hakem Abdülkadir Bitigen pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Adana Demir lehine çıkan penaltı kararı sonrasında Galatasaray cephesinin tepkisi vardı.

Musleranın hakeme penaltı isyanı: Fenerbahçeye bunun daha netini veremiyorsunuz

CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Saha içinde de kaptan Fernando Muslera, Bitigen'e penaltı kararı nedeniyle itiraz etti. Karşılaşmanın hakemi de Uruguaylı eldivene sarı kart gösterdi. Maça kart sınırında çıkan tecrübeli eldiven gördüğü bu kartla cezalı duruma düştü. Böylece 37 yaşındaki file bekçisi gelecek hafta oynanacak Sivasspor maçında görev yapamayacak.

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE’YE BUNUN DAHA NETİNİ VEREMİYORSUNUZ'

Fernando Muslera, maçın hakemi Abdülkadir Bitigen’e “Fenerbahçe’ye bunun daha netini veremiyorsunuz, buna neden penaltı veriyorsunuz?” diyerek tepki gösterdiği öğrenildi. Bitigen’in de bu sözler üzerine Muslera’ya sarı kart gösterdiği belirlendi. Bu kartla beraber cezalı duruma düşen Uruguaylı file bekçisi, önümüzdeki hafta Süper Lig’de oynanacak zorlu Sivasspor deplasmanında görev yapamayacak. Muslera’nın yokluğunda eldivenleri yedek kaleci Günay Güvenç giyecek. Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Galatasaray forması ile 482 müsabakaya çıktı ve 43.240 dakika süre aldı.

Yazarlar