Beklemediği kolaylıkta oldu

Fenerbahçe puan kaybetseydi büyük bir krizin ayak sesleri duyulacaktı. Hem futbolcular ama özellikle de Gençlerbirliği takımı buna müsaade etmedi

Gençlerbirliği sınavının Fenerbahçe için son derece zor bir maç olacağı izlenimi vardı.
Hem ortaya koyduğu futbol hem aldığı sonuçlar hem de kadrosunda yaşadığı sıkıntılar Gençlerbirliği maçının çok zor geçeceği çağrışımını veriyordu, ancak Fenerbahçe oyunun hiçbir döneminde bu zorluğu yaşamadı.
Aragones’in mevcut şartlar itibariyle çıkarabileceği en iyi kadroyu sahaya sürdüğünü söyleyebilirim.
Belki maçta kendini çok fazla aşan bir oyuncu olmadı, ama düşünülenin gerisine düşen de yoktu. Bu durum karşılaşmayı kazanmaları adına önemli bir faktördü.
Bunun dışında Fenerbahçe sıkıntıyı belki ilerleyen dönemde yaşayabilirdi, bunu da El Saka’nın gördüğü kırmızı kart engelledi.
Bazı maçlar bazı futbolcular için çok önemlidir. Dün bu fırsatı hem genç kaleci Volkan hem de birinci derecede Burak yakaladı. Burak çok başarılı da olsa oyuna devam etme şansını yakalayabilir miydi bilemiyorum. Ben Burak’a bu fırsatların sürekli verilmesinden yanayım. Fenerbahçe teknik heyetinin buna ısrarla devam etmesi lazım.
Fenerbahçe puan kaybetseydi büyük bir krizin ayak sesleri duyulacaktı. Hem Fenerbahçe ama özellikle de Gençlerbirliği takımı buna müsaade etmedi. Fenerbahçe, ‘sıkıntı yaşayabilir miyim’ diye düşündüğü bir haftayı çok çok kolay geçti. Böyle bir maçı çok kolay geçmesi Fenerbahçe adına bir kazançtır.
Kazanmaya başladıktan sonra takımın kendine olan güveni, taraftarın takımına olan desteği artmaya başlayacak ki, Fenerbahçe bunun lehte faktörlerini önümüzdeki haftalarda yaşayacaktır.
Belki Fenerbahçe çok iyi oynamadı, ama kendine özellikle bu hafta gerekli olan puanları kesin olarak çıkardı. Oyunda etkili işler yapmaya çalışan kaptan Alex, ona eşlik etme gayreti içinde olan Emre vardı. Ama Emre rakip kaleden o kadar uzakta oynuyor ki bu etkinliği fazla ortaya çıkmadı.
Güiza her maçta olduğu gibi Fenerbahçe’nin en çalışkan oyuncusuydu. Taraftarın neyi sevdiğini, neyi görmek istediğini çabuk kavramış. Devamlı aktif durumda. Taraftar da hatalarıyla, sevaplarıyla futbolcusuna destek veriyor.

Haberin Devamı

Carlos’un pası
Bir de Fenerbahçe’de İlhan Parlak isminde gole çok yakın bir futbolcu var. Niye İlhan’a gereğinden az veya hiç fırsat verilmez bunu anlamıyorum. Önder’in geçtiğimiz haftalarda tercih edilmemesini de anlayamamıştım. Ama en azından bunların düzeltilmesi de Fenerbahçe için önemli bir kazançtır.
Yine Roberto Carlos... Belki fizik olarak çok fazla maçta değil, hatta Roberto Carlos’u birçok maçta arkadaşlarının destek olarak taşıması gerekir. Ancak buna karşılık Brezilyalı oyuncunun bazılarını taşımasını bekliyorlar.
Yüksek kalitesini Güiza’ya attırdığı golde ortaya koydu. Maçın en etkili pası golle sonuçlanınca bu topların futboldaki önemi de bir kez daha net bir şekilde görüldü.
Kısacası Fenerbahçe umduğundan daha kolay bir gece yaşadı ve umduğundan daha kolay bir şekilde üç puanı kazandı.
Yine de bu galibiyette Gençlerbirliği’nin büyük katsıkısı olduğunu belirtmemek yanlış olur.

Haberin Devamı